Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Vervanging houten bruggen over de Hambeek
De twee houten bruggen voor (brom)fietsers en voetgangers (Roode brug en ’t Ham) over de Hambeek in Roermond zijn aan vervanging toe. In opdracht van de gemeente start aannemer Flora Nova Houtconstructies B.V. aanstaande woensdag 19 januari met de werkzaamheden.

Roermond - Man aangehouden voor bedreiging met vuurwapen
De politie heeft zaterdagmiddag een 62-jarige man aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen.

Roermond lanceert nieuwe initiatieven ter versteviging cultuursector
De gemeente Roermond zet in op behoud én versteviging van de culturele infrastructuur in Roermond. Afgelopen maand introduceerden we al de Tweede steun- en herstelregeling waarmee culturele organisaties die door corona hard zijn geraakt, financiële steun kunnen aanvragen. Nu lanceren we ook Maakplaats en een nieuwe cultuurwebsite, bedoeld om de ontwikkeling van nieuwe culturele projecten in Roermond te stimuleren.

Vijf officieel van start in Roermond
Nieuwe langdurige samenwerking om inwoners in Roermond te ondersteunen bij het zelfstandig wonen en meedoen in de samenleving.

Inzameling van kerstbomen
Van maandag 10 januari tot en met vrijdag 14 januari 2022 worden de kerstbomen aan huis opgehaald. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl op welke dag uw kerstboom wordt opgehaald en leg deze op de ophaaldag vóór 07.30 uur, zonder versiering en zonder pot, op de stoep voor uw woning klaar.

Roermond door de ogen van haar inwoners
2021 is weer voorbij. Een jaar dat voor veel mensen heel anders verliep dan verwacht. Het virus dat toch weer wild om zich heen greep en een hoogwatercrisis, waarvan velen nu nog steeds de gevolgen ondervinden. Wij hopen dat deze video een beetje hoop en houvast biedt.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Rianne Donders – de Leest
Vanwege de coronamaatregelen is er aan het begin van het nieuwe jaar helaas geen nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis. De nieuwjaarstoespraak van de burgemeester is eerder opgenomen en kunt u hier zien.

Extra aandacht voor veiligheid in Roertunnel en Swalmentunnel
Rijkswaterstaat spant zich momenteel maximaal in om de Roertunnel en de Swalmentunnel (A73) veilig toegankelijk te houden. Dat komt omdat een technisch onderdeel van de tunnel niet goed onderhouden kan worden. Hierdoor kan dit onderdeel nu sneller uitvallen. Om te voorkomen dat dit gebeurt en de tunnels moeten sluiten, wordt er nu extra goed gemonitord en naar een oplossing gezocht.

Verruiming toeristische verhuur van woonruimte
Bij toeristische verhuur van woonruimte bieden eigenaars/ bewoners/ huurders hun woning tegen betaling aan voor een gedeelte van het jaar. Dit was voorheen niet toegestaan in Roermond. Vanaf nu mag dit wel, mits de opgestelde regels en voorwaarden worden nageleefd.

Kerst interview met burgemeester Rianne Donders – de Leest
Vlak voor Kerstmis werd burgemeester Rianne Donders – de Leest geïnterviewd door Els Bruijnen van de lokale omroep ML5. Kijk hier naar het interview dat is opgenomen in de Statenzaal van het stadhuis in Roermond.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende

Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: Baggerwerkzaamheden diverse vijvers
Draagvlakmeting BIZ Retailpark
Zorgverleners uit Noord- en Midden-Limburg slaan handen ineen voor Kansrijke Start
Fijne kerstdagen en een gelukkig 2022
Deelauto’s SHAREuregio beschikbaar voor inwoners
Werk in uitvoering: Vervangen 2 houten bruggen Hambeek
Prestatieafspraken woningbouwcorporaties en de huurdersorganisaties
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2022
Nieuwjaarsontmoeting gaat niet door
Dijkversterking Willem Alexanderhaven
Roermond - Steekincident Roermond verdachte aangehouden
Steun- en subsidieregelingen culturele sector Roermond
Roermond krijgt duurzaamheidscentrum
Leden gevraagd voor de Cliëntenraad Participatiewet
Werk in uitvoering: Vervangen verkeersregelinstallaties op de N293
Brandweer stopt met sleutelkluis en -buis
Eénmalige vergoeding controle coronatoegangsbewijzen
Samenwerking gemeenten Midden-Limburg en Kennisloket Coöperatie VGZ
Keuzehulp bij zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen
Om!-krant 15: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs boekenmarkt braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten indie intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst vossenjacht workshop