Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Dijkversterking Willem Alexanderhaven
Van 10 december 2021 tot en met 20 januari 2022 ligt het Ontwerp Projectplan Waterwet dijkversterking Willem Alexanderhaven Roermond ter inzage. In deze periode kan iedereen een zienswijze indienen op de stukken.

Roermond - Steekincident Roermond verdachte aangehouden
Op 9 december 2021 omstreeks 10:25 uur heeft in een appartementencomplex aan de Luifelstraat in Roermond een steekincident plaatsgevonden. Hierbij is een man gewond geraakt.

Steun- en subsidieregelingen culturele sector Roermond
Culturele instellingen in de gemeente Roermond, die door de coronacrisis hard zijn geraakt, kunnen een financi√ęle bijdrage aanvragen uit een steun- en herstelregeling.

Roermond krijgt duurzaamheidscentrum
In 2022 krijgt Roermond een duurzaamheidscentrum. De gemeente verleent hiervoor subsidie aan stichting RoerOm die dit centrum gaat realiseren.

Leden gevraagd voor de Cli√ęntenraad Participatiewet
De Cli√ęntenraad Participatiewet zoekt leden (uitkeringsgerechtigden) die niet opzien tegen wat leeswerk. De vergaderingen vinden gemiddeld 6 keer per jaar plaats op de maandagochtend. Je ontvangt een kleine vrijwilligersvergoeding die niet in mindering wordt gebracht op de uitkering.

Werk in uitvoering: Vervangen verkeersregelinstallaties op de N293
De Provincie Limburg vervangt begin januari 2022 drie verkeersregelinstallaties (VRI’s) op de N293 in de omgeving van Roermond.

Brandweer stopt met sleutelkluis en -buis
Voor een snelle toetreding van de brandweer tot gebouwen wordt op dit moment gebruik gemaakt van sleutelkluizen. Door een aantal landelijke ontwikkelingen kan dit systeem echter vanaf 2026 niet meer worden gebruikt.

Eénmalige vergoeding controle coronatoegangsbewijzen
Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die verplicht zijn om te controleren op de coronatoegangsbewijzen kunnen een eenmalige vergoeding ontvangen van maximaal ‚ā¨400,-. De bijdrage vergoedt kosten voor (extra) personele inzet bij controle op coronatoegangsbewijzen.

Samenwerking gemeenten Midden-Limburg en Kennisloket Coöperatie VGZ
De zeven gemeenten in regio Midden-Limburg en Coöperatie VGZ werken samen om ouderen beter te adviseren en te begeleiden in hun zoektocht naar passende, blijvende zorg. Het gaat om de gemeenten Echt-Susteren, Leudal, Maasgouw, Nederweert, Roerdalen, Roermond, Weert.

Keuzehulp bij zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen
De gemeente Roermond wil inwoners met een laag inkomen helpen om de juiste zorgverzekering te kiezen. Daarbij maken we gebruik van de website gezondverzekerd.nl/roermond. Iedere Nederlander heeft een zorgverzekering nodig. Vanaf half november tot 31 december 2021 kunnen mensen overstappen naar een nieuwe zorgverzekering vanaf 2022. Er is heel veel keuze en de vraag is vaak: wat past bij mij?Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

9 Januari 2022

- Geen evenementen vandaag


ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Om!-krant 15: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Noodverordening van kracht
Verkeersmaatregelen tijdens topdagen in november
Verkeersmaatregelen tijdens drukke dagen in november
Van kantoorbaan naar op de vloer staan
Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!
Campagne Orange the World van start
Roermond - Dertien aanhoudingen na ontdekken illegale tabaksfabriek
Project Waterrobuust: wateroverlast op bedrijventerreinen aanpakken
Strengere regels voor evenementen: intochten kunnen doorgaan
Polsbandjes voor Roermondse horeca
Burgemeesters scherpen evenementenbeleid aan en vragen medewerking inwoners
Opening punt Archeo Route in Swalmen
Militaire oefening van 15 tot en met 18 november
Opening carnavalsseizoen 11 november afgelast
Verkeersmaatregelen 11devande11de vervallen
Groen&Doen Roermond van start!
Grote carnavalsevenementen afgelast vanwege zorgcontinu√Įteit
José van Aaken verlaat gemeente Roermond
Draagt u ook bij aan het nóg beter recyclen van papier en karton?


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app Dj Graham B ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Ijssculpturenfestival Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wereld Aids dag Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus dansfeest de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan inbraak intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopavond liederen maasplassen markt munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarsmarkt wegwerkzaamheden workshop zadelmaker