Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Bevrijdingsfestival Limburg wederom in Roermond
Door Leon ter Linden, woensdag 27 april 2011

Donderdag 5 mei loopt Roermond gezellig vol voor het bevrijdingsfestival Limburg dat ook dit jaar weer in Roermond plaatsvindt. Om 13:00 uur begint het festival met muziek op verschillende pleinen verzorgd door grote namen als The Opposites and the Partysquad, Tim Knol, Yasmin en een daverende afsluiting van de Handsome Poets (bekend van de hit; ‘Dance, the war is over’).

Net als voorgaande jaren heeft de organisatie Leon Verdonschot weten te strikken voor het festival. Leon kondigt op 5 mei bands aan en zal aandacht vragen voor het thema: Vrijheid op straat/ Vrijheid wereldwijd.

Traditiegetrouw begint het Bevrijdingsfestival op de Markt met het ontsteken van het bevrijdingsvuur dat wordt opgehaald door de mannenclub van EREK (Eerste Remunjse Echte KaerelsKlup). Elk jaar halen zij in de nacht van 4 – 5 mei het Vrijheidsvuur in estafette op in café Wereld te Wageningen. Op 5 mei om 12:45 wordt het Vrijheidsvuur op de Markt ontstoken.

Het bevrijdingsfestival kent verschillende podia en stands verspreid over de stad. Naast het hoofdpodium, dat op de Markt is gevestigd, zijn er activiteiten en optredens op de Biggenmarkt, de Munsterstraat, de Jesuitenstraat, het Munsterplein en het Milleniumdoelenplein in het CK Theater. Op de Mondiale Markt beleven en ervaren bezoekers alle werelddelen door middel van geuren, kleuren, klanken en beelden. Verder zijn er naast de verkoopstands bevlogen idealisten uit Limburg te vinden die in alle uithoeken van de wereld hun bijdrage leveren aan de Milleniumdoelen.

Ieder jaar vinden in de aanloop naar en tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg debat- en dialoogactiviteiten met jongeren plaats. Een voorbeeld hiervan zijn de ‘Upgrades’ die door Upgraders worden uitgevoerd. Upgraders zijn jongeren die bezoekers verleiden tot het leveren van een actieve bijdragen aan een betere wereld. Ze upgraden bezoekers als het ware om bij te dragen aan die betere wereld. De debat- en dialoogactiviteiten worden veelal georganiseerd in samenwerking met welzijnsorganisaties, scholen en jongerenclubs. Daarnaast hebben ook provinciale en landelijke organisaties een aandeel in de organisatie. Het totale programma met betrekking tot de debat- en dialoogactiviteiten wordt gecoördineerd, gefaciliteerd en uitgevoerd door COS Limburg.

Ook dit jaar organiseren de vaste partners van het Nationaal Comité 4 en 5 mei weer 5voor5 acties. Dit zijn acties waar men zich 5 minuten inzet op 5 mei, vandaar de naam 5voor5. Deze activiteiten worden uitgevoerd door Amnesty International, War Child, Vluchtelingenwerk, Cordaid, Mensen in Nood en het Rode Kruis.

Een compleet overzicht van alle activiteiten en optredens vindt u op http://www.bevrijdingsfestivallimburg.nl

Deel dit artikel:DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis