Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Limburgs aanbod voor een duurzamer en toekomstbestendig Nederland
Het loont om in Limburg te investeren. Dat is de strekking van het Limburgs aanbod van ruim 40 partners aan Den Haag. Het aanbod is een investeringsagenda gericht op een duurzamer en toekomstbestendig Limburg én Nederland met als resultaat een substantiële bijdrage aan klimaatdoelen, innovatie en stedelijke transformatie van de regio.

Retail Interventie Team Roermond: een veilige gastheer
Het Retail Interventie Team (RIT) zorgt sinds 2012 voor extra toezicht in winkels en straten in de binnenstad van Roermond. Gemeente Roermond, BIZ binnenstad Roermond en RED Security zetten hun handtekening voor voortzetting van het team tot 2020 met uitbreiding van uren en taken: Naast toezicht houden op veiligheid, zal het RIT nu ook als gastheer optreden, en dat 6 middagen per week.

Gewijzigde dienstverlening Koningsdag
Op vrijdag 27 april zijn de gemeentelijke kantoren gesloten in verband met Koningsdag.

Verenigingen moeten aan de AVG voldoen
Vanaf 25 mei aanstaande moeten ook verenigingen en stichtingen, zoal sportverenigingen en culturele verenigingen, voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De verwerking van persoonsgegevens (bijvoorbeeld een ledenlijst) moet worden vastgelegd en geregeld.

Informateur doet verslag van bevindingen formatie
Vandaag heeft Informateur Marianne Smitsmans in het stadhuis van Roermond verslag uitgebracht van haar bevindingen. Dat is gebeurd in een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van de politieke partijen waarmee de afgelopen tijd gesprekken zijn gevoerd.

Website koppelt kwetsbare jongeren en vrijwillige mentoren
Op vrijdag 6 april is de website www.nextturnroermond.nl online gegaan. Het project NextTurn richt zich op jongeren die zelf niet meer zo goed weten hoe ze hun leven kunnen en willen vormgeven. Vrijwillige mentoren helpen deze jongeren bij het zetten van nieuwe stappen en het maken van keuzes. NextTurn biedt een platform voor ontmoetingen tussen deze jongeren en vrijwilligers.

Oriëntatiefase coalitievorming nagenoeg afgerond
Op maandag 9 april wordt de rapportage van de oriëntatiefase uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen die de afgelopen dagen gesprekken met informateur Marianne Smitsmans – Burhenne hebben gevoerd.

PLUS Distributiecentrum Ittervoort geeft statushouders een nieuwe kans
Onlangs zijn een viertal statushouders gestart met een taal-werktraject bij PLUS Distributiecentrum in Ittervoort. Het taal-werktraject is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen de gemeente Roermond, PLUS Distributiecentrum Ittervoort en het WerkgeversServicepunt Midden- Limburg.

Sportieve ochtend tijdens stakingsdag basisonderwijs 13 april 2018
In verband met de staking van de basisscholen in Roermond op vrijdag 13 april aanstaande organiseert Sportservice Roermond een sportieve ochtend voor alle kinderen van de basisscholen in Roermond.

Speeltuin Kitskensberg voortaan grotendeels rookvrij
Met ingang van het nieuwe speelseizoen is Speeltuin Kitskenbergs grotendeels rookvrij. Dit betekent dat er alleen nog op het terras gerookt mag worden, waardoor onze kinderen rookvrij kunnen spelen. Een prachtige bijdrage aan de Rookvrije Generatie!Vorige 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Volgende
Laad gratis je E-bike op in Roermond
In de fietsenstallingen in de binnenstad van Roermond kunnen fietsers vanaf nu op twee plekken hun E-bike gratis opladen. In de stalling in de Neerstraat kunnen vier E-bikes tegelijkertijd opladen. In de fietsenstalling op het Kloosterwandplein zijn 2 wandcontactdozen beschikbaar, goed voor het opladen van acht E-bikes tegelijkertijd.

Limburg Light Run
Hardloopevenement voor de recreatieve loper.   
 
 

17 Februari 2019

- Geen evenementen vandaag


De Swalm
De rivier heeft een lengte van 45 kilometer, waarvan twaalf op Nederlands grondgebied.

Nationaal Indië Monument
Het monument is geplaatst in het Stadspark Hattem, direct naast het Nationaal Monument voor Vredesoperaties.

Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

RESOLVE: Van leren naar planvorming
Koninklijke Onderscheiding voor raadsleden Michiel Huurdeman en Cees Moison
Achtste editie zwemsportdag voor mensen met een beperking
Roermondse sportweek 2018
Nederland - Opsporing Verzocht: cold case Amsterdam
Roermond - Gezocht - Ramkraak belwinkel in Opsporing Verzocht
Participatietrajecten bij stichting De Graasj
Yageo-terrein wordt C’Ya
Verlaging Dam Lateraalkanaal biedt nieuwe kansen
Roermond heeft Regenboogpad bij Station
Gemeente Roermond en SDK Vastgoed sluiten realisatieovereenkomst
Extra bomen zorgen voor groenere stad
Aanleg tijdelijke aansluiting N280- Mijnheerkensweg gestart
Burgemeester Donders: “Elke stem telt en dus is ook uw stem belangrijk!”
Midden-Limburgse samenwerking Leren en Werken officieel gestart
Operatie Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter! tijdens Boomfeestdag 2018
Werk in uitvoering: verbeterplan Oranjelaantunnel
Samen werken aan een gezondere regio
Kinderwijkraad geïnstalleerd in Roermondse Veld
Roermond - Treinverkeer tussen Weert en Roermond stilgelegd na aantreffen mogelijk WOII-explosief


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Ondernemersplein Limburg Outlet PVDA Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst winkels workshop