Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Controle hondenbelasting van start
Vanaf de tweede helft van september 2018 gaan controleurs in de gemeente Roermond huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW.

Vacature Lid Wmo-raad
Bent u maatschappelijk betrokken en heeft u een verfrissende kijk op onze samenleving? Kom de Wmo-raad Roermond versterken! Wij zijn op zoek naar een nieuw lid, dat haar/zijn kennis en ervaring in wil zetten voor de Roermondse samenleving.

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Geert Plattel
De heer Plattel kreeg de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Rianne Donders – de Leest op zaterdag 1 september 2018 tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door de Stichting Nationaal Indië-Monument 1945 – 1962, over de VN missie in Cambodja.

Klanten heel tevreden over schuldhulpverlening in Roermond
De klanten van het Loket Schuldhulp in Roermond zijn over het algemeen heel tevreden over de dienstverlening door het loket. Dat blijkt uit het klantbelevingsonderzoek dat het externe bureau BMC heeft uitgevoerd. Als totaal rapportcijfer geven zij het loket een 8,2.

Tweede Alzheimerweek in Roermond: doe ook mee!
Van 17 tot en met 23 september is de Wereld Alzheimer Week, en op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Rondom deze dag organiseert Dementievriendelijk Roermond voor de tweede keer een Wereld Alzheimer Week. In die week vinden activiteiten plaats voor mensen met dementie, hun naasten en iedereen die geïnteresseerd is. Het thema is dit jaar ‘Muzikale Ontmoeting’.

Evenement Ultimate Warrior Obstacle Run verschoven naar voorjaar 2019
Het evenement Ultimate Warrior Obstacle Run, dat op 1 en 2 september zou plaatsvinden in Roermond, wordt uitgesteld naar 20 en 21 april 2019.

Solar 2018 succesvol verlopen
De zonovergoten 14e editie van Solar is dit jaar succesvol en zonder noemenswaardige incidenten, buiten de aanwezigheid van blauwalg en de extreme hitte, verlopen. Organisatie en gemeente kijken terug op een geslaagd evenement en gaan, net zoals elk jaar, uitgebreid evalueren om de volgende editie nog beter te laten verlopen.

Digitaal Parkeerloket ‘geopend’
Voortaan regelt u de parkeervergunning, -ontheffing blauwe zone en het parkeren voor uw bezoekers (en mantelzorgers) online. Steeds meer inwoners ervaren het gemak van online zaken doen. Ook de gemeente Roermond wil deze service bieden.

Grote jaarmarkt op zaterdag 1 september
Traditioneel is in Roermond op de eerste zaterdag van september de jaarmarkt. Op zaterdag 1 september staat de hele historische binnenstad vol met kramen.

Hoe zit het nu precies met blauwalg en zwemmen?
Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge temperaturen kunnen de blauwalgen tot bloei komen en blauw-groene en/of rode-drijflagen vormen.Vorige 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

17 Juni 2019

- Geen evenementen vandaag


ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Ontruiming woonwijk 't Parcje wegens gaslek
Wees alert op weersvoorspellingen, tref maatregelen waar dat kan
Walking Football Donderberg
Werk in uitvoering: Afsluitingen A73 i.v.m. onderhoudswerkzaamheden
Om!-krant 9: Een krant vol inspiratie
Roermond - Dodelijk verkeersongeval
Breda, Roermond - Speurders moord Safranti onderzoeken bosperceel Roermond
Het nationaal hitteplan is van kracht
Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond
Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden
Solar 2018
Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland
Roermond doet mee aan grensoverschrijdende proef met elektrische auto’s en fietsen
Hogere tevredenheid over Wmo in Roermond
Roermond pakt mobiele bandieten digitaal aan
Breda, Roermond - Zesde verdachte aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Fietsroute N280- Leeuwen vanaf 12 juli in gebruik
Rookvrije gebieden in Zwembad de Roerdomp
Gratis zomeravond sportactiviteiten voor kinderen
Zomercampagne tegen woninginbraak


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis