Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Gezamenlijke aanpak besmettingen Designer Outlet Roermond
Onlangs is er een aantal COVID-19 besmettingen geconstateerd onder personeelsleden van winkels in het Designer Outlet Roermond. Veiligheidsregio Limburg Noord, Designer Outlet en gemeente Roermond nemen samen maatregelen om de veiligheid en gezondheid van personeel en bezoekers te waarborgen.

Draagvlakmeting bedrijveninvesteringszones
Op 14 mei 2020 heeft de gemeenteraad zes nieuwe verordeningen vastgesteld voor de verschillende bedrijveninvesteringszones (BIZ). Voorwaarde voor de inwerkingtreding van de verordeningen is dat er voldoende draagvlak moet zijn onder de bijdrageplichtigen. Daarom organiseert de gemeente een stemming per bedrijveninvesteringszone.

Helpt u met het scheiden van textiel en glas?
Gooi geen restafval of ander afval bij textiel en glas. Zo gaan we samen voor een goed resultaat en werken we aan een schoon Roermond!

De binnenstad als fietsstraat-zone
Vanaf deze week is de auto in de binnenstad van Roermond voortaan ‚Äėte gast‚Äô. Door de straten binnen de singelring te kenmerken als fietsstraat-zone krijgen fietser nog meer ruimte. De verkeersregels in de binnenstad blijven hetzelfde, zo blijft het promenadegebied een voetgangerszone.

Werk in uitvoering: afsluiting Louis Raemaekersbrug (voorheen Maasbrug)
De rijbanen op de Louis Raemaekersbrug (eerder Maasbrug) worden in het kader van het project N280 Roermond opnieuw ingericht.

Kermis Swalmen afgelast
De kermis in Swalmen, aanvankelijk gepland van 18 tot en met 23 september 2020 zal niet door gaan.

Renovatie overkluisde Maasnielderbeek Maasniel
Maandag 17 augustus 2020 wordt gestart met de renovatie van de overkluisde Maasnielderbeek te Maasniel.

Rookvrije schoolterreinen per 1 augustus 2020
Vanaf 1 augustus 2020 mag er niet meer worden gerookt op terreinen van onderwijsinstellingen.

Roermond / Simpelveld - Roermond / Simpelveld – Verdachte opgepakt voor dreigmails aan gemeenten
De politie heeft vanmiddag in Heerlen een 26-jarige man aangehouden wegens het uiten van ernstige bedreigingen aan het adres van zowel de gemeente Roermond alsook aan de gemeente Simpelveld. Beide gemeentehuizen én het stadskantoor van Roermond werden uit voorzorg tijdelijk gesloten voor het publiek.

Gemeentelijke kantoren weer geopend
Dinsdagochtend heeft de gemeente Roermond per mail een dreiging ontvangen. Direct na de melding zijn voorzorgsmaatregelen getroffen en het stadhuis en het stadskantoor zijn tijdelijk gesloten geweest voor het algemene publiek.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

20 Februari 2020

- Geen evenementen vandaag


Roermond
Het best bewaarde geheim van Limburg.

Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.

Kiosk
Het woord kiosk komt van het Turkse woord "kiuska", wat "open paviljoen" betekent.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Aanpak zwerfafvalprobleem Maasplassen
Roermond, Full of Stories
Parkeren in Roermond…wie wil meedenken?
Mantelzorg en vakantie
Basis gelegd voor realisatie hoogwaterbescherming Roerdelta
TASO-regeling voor amateursportorganisaties
Roermond wordt aangesloten op glasvezel
Werk in uitvoering: Munsterplein
Coronamaatregelen vanaf 1 juli versoepeld
Corona maatregelen vanaf 1 juli versoepeld
José van Aaken nieuwe gemeentesecretaris Roermond
Evenementen vanaf 1 juli weer toegestaan
Voorbereiding The Passion gaat door
Roermond - Wie waren man en vrouw in auto bij zendmast?
Jaarstukken 2019 beschikbaar
Gratis online budgethulp voor iedereen
Positieve afronding traject Tahwied
Samen gaan we afval nóg beter scheiden
Kranslegging Nationaal Monument voor Vredesoperaties
De 11devande11de kiest voor Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenmarkt braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch indie intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstbomenlabyrint kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarskermis workshop ziekenhuis