Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Kandidaat wethouders Gemeente Roermond
Na de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart en het daar op volgende informatieproces is voortvarend gestart met de vorming van een nieuwe coalitie. GroenLinks, CDA, Demokraten Swalmen en D66 zijn met elkaar in overleg over de vorming van een nieuwe college.

Schooluitval voorkomen door actie tegen spijbelen
Spijbelen is vaak het begin van schooluitval. Dat betekent dat leerlingen die (regelmatig) spijbelen, eerder hun opleiding niet afmaken dan leerlingen die dat niet doen. Om jongeren en ouders hiervan bewust te maken, houden gemeente en politie jaarlijks een ‘straatactie tegen spijbelen’.

Nuenen en Best - Verdachte overval op telefoonwinkels aangehouden
De politie hield zaterdagavond 21 april 2018 in Roermond een man aan op verdenking van het plegen van een overal op een telefoonwinkel in Nuenen eerder die dag. Uit onderzoek komt naar voren dat hij ook als verdachte van een overval op een telefoonwinkel in Best aangemerkt kan worden.

Roermond - Politie onderzoekt gewapende overval
De politie is in de nacht van zaterdag op zondag met een onderzoek gestart nadat er een gewapende overval werd gepleegd op een woning aan het Zonnedauwhof.

Bestrijding eikenprocessierupsen gestart
Het is voorjaar. Dat betekent dat bomen en planten weer tot bloei komen. In deze periode laat ook de eikenprocessierups zich weer zien. De eikenprocessierups kan gezondheidsklachten veroorzaken bij blootstelling aan de zogenaamde brandharen van de rups. In week 18 wordt in de Gemeente Roermond weer gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups in de openbare gebieden.

Limburgs aanbod voor een duurzamer en toekomstbestendig Nederland
Het loont om in Limburg te investeren. Dat is de strekking van het Limburgs aanbod van ruim 40 partners aan Den Haag. Het aanbod is een investeringsagenda gericht op een duurzamer en toekomstbestendig Limburg én Nederland met als resultaat een substantiële bijdrage aan klimaatdoelen, innovatie en stedelijke transformatie van de regio.

Retail Interventie Team Roermond: een veilige gastheer
Het Retail Interventie Team (RIT) zorgt sinds 2012 voor extra toezicht in winkels en straten in de binnenstad van Roermond. Gemeente Roermond, BIZ binnenstad Roermond en RED Security zetten hun handtekening voor voortzetting van het team tot 2020 met uitbreiding van uren en taken: Naast toezicht houden op veiligheid, zal het RIT nu ook als gastheer optreden, en dat 6 middagen per week.

Gewijzigde dienstverlening Koningsdag
Op vrijdag 27 april zijn de gemeentelijke kantoren gesloten in verband met Koningsdag.

Verenigingen moeten aan de AVG voldoen
Vanaf 25 mei aanstaande moeten ook verenigingen en stichtingen, zoal sportverenigingen en culturele verenigingen, voldoen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming. De verwerking van persoonsgegevens (bijvoorbeeld een ledenlijst) moet worden vastgelegd en geregeld.

Informateur doet verslag van bevindingen formatie
Vandaag heeft Informateur Marianne Smitsmans in het stadhuis van Roermond verslag uitgebracht van haar bevindingen. Dat is gebeurd in een bijeenkomst met de vertegenwoordigers van de politieke partijen waarmee de afgelopen tijd gesprekken zijn gevoerd.Vorige 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

16 Januari 2019

- Geen evenementen vandaag


Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.

Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Website koppelt kwetsbare jongeren en vrijwillige mentoren
Oriëntatiefase coalitievorming nagenoeg afgerond
PLUS Distributiecentrum Ittervoort geeft statushouders een nieuwe kans
Sportieve ochtend tijdens stakingsdag basisonderwijs 13 april 2018
Speeltuin Kitskensberg voortaan grotendeels rookvrij
RESOLVE: Van leren naar planvorming
Koninklijke Onderscheiding voor raadsleden Michiel Huurdeman en Cees Moison
Achtste editie zwemsportdag voor mensen met een beperking
Roermondse sportweek 2018
Nederland - Opsporing Verzocht: cold case Amsterdam
Roermond - Gezocht - Ramkraak belwinkel in Opsporing Verzocht
Participatietrajecten bij stichting De Graasj
Yageo-terrein wordt C’Ya
Verlaging Dam Lateraalkanaal biedt nieuwe kansen
Roermond heeft Regenboogpad bij Station
Gemeente Roermond en SDK Vastgoed sluiten realisatieovereenkomst
Extra bomen zorgen voor groenere stad
Aanleg tijdelijke aansluiting N280- Mijnheerkensweg gestart
Burgemeester Donders: “Elke stem telt en dus is ook uw stem belangrijk!”
Midden-Limburgse samenwerking Leren en Werken officieel gestart


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop