Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Geschiedenisdoeken door hele stad
Door Leon ter Linden, dinsdag 27 april 2010

Op verschillende locaties in de stad zijn doeken opgehangen met afbeeldingen uit het gemeentearchief. Deze doeken blijven hangen tot kort na 5 mei en maken deel uit van de activiteiten van het jubileum; 65 Jaar Bevrijding Nederland met als thema 'Vrijheid Wereldwijd'.

Aan de gevel van het stadhuis is een doek van ruim 8½ bij bijna 5 meter opgehangen. Op dit doek is een kleurenfoto (van A. Hustinx) te zien waarop koningin Wilhelmina 65 jaar geleden, vlak na de bevrijding van Roermond, een bezoek brengt aan de stad. Op de achtergrond is de vernielde kathedraaltoren zichtbaar.


Vlak voor de Maasbrug, komende uit westelijke richting, is een grote zwartwit foto te zien van de kapotgeschoten Maasbrug.

Tegen de gevel van het pand Somers aan de Roerkade zijn kleurenfoto's van A. Hustinx geplaatst. Op de Loesbleik is een doek geplaatst met daarop de vernielde Steenen Brug en op de achtergrond de kathedraaltoren.


Op de hoek Kruisherenstraat/Hamstraat is tegen de gevel van de voormalige lectuurwinkel een foto opgehangen van de Heilige Geeststraat / Schoenmakersstraat, waarop te zien is dat de bevrijding een feit is.


Tot slot is een doek geplaatst in het frame tegenover Porta Rura aan de Rijksweg in Herten, waarop te zien is hoe de torens van de Munsterkerk beschadigd zijn door het oorlogsgeweld.


Deel dit artikel:DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs boekenmarkt braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de kleine tovenaar de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten indie intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstman kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst voorjaarskermis vossenjacht workshop