Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond herdenkt Holocaustslachtoffers
Op 27 januari 2020 is het vijfenzeventig jaar geleden dat het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz werd bevrijd. De Holocaustslachtoffers uit Roermond, worden herdacht op zondag 26 januari 2020 om 18.00 uur.

Aan de slag met aanpak eenzaamheid: doet u mee?
Op dinsdag 14 januari is het actieplan aanpak eenzaamheid gepresenteerd. Tijdens een goed bezochte bijeenkomst in ‘t Paradies hebben veel betrokken organisaties constructief meegedacht over eenzaamheid onder de oudere inwoners van Roermond.

Roermond beschermt waardevolle bomen tegen de bever
Gemeente Roermond beschermt waardevolle bomen om te voorkomen dat bevers aan deze bomen gaan knagen. Deze bomen worden voorzien van een beschermend raster of van strijkpasta. Dat doen we al sinds 2017. Desondanks komt het voor dat de bever toch bomen kan vellen of zodanig kan aanvreten dat vanwege de openbare veiligheid de bomen moeten worden gekapt.

Roermond herdenkt: 75 jaar vrijheid
Op zondag 1 maart 2020 is het 75 jaar geleden dat Roermond werd bevrijd van Nazi-Duitsland. Generaal-majoor John B. Anderson stond aan het hoofd van de Amerikaanse troepen die Roermond op 1 maart 1945 hebben bevrijd.

Meedoen met The Passion?
Omdat The Passion in Roermond plaatsvindt, krijgen Roermondenaren de kans om deel uit te maken van het swingende Passion-koor! Dus heb je zangervaring en heb je altijd al eens mee willen zingen in het koor van The Passion? Dan is dit je kans.

De regeling tegemoetkoming meerkosten chronisch zieken verandert
De regeling meerkosten chronisch zieken wordt aangepast met ingang van 2020. Met ingang van 2020 kunnen alleen inwoners met een inkomen niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm gebruik blijven maken van de regeling.

Liveblog coronavirus
Op deze pagina vindt u een actueel overzicht van belangrijke updates over de maatregelen rondom de verspreiding van het coronavirus.

The Passion in Roermond
Op 9 april 2020 is Roermond het decor van The Passion. Tijdens dit grote live-evenement krijgen de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding vorm door optredens van bekende artiesten en Nederlandstalige muziek. The Passion staat voor liefde, verbinding en vrijheid voor iedereen.

Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Rianne Donders – de Leest
Lees hier de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Rianne Donders – de Leest zoals voorgedragen tijdens de nieuwjaarsontmoeting op maandag 6 januari 2020.

Procedure aanwijzing lokale publieke media-instelling.
Het Commissariaat voor de Media (CvdM) wijst elke 5 jaar een lokale publieke media-instelling aan. Tot en met 5 oktober 2020 is de stichting RTV Roermond aangewezen als lokale omroep voor de gemeenten Roermond en Beesel.Vorige 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

31 Mei 2020

- Geen evenementen vandaag


Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Roermond Walk of Fame
Roermond heeft nu ook een eigen Walk of Fame.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Officiële bekendmakingen niet meer in ViaRoermond
Roermond - Politie onderzoekt steekincident
Roermond gebruikt iLost, dé online oplossing voor gevonden voorwerpen
Een “Tiny” Forest in uw buurt?
Roermond - Politie zoekt getuigen van gewapende overval op cafetaria
Roermond - Verdachten aangehouden voor gewelddadige beroving
Nunhem/Roermond - Hennepkwekerij aangetroffen in twee woningen, bewoners aangehouden
Fietsruimactie bij stalling NS-station
Preventieactie zakkenrollerij op 14 en 21 december
Jaarverslag klachten 2018
Roermond - Vrouw ernstig gewond bij eenzijdige aanrijding
Roermond - Roermond; Mislukte straatroof. Daders zonder buit weggerend.
Basisschoolleerlingen planten eerste Tiny Forest in Roermond
Roermond - Slachtoffer overleden bij verkeersongeval
Afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Den Haag/Roermond - Vier aanhoudingen door EVA-team
Roermond - Politie stelt onderzoek in naar steekincident
Roermond - Twee aanhoudingen na gewelddadige straatroof
Roermond - Onderzoek naar diefstal dure merkhorloges
The Passion komt naar Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight CK-Theater Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Grad Damen Kloosterwandplein Maasniel Ondernemersplein Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kinderkleding koninginnedag koor liederen markt melodica munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sint-maarten sinterklaas sinterklaasshow solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst walentyn-dubrowski westrom winnaar workshop