Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond versiert N280 met tekeningen van Pierre Cuypers
Wie straks op de nieuwe N280 in Roermond rijdt, wordt getrakteerd op een ontwerp van bloem- en plantmotieven gebaseerd op schetsen van de beroemde Roermondse architect en rijksbouwmeester Pierre Cuypers (1827-1921). Wanden van de viaducten en de verdiepte ligging worden versierd met ontwerpen van ornamenten, die Cuypers ooit tekende.

Roermond City Swim
Roermond City Swim

Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?
Een Koninklijke onderscheiding (lintje) is een bijzondere erkenning voor de vrijwillige inzet van iemand voor de samenleving.

Denkt u met ons mee over Participatie op 23 mei?
De Gemeente Roermond vindt het belangrijk om inwoners en inwoner-vertegenwoordigers te betrekken bij het maken van beleid voor de toekomst. Op woensdag 23 mei gaat het over Participatie.

Bevrijdingsfestival Limburg 2018
Op 5 mei vieren wij de vrijheid. Op diverse locaties in de binnenstad vindt het jaarlijkse Bevrijdingsfestival Limburg plaats. Het evenement is gratis toegankelijk voor iedereen. Vanaf 12.00 uur start het programma.

Vijf korte historische lezingen
Op woensdag 23 mei 2018 vindt de vijftiende bijeenkomst plaats van het Historisch Platform Roermond. Dit platform belicht jaarlijks een aantal onderwerpen uit de rijke historie van Roermond. Iedereen met interesse in lokale en regionale geschiedenis is van harte welkom. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats in het Royal Theater Hamstraat 7a in Roermond.

Ramadan Cup 2018
Sportservice Roermond organiseert samen met Wel.kom Roermond en Tigers Roermond uit de wijk Donderberg dit jaar de Ramadan Cup. Elke vrijdag en zaterdag een zaalvoetbaltoernooi in sporthal Donderberg

Opening wandel- en fietsroutes Grenzgeschichte(n)
De burgemeesters van de gemeenten Roermond, Niederkrüchten en Roerdalen verrichten op zondag 6 mei om 12.00 uur op het parkeerterrein achter Landhotel Bosrijk, Maalbroek 102 (op de grens van Nederland en Duitsland) de opening van een wandelroute en drie fietsroutes die in het teken staan van het project Grenzgeschichte(n).

Roermonds WK
Ook dit jaar is er weer het Roermondse Wijkvoetbal Kampioenschap (Roermonds WK). Gedurende 6 voorrondes in mei en juni spelen teams uit verschillende wijken tegen elkaar. Het WK wordt afgesloten met een spannende finalemiddag op 27 juni. Welk team wint de voorronde en mag zijn/haar wijk vertegenwoordigen tijdens de finaledag?

Dodenherdenking in Roermond
In Roermond, Herten, Maasniel en Swalmen vinden op vrijdag 4 mei herdenkingen plaats. Lees verder voor de locaties en aanvangstijden.Vorige 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 Volgende
Laad gratis je E-bike op in Roermond
In de fietsenstallingen in de binnenstad van Roermond kunnen fietsers vanaf nu op twee plekken hun E-bike gratis opladen. In de stalling in de Neerstraat kunnen vier E-bikes tegelijkertijd opladen. In de fietsenstalling op het Kloosterwandplein zijn 2 wandcontactdozen beschikbaar, goed voor het opladen van acht E-bikes tegelijkertijd.

Limburg Light Run
Hardloopevenement voor de recreatieve loper.   
 
 

16 Februari 2019

- Geen evenementen vandaag


Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

Stadspark Hattem


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Politie zoekt verdachten schietincident, onderzoek loopt
Roermond - Schoten gelost na vechtpartij
Roermond - Overvaller en internetoplichter in kraag gevat
Koninklijke onderscheidingen in Roermond
Werk in uitvoering: Centrumplan Donderberg
Kandidaat wethouders Gemeente Roermond
Schooluitval voorkomen door actie tegen spijbelen
Nuenen en Best - Verdachte overval op telefoonwinkels aangehouden
Roermond - Politie onderzoekt gewapende overval
Bestrijding eikenprocessierupsen gestart
Limburgs aanbod voor een duurzamer en toekomstbestendig Nederland
Retail Interventie Team Roermond: een veilige gastheer
Gewijzigde dienstverlening Koningsdag
Verenigingen moeten aan de AVG voldoen
Informateur doet verslag van bevindingen formatie
Website koppelt kwetsbare jongeren en vrijwillige mentoren
Oriëntatiefase coalitievorming nagenoeg afgerond
PLUS Distributiecentrum Ittervoort geeft statushouders een nieuwe kans
Sportieve ochtend tijdens stakingsdag basisonderwijs 13 april 2018
Speeltuin Kitskensberg voortaan grotendeels rookvrij


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Ondernemersplein Limburg Outlet PVDA Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst winkels workshop