Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

UB40 in concert
Ingezonden door Paulinda Carpaij, donderdag 26 april 2012

UB40 speelt tijdloze hits voor iedereen!

Ongeacht je leeftijd, zodra je de melodie van Red Red Wine hoort, neurie je mee. Dat is de kracht van de tijdloze hits van de Britse band UB40. Zij geven op vrijdag 8 juni de aftrap voor de ECI Cultuurfabriek.

Dit zal de eerste keer in de geschiedenis zijn dat deze wereldberoemde band in Roermond zal optreden. En daar is de ECI Cultuurfabriek trots op. ‘We willen goed van start gaan en hoe kan dat beter dan af te trappen met een band als UB40?’ zegt Roger Rutten, programmeur pop van de ECI Cultuurfabriek.
Ook wethouder Raja Moussaoui is enthousiast over het optreden van UB40 en ziet er de symboliek van in. “Met de Britse reggaeband UB40 gaat bij de ECI Cultuurfabriek op 8 juni het dak eraf! UB40 is al 34 jaar top en scoorde wereldhits als Sing Our Own Song. Dat is wat de ECI Cultuurfabriek ook gaat doen: Sing our own song, tot over de landsgrenzen. ECI Cultuurfabriek weet de top te vinden, nu en in de toekomst! Ik hoop Roermond en de wijde omgeving ook. Na september staat er een divers programma gereed. Het biedt voor elk wat wils. De ECI Cultuurfabriek is er immers voor iedereen.”
De band, opgericht in 1978, heeft nog steeds plezier in optreden, verzekert gitarist en zanger Robin Campbell. ,,Plezier? Dat is nog zacht uitgedrukt. We houden van wat we doen en voelen ons gezegend dat we het nog steeds kunnen blijven doen. Op dit moment werken we zelfs weer aan een nieuw album.”

Hoewel er regelmatig nieuw werk verschijnt, blijven de oude hits bij het grote publiek bekend. De grote doorbraak voor UB40 kwam in 1983 dankzij het album Labour of Love. De live-versie van Food For Thought belandde in Nederland hoog in de top-10, waarna Red Red Wine zelfs drie weken lang de hoogste lijst wist vast te houden. Nadien volgde de ene na de andere hit die hen zo bekend maakte.

Vooral in Nederland zijn ze enorm populair. Zelfs meer dan in eigen land. Dat maakt het voor hen ook altijd erg leuk om in ons land op te treden. ,,We hebben hier inmiddels veel vrienden”, zegt Campbell. ,,Iedere keer als we in Nederland optreden voelen wij ons thuis op het podium.”

Robin Campbells broer Ali was bijna dertig jaar lang de zanger en het gezicht van UB40. In 2008 besloot hij de band te verlaten omdat hij zich niet kon vinden in zakelijke beslissingen binnen de band. Na een zware periode voor alle bandleden zijn ze er toch in geslaagd het bestaan voort te zetten. Nu met Robin Campbell zelf als frontman van de band.

Campbell en zijn muzikanten zien er erg naar uit om als eerste band ooit bij de ECI Cultuurfabriek te mogen optreden. ,,We zullen natuurlijk veel hits spelen, maar ook enkele nieuwe nummers. Voor het publiek wordt het dansen een meezingen. Bij ons is het altijd feest!”

Wil je meehelpen aan dit feest? Dan is dat natuurlijk mogelijk! Voor dit mooie evenement zijn wij nog op zoek naar veel vrijwilligers. De werkzaamheden zullen bestaan uit onder andere entree-, bonnenverkoop- en barwerkzaamheden. Lijkt jou het leuk om stagehand te zijn? Dan zijn hier ook mogelijkheden voor. Voel je je aangesproken en wil jij graag meehelpen dan kun je je aanmelden bij Xander Dohmen, manager ECI cultuurfabriek, via xanderdohmen@ecicultuurfabriek.nl


Link: ECI Cultuurfabriek

Deel dit artikel:DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis