Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Noodopvang voor asielzoekers in Roermond nog tot 1 juli open
Het gemeentebestuur heeft besloten dat de tijdelijke noodopvanglocatie voor asielzoekers, gelegen in de Roermondse wijk ’t Veld, nog tot 1 juli 2023 open blijft.

Nabetaling energietoeslag 2022
De energietoeslag is bedoeld voor inwoners met een laag inkomen. Met het extra geld kunnen zij hun energierekening makkelijker betalen. Voor 2022 kunt u geen energietoeslag meer aanvragen. De energietoeslag 2022 kon aangevraagd worden tot en met 31 december 2022.

Zonnepanelen aanschaffen via de gemeente ‚Äď nieuwe ronde
Inwoners van de gemeente Roermond met een eigen huis kunnen opnieuw met hulp van de gemeente zonnepanelen aanschaffen. In het alles-in-√©√©n pakket dat we bieden zit de financiering, aanleg √©n 15 jaar service en onderhoud aan de zonnepanelen. Ge√Įnteresseerden kunnen zich nu inschrijven. Er is plek voor 400 deelnemers.

Werk in uitvoering: start bouw tijdelijke dam stuw Roermond
Maandag 6 maart wordt gestart met de bouw van de tijdelijke dam bij stuw Roermond. We verwachten dat de bouw in totaal ongeveer 3,5 week zal duren.

Werk in uitvoering: schoonmaken tunnel onder Koninginnelaan
Op donderdag 9 en vrijdag 10 maart maken we de fiets- en voetgangerstunnel schoon, die onder de Koninginnelaan naar de Sint Wirosingel loopt. Tijdens de schoonmaakwerkzaamheden blijft de tunnel gewoon bereikbaar voor fietsers en voetgangers.

Imkers leren kinderen over bijen en biodiversiteit
Ook in 2023 willen de stadsimkers van Roermond onze jonge inwoners meer leren over de bijen en het belang van bijen voor mens en natuur.¬†Hiervoor gaan zij in de periode tussen Carnaval en Pasen¬†naar de basisscholen toe met de les ‚ÄėImker in de klas‚Äô.

Diana Bolk ontvangt Mathilde Haan onderscheiding 2023
Op zondag 12 maart vieren we Internationale Vrouwendag in Roermond. Onderdeel van deze dag is de uitreiking van de Mathilde Haan speld, een onderscheiding die jaarlijks wordt uitgereikt aan een Roermondse vrouw die zich heeft ingezet voor de Roermondse samenleving. Dit jaar mag Diana Bolk deze bijzondere onderscheiding in ontvangst nemen.

Roermond - Woning ontzet na explosie
In de Christoffelstraat in het centrum van Roermond raakte een woning ontzet doordat er mogelijk van buitenaf een explosief naar binnen is gegooid.

Roermond - Schot gelost bij ruzie op straat in Roermond
Omstreeks 23.00 is er een melding binnengekomen van een ruzie tussen enkele personen op de Dudokstraat. Hierbij zou een schot gelost zijn.

Wijzigingen afval in verband met Carnaval
Kijk hier voor de wijzigingen in de inzameling van afval in verband met carnaval.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

25 Maart 2023

- Geen evenementen vandaag


Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

Moskee El Nour
De Moskee El Nour is een rechthoekig houten prefabgebouw met plat dak. De binnenmuren zijn opgetrokken in porisosteen.

Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: Brededwarsstraat
Machtsoverdracht Prinsen Roermond live op Omroep ML5
Opwarmen en energiebespaartips in wijkhotspots
Roermond - Aanhouding in onderzoek naar brandstichting
Extra geld voor hulp bij hoge energiekosten
De VoorzieningenWijzer geeft inwoners meer financi√ęle ruimte
Tijdelijk landelijk Noodfonds Energie
Denk mee over erfgoed in Roermond
Digitale bijeenkomst voor mantelzorgers over de Wlz
Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op woensdag 15 maart
Wijziging inzameling oud papier binnenstad in februari
Speelse en natuurrijke schoolpleinen in Roermond
Werk in uitvoering: Onderhoudsbaggerwerk havens
Update: Waterstand van de Maas zakt weer
Samen met leerlingen maken we Roermond groener
Update: Verhoogde waterstanden Maas
Meer bomen met hulp van leerlingen
Verhoogde waterstanden in Roermond
Feestelijk moment voor 60.000ste inwoner Roermond
Compensatie voor verenigingen met hoge energierekening


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet PVDA Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst winkels workshop