Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Bezoek de Kerstman
Door Stienke Postulart, vrijdag 19 november 2010

Locatie: diverse locaties
Omschrijving:Van zaterdag 18 december t/m donderdag 23 december verblijft de Finse kerstman in Nederland. De Finse stichting ‘Santa Claus Foundation’ heeft ‘Santa’ verzocht om Roermond te verblijden met een bezoek aan de meest dynamische stad van Limburg. Santa zal niet alleen overnachten in het Theaterhotel De Oranjerie, maar ook een kijkje nemen in het Stadhuis.

De kerstman woont het hele jaar door in het dorp Rovaniemi bij de poolcirkel in Finland. De Santa Claus Foundation was al enige tijd zoekende naar een stad in centraal noordwest-Europa waar de kerstman in de kerstperiode een aantal dagen zou kunnen resideren. Uitgangspunt voor de locatiekeuze was dat de betreffende stad centraal gelegen moest zijn in het dichtsbevolkte gebied van noordwest-Europa: de Euregio. De stad moest verder voldoende andere gezinsactiviteiten hebben die aan kunnen sluiten bij een bezoek aan de Kerstman. Volgens de Foundation voldoet Roermond van alle onderzochte steden in de Euregio, het meest aan de gestelde criteria. De Foundation is dan ook voornemens om in ieder geval de komende 3 jaar, de kerstman telkens enkele dagen vóór Kerst in Roermond te laten resideren.
entree €2,50 voor goed doel.






Deel dit artikel:



DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst vuurwerk workshop