Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond krijgt duurzaamheidscentrum
In 2022 krijgt Roermond een duurzaamheidscentrum. De gemeente verleent hiervoor subsidie aan stichting RoerOm die dit centrum gaat realiseren.

Leden gevraagd voor de Cli√ęntenraad Participatiewet
De Cli√ęntenraad Participatiewet zoekt leden (uitkeringsgerechtigden) die niet opzien tegen wat leeswerk. De vergaderingen vinden gemiddeld 6 keer per jaar plaats op de maandagochtend. Je ontvangt een kleine vrijwilligersvergoeding die niet in mindering wordt gebracht op de uitkering.

Werk in uitvoering: Vervangen verkeersregelinstallaties op de N293
De Provincie Limburg vervangt begin januari 2022 drie verkeersregelinstallaties (VRI’s) op de N293 in de omgeving van Roermond.

Brandweer stopt met sleutelkluis en -buis
Voor een snelle toetreding van de brandweer tot gebouwen wordt op dit moment gebruik gemaakt van sleutelkluizen. Door een aantal landelijke ontwikkelingen kan dit systeem echter vanaf 2026 niet meer worden gebruikt.

Eénmalige vergoeding controle coronatoegangsbewijzen
Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die verplicht zijn om te controleren op de coronatoegangsbewijzen kunnen een eenmalige vergoeding ontvangen van maximaal ‚ā¨400,-. De bijdrage vergoedt kosten voor (extra) personele inzet bij controle op coronatoegangsbewijzen.

Samenwerking gemeenten Midden-Limburg en Kennisloket Coöperatie VGZ
De zeven gemeenten in regio Midden-Limburg en Coöperatie VGZ werken samen om ouderen beter te adviseren en te begeleiden in hun zoektocht naar passende, blijvende zorg. Het gaat om de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert.

Keuzehulp bij zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen
De gemeente Roermond wil inwoners met een laag inkomen helpen om de juiste zorgverzekering te kiezen. Daarbij maken we gebruik van de website gezondverzekerd.nl/roermond. Iedere Nederlander heeft een zorgverzekering nodig. Vanaf half november tot 31 december 2021 kunnen mensen overstappen naar een nieuwe zorgverzekering vanaf 2022. Er is heel veel keuze en de vraag is vaak: wat past bij mij?

Om!-krant 15: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Vanaf maandag 22 november verschijnt de Om!-krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat. Vanwege corona neemt de verspreiding meer tijd in beslag dan gebruikelijk. Het kan daarom wat langer duren voordat de krant bij u in de brievenbus ligt. U kunt hem wel alvast digitaal lezen.

Noodverordening van kracht
Tientallen jongeren hebben vuurwerk afgestoken en voor onrust op straat gezorgd. Daarom heeft burgemeester Rianne Donders - de Leest een noodverordening afgekondigd die per direct ingaat tot en met maandag 22 november 12.00 uur.

Verkeersmaatregelen tijdens topdagen in november
De komende 2 weekenden (zaterdag 20 en zondag 21 november en vrijdag 26 tot en met zondag 28 november 2021) worden topdagen in Roermond. Om te zorgen voor goede verkeersdoorstroming in de stad worden er enkele verkeersmaatregelen genomen.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   

5 Februari 2021

- Geen evenementen vandaag


Moskee El Nour
De Moskee El Nour is een rechthoekig houten prefabgebouw met plat dak. De binnenmuren zijn opgetrokken in porisosteen.

Maasplassen
Natuur op en rond de Maasplassen

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Verkeersmaatregelen tijdens drukke dagen in november
Van kantoorbaan naar op de vloer staan
Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!
Campagne Orange the World van start
Roermond - Dertien aanhoudingen na ontdekken illegale tabaksfabriek
Project Waterrobuust: wateroverlast op bedrijventerreinen aanpakken
Strengere regels voor evenementen: intochten kunnen doorgaan
Polsbandjes voor Roermondse horeca
Burgemeesters scherpen evenementenbeleid aan en vragen medewerking inwoners
Opening punt Archeo Route in Swalmen
Militaire oefening van 15 tot en met 18 november
Opening carnavalsseizoen 11 november afgelast
Verkeersmaatregelen 11devande11de vervallen
Groen&Doen Roermond van start!
Grote carnavalsevenementen afgelast vanwege zorgcontinu√Įteit
José van Aaken verlaat gemeente Roermond
Draagt u ook bij aan het nóg beter recyclen van papier en karton?
Organiseer iets leuks voor jou en je vrienden met het corona-steunpakket voor jongeren
Startersevent Limburg in Roermond
Hoe ervaart u onze dienstverlening?


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Ondernemersplein Limburg Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbol eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt meditatie melodica munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren roermond rommelmarkt seminar gamen simplyfit sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst wandeling wegwerkzaamheden wintercircus workshop zesde etappe