Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Rotterdam - Tweede aanhouding voor dood Zino Ignasia
Maandagmorgen is dankzij tips en beelden de tweede verdachte, een 32-jarige Rotterdammer, aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijk schietincident van vorige week vrijdag op het Sandelingplein.

Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden blauwe parkeerzone
Dinsdag 26 juni start de firma Heijmans Infra B.V. met onderhoudswerkzaamheden aan de blauwe parkeerzones.

Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden knooppunt Het Vonderen - Roermond
Tijdens weekendafsluitingen in juli en 1 weekafsluiting in augustus wordt onderhoud uitgevoerd tussen Roermond en knooppunt Het Vonderen.

Gemeente Roermond daagt uit: zeg maar als u het beter kunt!
Inwoners mogen voortaan aangeven als zij vinden dat ze gemeentelijke taken anders en beter kunnen uitvoeren. Voor dit Roermondse ‘Right to Challenge’ (R²C) heeft het college van B&W de uitgangspunten vastgesteld.

Kinderen op pad voor nieuw speel- en beweegbeleid
Goede speel- en beweegvoorzieningen zorgen voor een leuke en gezonde leefomgeving. Hoe benutten we de openbare ruimte beter en haken we aan bij veranderingen en trends in spelen en bewegen? Dat gaat de gemeente Roermond vastleggen in het te actualiseren speel- en beweegbeleid. Daarvoor worden eerst de bestaande voorzieningen en het bestaande beleid tegen het licht gehouden. Dat gebeurt onder andere door de ervaringen van de belangrijkste gebruikers te benutten: de kinderen.

Dementievriendelijk: dat doen we samen!
Het perspectief van mensen met dementie en hun naasten is het uitgangspunt van Dementievriendelijk Roermond. Wat betekent dementie in het dagelijks leven? Hoe gaan zij met hun dementie om, en hoe doet de omgeving dit? Hoe geven we samen vorm aan een dementievriendelijke samenleving? Dit thema staat centraal tijdens dit symposium.

Zomeravondactiviteiten
In de periode van 9 juli t/m 17 augustus 2018 organiseert Sportservice Roermond ‘Zomeravondsportactiviteiten’ op diverse veldjes en pleintjes in Roermond. Tijdens deze dagen worden voor alle kinderen in de wijk tussen 18.30 en 20.30 uur diverse laagdrempelige sportieve activiteiten aangeboden.

Geen taxusinzameling in 2018
Dit jaar vindt er helaas geen aparte inzameling van taxussnoeisel plaats bij het Milieupark. De gemeente Roermond werkt voor deze inzameling samen met de organisatie ‘Taxus voor Hoop’.

Tijdelijke aansluiting N280 - Mijnheerkensweg bijna klaar
Nabij het viaduct van de N280 met de Mijnheerkensweg werd sinds maart gewerkt aan een tijdelijke aansluiting die de N280 en de Mijnheerkensweg met elkaar verbindt. Deze tijdelijke aansluiting is nu bijna klaar. Om de laatste afrondende werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig de N280, tussen de Wirosingel en de Wilhelminasingel, 1 nacht af te sluiten voor het verkeer. De afsluiting is vanaf 13 juni 19.00u tot 14 juni 7.00u. Het verkeer wordt omgeleid via de Venloseweg.

Gemeente Roermond heeft huishoudboekje 2017 op orde
Over het jaar 2017 laat de jaarrekening van de Gemeente Roermond een (netto) positief resultaat zien van ruim een half miljoen euro. De jaarrekening 2017 wordt op 21 juni 2018 besproken door de commissie en op donderdag 5 juli 2018 door de gemeenteraad. Dit is de laatste verantwoording van het college over de periode 2014-2018.Vorige 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

23 Mei 2019

- Geen evenementen vandaag


Roermond
Het best bewaarde geheim van Limburg.

Stadspark De Karthuis
Het park beslaat een groot gedeelte van de vroegere tuinen van het klooster Onze Lieve Vrouw van Bethlehem.

Binnenstad Roermond
Roermond is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente, die ligt aan de samenvloeiiing van Roer en Maas.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: aanleg extra parkeerplaatsen Dokter Bärstraat
Informatieavond over reanimatie op donderdagavond 14 juni
Roermond Bereikbaar plaatst camera's voor inzicht in verkeersstromen
Kennis-app LVB helpt een licht verstandelijke beperking beter te herkennen
Enkele parkeerverboden in binnenstad op 4 juni
Jongerenraad Roermond gestart!
Roermond voert digitale parkeervergunning en -ontheffing in
Roermond - Onbeheerd koffer in lijnbus Roermond bleek loos alarm
Gilde mediavormgeving ontwerpt campagne voor het Loket Schuldhulp
Breda, Roermond, Sittard, Venlo, Geleen - Vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Afscheid wethouders Raja Fick-Moussaoui en Gerard IJff
Tilburg, Swalmen - Man aangehouden verdacht van bedreiging
Coalitieakkoord: Roermond maken we samen!
Roermond versiert N280 met tekeningen van Pierre Cuypers
Roermond City Swim
Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?
Denkt u met ons mee over Participatie op 23 mei?
Bevrijdingsfestival Limburg 2018
Vijf korte historische lezingen
Ramadan Cup 2018


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis