Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond MKB-vriendelijkste gemeente van Limburg
Roermond is de MKB-vriendelijkste gemeente van Limburg. Deze prijs van het midden- en kleinbedrijf wordt iedere twee jaar toegekend. Bij de vorige verkiezing in 2019 werd Roermond 3e. In de landelijke top-100 stijgt Roermond van de 21e naar de 8e plaats.

Wethouder Evers opent fietscampagne #posifiets in Roermond
Op zaterdag 24 juli trapte wethouder Rens Evers de campagne ‘#posifiets blij dat je fietst’ af. Hiermee zet Roermond Bereikbaar in op het stimuleren van fietsen naar en in de stad. Bezoekers aan de binnenstad die met de fiets of e-bike komen kunnen deze zomer rekenen op extra fietsenstallingen, bewaakte stallingen en leuke fietstraktaties.

Roermond - Man gewond geraakt bij steekincident tijdens beroving
In de nacht van zaterdag op zondag is een 22-jarige man gewond geraakt tijdens een steekincident. Dit vond plaats op het moment dat twee verdachten het slachtoffer op straat wilden beroven. Zij lieten het slachtoffer gewond achter en zonder enige buit vluchtten ze te voet.

Roermond - Politie rondt onderzoek dodelijk steekincident af
De politie heeft het onderzoek naar het dodelijk steekincident, dat afgelopen maandag op de Eglantierhof in Roermond plaatsvond, afgerond.

Afval gratis naar milieupark t/m 31 juli
Alle inwoners van de gemeente Roermond mogen afval dat ze hebben verzameld naar aanleiding van het hoogwater, tot en met zaterdag 31 juli gratis langsbrengen bij het milieupark. Houd rekening met eventuele drukte.

Roermond - Twee aanhoudingen bij dodelijk steekincident
In een woning aan de Egelantierhof in Roermond trof de politie maandagmorgen een overleden man aan. Rond 7.30 uur ontving de politie een melding van een steekincident. De agenten troffen in de woning de overleden bewoner aan.

Wijziging inzameling oud papier 3 augustus Swalmen
In verband met de zomervakantie zal Jong Nederland Swalmen geen oud papier inzamelen op dinsdag 3 augustus 2021 aan de Oostzijde Rijksweg Swalmen met uitzondering van de Bosrandbuurt.

Premier Rutte bezoekt Roermond
Vandaag heeft burgemeester Donders premier Mark Rutte en gouverneur Johan Remkes ontvangen in Roermond.

Burgemeester Donders brengt bezoek aan opvanglocatie en geëvacueerd gebied
Vanmiddag heeft burgemeester Donders een bezoek gebracht aan mensen die geëvacueerd zijn en momenteel in de Jo Gerrishal verblijven.

Liveblog: Hoogwater Maas, Roer en Swalm
Ook in onze regio neemt de wateroverlast toe. De gemeente monitort de situatie nauwgezet in samenwerking met de Veiligheidsregio. Lokaal zijn al een aantal maatregelen genomen en waarschuwingen afgegeven.Vorige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

21 Januari 2022

- Geen evenementen vandaag


Oude Kerkhof
De begraafplaats, nagenoeg de oudste gemeentelijke dodenakker in Nederland, is in gebruik genomen in mei 1785.

De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Liveblog: Hoogwater rond Maas, Roer en Swalm
Persstatement burgemeester Rianne Donders
Liveblog: Toenemende wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Toenemende wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Mogelijke wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Wie moet ik bellen als ik wateroverlast heb?
Een nieuwe koers voor het Leerwerkloket
Blijf op de hoogte van Keyport, dé ondernemende regio!
De heer Har Geelen uit Roermond benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau
De Cultuurregio Noord-Limburg gaat door
Meld Misdaad Anoniem
Wijzigingen verkeerssituatie Roerkade en Roersingel in verband met tijdelijke terrasuitbreiding
Noord- en Midden-Limburg zet volgende stap naar een duurzame regio
Nieuwe informatie over omwisselactie duocontainers
Vergunning Solar mogelijk
Nol Hofman zet handtekening in het Gulden Boek
Roermond vlagt tijdens de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 26 juni
Werk in uitvoering - Aanleg fietsoversteek Koninginnelaan
Kinderkledingdagen voor gezinnen die het niet zo breed hebben
Roermond - Gewonde bij steekpartij


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Limburg Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop