Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Trots op unieke live-versie van The Passion in Roermond
Nederland keek donderdagavond 1 april massaal naar het hoopvolle verhaal van The Passion vanuit Roermond. Het was een bijzondere en imposante editie zonder publiek. We zijn er trots op dat onze stad het decor was van het eerste grote live tv-evenement dat bijna 2,6 miljoen mensen met elkaar verbond.

Wijziging afhaalsysteem met monocontainers uitgesteld
Er is bezwaar gemaakt tegen de wijze van gunning van de aanschaf van de nieuwe afvalcontainers. Het college heeft daarop besloten om de opdracht alsnog Europees aan te besteden. Dit betekent dat de overgang van duo- naar monocontainers voor afvalinzameling in de gemeente Roermond wordt uitgesteld tot 1 juli 2022.

Fietsenstalling Roercenter geopend!
Sinds zaterdag 3 april is de nieuwe openbare fietsenstalling in het Roercenter geopend. Fietsers kunnen hun fiets er gratis bewaakt stallen. Vanaf die datum is de locatie Steenen Trappen permanent gesloten.

Visie voor Vrijveld Noord en Philipsterrein gepresenteerd
Van november vorig jaar tot nu is in opdracht van Reel BV, (initiatief van Berend Matzinger) door Arcadis hard gewerkt aan het maken van een visie voor ā€˜t Vrijveld Noord en het voormalig Philipsterrein in Roermond. Deze is nu gereed en op 1 april aan de omgeving gepresenteerd. . De gebiedsvisie is tot stand gekomen in een unieke samenwerking met de omgeving en de gemeente Roermond. Het participatie traject is daarmee opgezet in de geest van de Omgevingswet. Vanwege de coronamaatregelen zijn de werksessies hiervoor digitaal gehouden.

Werk in uitvoering: Snelfietsroute Noord-Zuid
Op dit moment worden door BLM Wegenbouw werkzaamheden uitgevoerd voor de Snelfietsroute Noord-Zuid.

Fietsenstalling Roercenter vanaf 3 april open!
Vanaf zaterdag 3 april is de nieuwe openbare fietsenstalling in het Roercenter geopend. Fietsers kunnen hun fiets er gratis bewaakt stallen. Vanaf die datum is de locatie Steenen Trappen permanent gesloten.

Vermelding in stadsgids Roermond 2021-2022
Medio 2021 verschijnt de Stadsgids 2021-2022. Staat uw vereniging of organisatie vermeld in de huidige stadsgids, controleer dan of uw gegevens nog actueel zijn.

Dertig nieuwbouwwoningen in Asenray
Het college van burgemeester en wethouders heeft op 16 maart 2021 besloten onder voorwaarden principemedewerking te verlenen aan de woningbouwontwikkeling Ruimte voor Ruimte Asenray. De locatie bevindt zich aan de oostelijke zijde van Asenray, in het landelijk gebied tussen de Maalbroek en de Duiperweg. Voor deze locatie is een stedenbouwkundig plan uitgewerkt dat voorziet in de realisatie van ongeveerĀ 30 woningen.

Regel geen zakenĀ met de gemeente via derden
Let op: regel geen zakenĀ met de gemeente via websites van derden. Dat kost u alleen maar extra geld.

Gemeente stelt daken beschikbaar voor gezamenlijk zonnedak
De gemeente Roermond is voornemens twee daken beschikbaar te stellen voor het plaatsen van zonnepanelen door energiecoƶperatie RoerOm Energie. Met de ondertekening van een intentieovereenkomst werd deze afspraak op 26 maart bekrachtigd.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

28 April 2021

- Geen evenementen vandaag


De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: Wijkgericht onderhoud Kastelenbuurt
Draagvlak voor BIZ Centrum Swalmen en BIZ bedrijventerrein Roerstreek
Roermond geeft lokale invulling aan thema The Passion
Werk in uitvoering: Huisaansluiting Swalmerstraat
15 aanvragers voor coffeeshops op nieuwe locatie
Uitzending commissie bestuur en middelen
Roermond - Verdachte aangehouden voor aanranding en schennispleging
Werk in uitvoering: Onderhoud viaduct Venloseweg
Roermond - Aanhouding verdachte van avondklokrellen
Boost aan Midden-Limburg na corona
Roermondse aanpak integratie jonge statushouders spreekt Minister Koolmees aan
Werk in uitvoering: vergroening Vrijveld
Nieuwe aanpak Limburgse verkeerseducatie
Enne?! In gesprek met jongeren!
Lastenverlichting en herstelmaatregelen voor horeca-ondernemers
Wie nomineer jij?
Wat is mantelzorg?
Start met omwisselen van de duobak naar monocontainers
The Passion 2021 live vanaf het Munsterplein
Wethouders: ā€˜Zet extra in op kwetsbare inwoners voor gelijke kansen op gezond levenā€™


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Ondernemersplein Outlet Roerkade Steegstraat Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis harmonie herten huis-aan-huis intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen koninginnedag labyrint liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen typisch-roermond uit met kerst westrom workshop