Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Wijziging inzameling oud papier in Swalmen op 2 augustus
In verband met de zomervakantie zal Jong Nederland Swalmen geen oud papier inzamelen op dinsdag 2 augustus 2022 aan de Oostzijde Rijksweg Swalmen met uitzondering van de Bosrandbuurt. U kunt uw oud papier gratis naar het Milieupark brengen (mijnheerkensweg 31 in Roermond).

Hulphonden zijn welkom in winkels en horeca
In het winkelcentrum Donderberg en bij de Donderie zijn raamstickers geplakt van de Stichting Hulphond Nederland. Daarmee laten deze accommodaties zien dat hulphonden van harte welkom zijn. Zo wordt invulling gegeven aan het recht op mobiliteit en zelfstandigheid van mensen die afhankelijk zijn van hun hulphond.

Altijd op de hoogte van actuele watersituatie
Onlangs lanceerde Waterschap Limburg ‘Waterbeeld Limburg’. Dit informatiepunt is gebouwd om mensen sneller en beter te informeren over de meest actuele watersituatie.

Nieuwe parkeerloket per 15 juli
Vanaf 15 juli is er een nieuw digitaal parkeerloket en een nieuwe webapp voor het aan- en afmelden van bezoek. Voor uw eigen auto hoeft u geen nieuwe parkeervergunning aan te vragen. Als u in het bezit bent van een bezoekersvergunning dan verandert er wel iets. In dit bericht vertellen we u er meer over.

Nieuw college gemeente Roermond geïnstalleerd
Op 13 juli is het nieuwe het college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd in het stadhuis in Roermond. LVR, GroenLinks, VVD en PvdA, vormen samen het dagelijkse bestuur van de gemeente Roermond. Het college bestaat uit burgemeester Rianne Donders – de Leest en wethouders Dirk Franssen, Marianne Smitsmans - Burhenne, Vincent Zwijnenberg, Felix van Ballegooij en Jos van Rey. Gemeentesecretaris Jan-Willem Kradolfer (a.i.) adviseert het college.

Parkeerloket op 13 en 14 juli gesloten. Op 15 juli opent het nieuwe parkeerloket.
Vanaf 15 juli is er een nieuw digitaal parkeerloket en een nieuwe webapp voor het aan- en afmelden van bezoek. Voor uw eigen auto hoeft u geen nieuwe parkeervergunning aan te vragen. Als u in het bezit bent van een bezoekersvergunning dan verandert er wel iets. In dit bericht vertellen we u er meer over.

Controle op de corona toegangsbewijzen 2022
Ondernemingen, verenigingen en stichtingen die verplicht zijn geweest om in de periode 1 januari 2022 tot en met 26 maart 2022 te controleren op de coronatoegangsbewijzen kunnen, een eenmalige subsidie ontvangen van maximaal €1000,-.

Wethouder Schreurs kan niet aanwezig zijn bij afscheid wethouders
Door een positieve coronatest kan wethouder Schreurs hier niet persoonlijk bij aanwezig zijn. Hij zal de raadsvergadering, die om 18.00 uur begint, via een videoverbinding thuis volgen.

A73: Nachtafsluiting A73 tussen Het Vonderen en Roermond-Oost
Rijkswaterstaat voert geplande onderhoudswerkzaamheden uit aan de A73. Hierdoor is de A73 afgesloten voor al het verkeer tussen knooppunt Het Vonderen en afrit (20) Roermond-Oost richting Venlo van maandag 18 juli 21.00 uur tot dinsdag 19 juli 05.00 uur. Weggebruikers dienen rekening te houden met een extra reistijd die kan oplopen tot 10 minuten.

Beoogde coalitiepartijen Roermond sluiten akkoord
LVR, GroenLinks, VVD en PvdA presenteerden vandaag het coalitieakkoord ‘De stad van ambitie, daadkracht en verbinding’. Het is de eerste keer in de Roermondse geschiedenis dat deze partijen met elkaar een coalitie vormen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

14 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Aanmelden evenementen voor evenementenkalender 2023
Wmo-cliënten positief over dienstverlening
Afscheidsreceptie wethouders op 11 juli
Miljoenensubsidie voor Limburgse binnenhavens
Roermond - Kledingzaak overvallen
Nieuwe afvalcontainers in gebruik
Vanaf 4 juli nieuwe afvalcontainers in gebruik
Rijbewijs of reisdocument verlopen, kwijt of gestolen?
Energieloket Roermond: gratis en onafhankelijk advies
Expositie Transgeschiedenis ECI Roermond
Netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond
Nieuwe afvalwijzer
Gemeentelijke onderscheiding 'de Christoffel' voor Edwin Jacobsz
Geen brief gehad over de nieuwe containers? Laat het ons weten!
Giften tot € 1200,- toegestaan voor inwoners in bijstand
Uitnodiging informatieavond omgevingsvisie Roermond
Voorjaarskermis van 10 tot en met 16 juni
Deelauto’s nu ook over Duitse grens beschikbaar
Wijzigingen afval en openingstijden rond Pinksteren
Voortgangsbericht formatieproces Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop