Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Visie voor Vrijveld Noord en Philipsterrein gepresenteerd
Van november vorig jaar tot nu is in opdracht van Reel BV, (initiatief van Berend Matzinger) door Arcadis hard gewerkt aan het maken van een visie voor ā€˜t Vrijveld Noord en het voormalig Philipsterrein in Roermond. Deze is nu gereed en op 1 april aan de omgeving gepresenteerd. . De gebiedsvisie is tot stand gekomen in een unieke samenwerking met de omgeving en de gemeente Roermond. Het participatie traject is daarmee opgezet in de geest van de Omgevingswet. Vanwege de coronamaatregelen zijn de werksessies hiervoor digitaal gehouden.

Werk in uitvoering: Snelfietsroute Noord-Zuid
Op dit moment worden door BLM Wegenbouw werkzaamheden uitgevoerd voor de Snelfietsroute Noord-Zuid.

Fietsenstalling Roercenter vanaf 3 april open!
Vanaf zaterdag 3 april is de nieuwe openbare fietsenstalling in het Roercenter geopend. Fietsers kunnen hun fiets er gratis bewaakt stallen. Vanaf die datum is de locatie Steenen Trappen permanent gesloten.

Vermelding in stadsgids Roermond 2021-2022
Medio 2021 verschijnt de Stadsgids 2021-2022. Staat uw vereniging of organisatie vermeld in de huidige stadsgids, controleer dan of uw gegevens nog actueel zijn.

Dertig nieuwbouwwoningen in Asenray
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 maart 2021 besloten onder voorwaarden principemedewerking te verlenen aan de woningbouwontwikkeling Ruimte voor Ruimte Asenray. De locatie bevindt zich aan de oostelijke zijde van Asenray, in het landelijk gebied tussen de Maalbroek en de Duiperweg. Voor deze locatie is een stedenbouwkundig plan uitgewerkt dat voorziet in de realisatie van ongeveerĀ 30 woningen.

Regel geen zakenĀ met de gemeente via derden
Let op: regel geen zakenĀ met de gemeente via websites van derden. Dat kost u alleen maar extra geld.

Gemeente stelt daken beschikbaar voor gezamenlijk zonnedak
De gemeente Roermond is voornemens twee daken beschikbaar te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen door energiecoƶperatie RoerOm Energie. Met de ondertekening van een intentieovereenkomst werd deze afspraak op 26 maart bekrachtigd.

Werk in uitvoering: Wijkgericht onderhoud Kastelenbuurt
Op 6 april starten de werkzaamheden in de Kastelenbuurt. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BLM Wegenbouw B.V.

Draagvlak voor BIZ Centrum Swalmen en BIZ bedrijventerrein Roerstreek
De ondernemers in het Centrum van Swalmen en op bedrijventerrein Roerstreek hebben met een ruime meerderheid ā€œjaā€ gezegd tegen voortzetting van de Bedrijven Investeringszones (BI-zones). Deze uitslag is maandagmiddag 22 maart jongstleden bekend gemaakt. De opkomst was bij beiden ruimschoots. Voor de BIZ Centrum Swalmen hebben bijna alle bedrijven hun stem uitgebracht. Met terugwerkende kracht worden de BI-zones per 1 januari 2021 actief.

Roermond geeft lokale invulling aan thema The Passion
Van 22 maart tot en met 4 april geeft de gemeente Roermond lokaal invulling aan het thema van The Passion 2021: Ik ben er voor jou. Dat doet zij via de Come Together Campagne die in maart 2020 is gestart en de komende weken zichtbaar zal zijn op diverse plekken in Roermond en via de sociale media.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

27 Januari 2021

- Geen evenementen vandaag


Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

Stadsweide
Het gebied Stadsweide, tussen de Willem-Alexanderhaven, Leeuwen en de Maas, Is nu in bezig van Staatsbosbeheer.

Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: Huisaansluiting Swalmerstraat
15 aanvragers voor coffeeshops op nieuwe locatie
Uitzending commissie bestuur en middelen
Roermond - Verdachte aangehouden voor aanranding en schennispleging
Werk in uitvoering: Onderhoud viaduct Venloseweg
Roermond - Aanhouding verdachte van avondklokrellen
Boost aan Midden-Limburg na corona
Roermondse aanpak integratie jonge statushouders spreekt Minister Koolmees aan
Werk in uitvoering: vergroening Vrijveld
Nieuwe aanpak Limburgse verkeerseducatie
Enne?! In gesprek met jongeren!
Lastenverlichting en herstelmaatregelen voor horeca-ondernemers
Wie nomineer jij?
Wat is mantelzorg?
Start met omwisselen van de duobak naar monocontainers
The Passion 2021 live vanaf het Munsterplein
Wethouders: ā€˜Zet extra in op kwetsbare inwoners voor gelijke kansen op gezond levenā€™
Roermond - Beelden relschoppers Roermond in Opsporing Verzocht
Aanpassingen oud papier inzamelingen vanwege de avondklok.
BIZ draagvlakmeting


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Ijssculpturenfestival Kloosterwandplein Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wereld Aids dag Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus dansfeest de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gaslek gilde-opleidingen gratis herten inbraak intocht intocht sinterklaas intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop