Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Georganiseerd sporten in Roermond
Vanaf 30 april mogen minderjarigen en topsporters weer georganiseerd sporten op de sportparken. Voorwaarde hierbij is dat de verenigingen handelen binnen de richtlijnen uit het (voor Roermond geldende) protocol van de veiligheidsregio.

Vrij rustig weekend met bekeuringen op Arlo-terrein
28 april 2020

Roermond - Slang ontsnapt uit terrarium
Een Californische King Cobra-slang is vermoedelijk donderdag al ontsnapt uit het terrarium in een woning aan de Veldstraat in Roermond. De eigenaar belde vrijdag de politie dat hij het beest in de woning niet meer heeft aangetroffen.

Georganiseerd buitensporten nog niet mogelijk vanaf 29 april
Het (georganiseerd) buitensporten is nog niet meteen mogelijk vanaf 29 april.

Koninklijke onderscheidingen Koningsdag 2020
De lintjesregen heeft dit jaar in aangepaste vorm plaatsgevonden. De burgemeester informeerde en feliciteerde de gedecoreerden telefonisch met het feit dat zij een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Dat gebeurde op vrijdagochtend 24 april.

Maatregelen voor komend weekend en Koningsdag
Ook voor het komend weekend en de aansluitende Koningsdag worden maatregelen getroffen om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreid.

Roermond - Vier aanhoudingen bij steekincident Roermond
Op donderdagmiddag 23 april omstreeks 16:00 kreeg de politie melding van een steekincident in een woning aan de Schoolstraat te Roermond. Twee personen raakten hierbij gewond.

Werk in uitvoering: Roerderweg
Ter voorbereiding op het reconstructiewerk van de Burgemeester Geuljanslaan en rioleringswerkzaamheden in de Roerderweg vinden nu verleggingswerkzaamheden plaats van de gasleiding van Enexis en de waterleiding van WML.

Werk in uitvoering: Slachthuisstraat-Carmelitessenstraat
Ter voorbereiding op de herinrichting van de Slachthuisstraat voeren de nutsbedrijven werkzaamheden uit in de trottoirs.

Veranderingen in de maatregelen na 28 april 2020 voor ondernemers
Op 21 april heeft het Kabinet wederom een update gegeven over de genomen maatregelen: De bestaande maatregelen worden verlengd tot 19 mei 2020. Geen versoepeling dus voor (getroffen) ondernemers.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

9 Februari 2019

- Geen evenementen vandaag


Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.

Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Gewijzigde dienstverlening Bevrijdingsdag
Cultuurregio Noord-Limburg investeert in de kracht van cultuur
Maatregelen weekend over het algemeen goed nageleefd
Werkzaamheden stationsomgeving Roermond van start
Gewijzigde dienstverlening Koningsdag en Bevrijdingsdag
Roermond - Politie stelt onderzoek in naar gewapende woningoverval
Haal aangeboden oud papier naar binnen
Maatregelen voor komend weekend
Werk in uitvoering: Vliegeniersbuurt / Componistenbuurt
Dringende oproep aan de horecaondernemers in Roermond
Zondag 12 april: enkele boetes en sluiting van een friture
Zaterdag 11 april: bekeuringen uitgedeeld en uitrit zwembad afgesloten
Ondertekening Sportakkoord Roermond
Vrijdag 10 april: bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld
Bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld
Parkeerplaatsen afgesloten
Vier buitensportlocaties verboden gebied vanwege coronavirus
Beheerst beeld
Extra handhaving paasweekend
Extra Ma├čnamen Ostern/Osterwochenende


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight CK-Theater Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Grad Damen Kloosterwandplein Maasniel Ondernemersplein Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kinderkleding koninginnedag koor liederen markt melodica munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sint-maarten sinterklaas sinterklaasshow solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst walentyn-dubrowski westrom winnaar workshop