Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Werk in uitvoering: aanleg extra parkeerplaatsen Dokter Bärstraat
De aanleg van extra parkeerplaatsen in de Dokter Bärstraat start op maandag 18 juni door aannemer KWS infra bv.

Informatieavond over reanimatie op donderdagavond 14 juni
Samen redden we levens! Daarom wordt er op donderdagavond 14 juni een informatieavond georganiseerd over reanimatie. Een bijeenkomst voor iedereen die hier meer over wil weten. Het is tegelijkertijd een kickoff voor de grote Reanimatie Estafette Limburg die op 28 september in Roermond plaatsvindt.

Roermond Bereikbaar plaatst camera's voor inzicht in verkeersstromen
Woensdag 30 mei zijn op wegen in en rond Roermond camera's geplaatst om inzicht te krijgen in verkeersstromen in en rond Roermond.

Kennis-app LVB helpt een licht verstandelijke beperking beter te herkennen
Het Expertisepunt Verstandelijke Beperking heeft de Kennis-app LVB ontwikkeld die zorgprofessionals helpt bij het herkennen van een licht verstandelijke beperking. Met behulp van deze app kunnen zij beter inspelen op de specifieke behoeften van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Enkele parkeerverboden in binnenstad op 4 juni
In verband met de aanvoer van een boorstelling gelden er op maandag 4 juni in de binnenstad enkele parkeerverboden:

Jongerenraad Roermond gestart!
Op 30 mei is het officiële startsein gegeven aan de Jongerenraad Roermond. Achttien jongeren uit Roermond zijn door wethouder Marianne Smitsmans geïnstalleerd in het stadhuis. De jongerenraad gaat het college gevraagd en ongevraagd adviseren over beleid dat jongeren direct en indirect raakt.

Roermond voert digitale parkeervergunning en -ontheffing in
Gemeente Roermond gaat dit jaar de parkeerproducten digitaliseren om zo meer service te bieden. Vanaf half augustus 2018 kunnen inwoners de parkeervergunning of -ontheffing blauwe zone en het parkeren voor hun bezoekers, en voor hun mantelzorgers online regelen. Ook kraskaarten voor bezoekers worden vervangen door een digitaal systeem. Parkeervergunningen en -ontheffingen voor bedrijven worden later dit jaar gedigitaliseerd. Inwoners in de buurten waar betaald parkeren of blauwe zone geldt, ontvangen hierover kort na de zomervakantie meer informatie.

Roermond - Onbeheerd koffer in lijnbus Roermond bleek loos alarm
Naar aanleiding van het aantreffen van een onbeheerd koffer in een lijnbus bij het busstation aan het Stationsplein is de politie een onderzoek opgestart. Hiervoor is het trein- en busverkeer stilgelegd en de omgeving afgezet. Later werd duidelijk dat er kleding in het koffer zat.

Gilde mediavormgeving ontwerpt campagne voor het Loket Schuldhulp
Leerlingen van de afdeling mediavormgeving van de Gilde opleidingen hebben in opdracht van het Loket Schuldhulp van de gemeente Roermond gewerkt aan een ontwerpopdracht.

Breda, Roermond, Sittard, Venlo, Geleen - Vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Vanmorgen zijn in Limburg drie mannen en twee vrouwen aangehouden die verdacht worden van betrokkenheid bij het dodelijk schietincident op zondagavond 8 april 2018 in een flat aan de Sandenburgstraat in Breda. Daarbij kwam de 26-jarige Kaan Safranti om het leven. Het gaat om een 26-jarige man uit Venlo, een 27-jarige vrouw uit Geleen, een 28-jarige vrouw uit Sittard en twee mannen (21 en 22 jaar) uit Roermond.Vorige 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

23 Mei 2019

- Geen evenementen vandaag


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

Kapel in ít Zand
Een van de drukst bezochte bedevaartskerken in Nederland.

Moskee El Nour
De Moskee El Nour is een rechthoekig houten prefabgebouw met plat dak. De binnenmuren zijn opgetrokken in porisosteen.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Afscheid wethouders Raja Fick-Moussaoui en Gerard IJff
Tilburg, Swalmen - Man aangehouden verdacht van bedreiging
Coalitieakkoord: Roermond maken we samen!
Roermond versiert N280 met tekeningen van Pierre Cuypers
Roermond City Swim
Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?
Denkt u met ons mee over Participatie op 23 mei?
Bevrijdingsfestival Limburg 2018
Vijf korte historische lezingen
Ramadan Cup 2018
Opening wandel- en fietsroutes Grenzgeschichte(n)
Roermonds WK
Dodenherdenking in Roermond
Roermond - Politie zoekt verdachten schietincident, onderzoek loopt
Roermond - Schoten gelost na vechtpartij
Roermond - Overvaller en internetoplichter in kraag gevat
Koninklijke onderscheidingen in Roermond
Werk in uitvoering: Centrumplan Donderberg
Kandidaat wethouders Gemeente Roermond
Schooluitval voorkomen door actie tegen spijbelen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis