Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Solar 2018 succesvol verlopen
De zonovergoten 14e editie van Solar is dit jaar succesvol en zonder noemenswaardige incidenten, buiten de aanwezigheid van blauwalg en de extreme hitte, verlopen. Organisatie en gemeente kijken terug op een geslaagd evenement en gaan, net zoals elk jaar, uitgebreid evalueren om de volgende editie nog beter te laten verlopen.

Digitaal Parkeerloket ‘geopend’
Voortaan regelt u de parkeervergunning, -ontheffing blauwe zone en het parkeren voor uw bezoekers (en mantelzorgers) online. Steeds meer inwoners ervaren het gemak van online zaken doen. Ook de gemeente Roermond wil deze service bieden.

Grote jaarmarkt op zaterdag 1 september
Traditioneel is in Roermond op de eerste zaterdag van september de jaarmarkt. Op zaterdag 1 september staat de hele historische binnenstad vol met kramen.

Hoe zit het nu precies met blauwalg en zwemmen?
Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge temperaturen kunnen de blauwalgen tot bloei komen en blauw-groene en/of rode-drijflagen vormen.

Ontruiming woonwijk 't Parcje wegens gaslek
Vanmiddag werd bij werkzaamheden op de Sint Wirosingel een hoofdgasleiding geraakt. De directe omgeving is door de hulpdiensten afgezet. In woonwijk ’t Parcje zijn tientallen woningen ontruimd. Voor de geëvacueerde bewoners is opvang geregeld bij restaurant Parkzicht (Parklaan 8 in Roermond).

Wees alert op weersvoorspellingen, tref maatregelen waar dat kan
Vandaag 9 augustus zijn er forse buien voorspeld voor de hele provincie. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor windstoten en onweer. Hoe kun je je als inwoner hierop voorbereiden?

Walking Football Donderberg
Heeft u vroeger gevoetbald? En kriebelt het soms om weer een balletje te trappen? Kom dan vanaf donderdag 23 augustus naar het Cruyff Court op de Donderberg en doe mee!

Werk in uitvoering: Afsluitingen A73 i.v.m. onderhoudswerkzaamheden
Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A73 tussen oprit (19) Roermond en knooppunt Het Vonderen in de richting van Maastricht. Hierdoor is van maandag 6 augustus 05.00 uur tot maandag 13 augustus 2018 05.00 uur de A73 tussen oprit (19) en knooppunt Het Vonderen richting Maastricht afgesloten voor al het verkeer.

Om!-krant 9: Een krant vol inspiratie
De afgelopen weken is de Om! krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat gevallen. In deze 9de Om! krant aandacht voor de ontwikkelingen rondom de zorg, jeugdhulp en werk & inkomen én voor de initiatieven van de inwoners.

Roermond - Dodelijk verkeersongeval
Bij een verkeersongeval tussen een auto en een vrachtauto op de N280 is vrijdagavond de bestuurder van de auto overleden.Vorige 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

22 Augustus 2019

- Geen evenementen vandaag


Stadspark Hattem


Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Kruiswegpark
Het Kruiswegpark Roermond is bijna meer een museum dan een park.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Breda, Roermond - Speurders moord Safranti onderzoeken bosperceel Roermond
Het nationaal hitteplan is van kracht
Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond
Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden
Solar 2018
Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland
Roermond doet mee aan grensoverschrijdende proef met elektrische auto’s en fietsen
Hogere tevredenheid over Wmo in Roermond
Roermond pakt mobiele bandieten digitaal aan
Breda, Roermond - Zesde verdachte aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Fietsroute N280- Leeuwen vanaf 12 juli in gebruik
Rookvrije gebieden in Zwembad de Roerdomp
Gratis zomeravond sportactiviteiten voor kinderen
Zomercampagne tegen woninginbraak
Tijdelijke aansluiting N280 - Mijnheerkensweg en vleermuishotel geopend
Werk in uitvoering: realisatie Centrumplan Donderberg
Teams Kemp en Donderberg/Hoogvonderen kampioen wijkvoetbal 2018
Eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar
Rotterdam - Rechercheteam houdt derde verdachte aan voor dood Zino Ignasia
Ondernemersbijeenkomst succesvol verkopen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis