Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond - Politieoefeningen binnenstad Roermond gaan niet door
De reeds eerder aangekondigde politieoefeningen in de binnenstad van Roermond gaan niet door.

Een nieuw speel- en beweegbeleid: ook jongeren kunnen meedenken!
De gemeente Roermond werkt aan nieuw beleidsplan voor speel-, sport- en beweegvoorzieningen in de openbare ruimte. We nodigen alle inwoners in Roermond uit om mee te denken. In juni 2018 zijn we gestart met de belangrijkste doelgroep: de kinderen! In september 2018 zijn vanuit heel Roermond verschillende enquêtes ingevuld. Nu is het speciaal de beurt aan de jongeren.

20 mei ontbijtsessie: van willen naar doen!
Hoe zet je ambities op het gebied van duurzaamheid om in actie. Bedrijven en overheden ontmoeten elkaar én gaan direct aan de slag. Centrale thema’s: wat gebeurt er momenteel in Roermond en omstreken? Welke energie-uitdagingen liggen er en hoe kun je hiermee besparen? Wat levert samenwerking op en hoe doe je dat?

Susteren / Roermond - Verdachte aangehouden voor schietincident
Een 16-jarige jongen uit Roermond is woensdagochtend in zijn woning aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het schietincident bij een woning aan de Dieterderweg in Susteren.

Vrijdag 10 mei start videoproject Stationsplein Roermond
Viewmaster Projects presenteert vanaf vrijdagavond 10 mei, 21.30 uur een nieuw en groots videokunstproject in de openbare ruimte: A Stage of Luminosity. Het kunstproject is een cross-over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media en bestaat uit twee 12 meter hoge en 4 meter brede projecties op het Stationsplein te Roermond.

Streven gemeente Roermond en Stichting Bevrijdingsfestival: “Bevrijdingsfestival behouden voor Roermond”
Komende zondag belooft een feestelijke dag te worden in Roermond: dan vindt het traditionele Bevrijdingsfestival plaats op de Markt en op diverse pleinen in de binnenstad. De voorbereidingen van deze spetterende editie zijn in volle gang.

Dodenherdenking 2019
Bekijk hier een overzicht van alle herdenkingen tijdens Dodenherdenking op zaterdag 4 mei 2019.

Roermond staat stil bij 100 jaar vrouwenkiesrecht
Dit jaar bestaat het vrouwenkiesrecht 100 jaar. Een moment om bij stil te staan. Dat doet de gemeente Roermond op woensdag 29 mei met een bijzondere bijeenkomst in het Stadhuis.

Gemeente Roermond plaatst nieuwe ondergrondse containers
In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers.
In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. Dit gebeurt bij het winkelcentrum Donderberg, in de Nassaustraat, Burgemeester Joostenlaan, Keulsebaan en bij het winkelcentrum in Herten.

Bestrijding Japanse Duizendknoop
De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden. Wanneer de plant in uw tuin staat, dan kunt u hem zelf verwijderen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

12 Januari 2019

- Geen evenementen vandaag


Minderbroederskerk
De Minderbroederskerk werd gebouwd in de 15e eeuw als de kerk van een Franciscaner klooster.

Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Stadspark Hattem
DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Koninklijke onderscheidingen in Roermond
New York Pizza Roermond krijgt alsnog omgevingsvergunning
Verhoogd risico op natuurbranden
Gemeente Roermond en zorgverzekeraar CZ komen met maatwerk bij medische en sociale ondersteuningsvragen
Roermond City Run op zondag 28 april
Proef kleinebeurslimburg.nl van start
Wijzigingen in verband met Pasen
Meivakantie activiteit
De bestrijding van eikenprocessierupsen gaat weer van start!
Werk in uitvoering: afsluiting Roertunnel A73 voor onderhoud
Meedenken over omgeving station Roermond
Wethouder houdt kantoor in de wijk
ANWB AutoMaatje binnenkort van start in Roermond
Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen voor Koningsdag 2020
Aanvraag bijzondere bijstand nu ook digitaal
Roermond / Heinsberg - Politie zoekt 14 jarige Luc Finken update
Herontwikkeling V&D pand Munsterplein
Roermond - Onderzoek naar beschietingen bedrijfspand
Roermond - Politie reikt waarderingsprijs uit aan Retail Interventie Team (RIT)
Nederland - Opsporing Verzocht: aanrander van 13-jarige jongen gezocht


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis