Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Militaire oefening van 15 tot en met 18 november
De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen een oefening houden waarbij zij een aantal objecten en terreindelen doorzoeken op aanwezigheid van springstoffen en doorgaanbaarheid voor eigen eenheden. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen.

Opening carnavalsseizoen 11 november afgelast
Zoals gisteren al door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord bekend gemaakt, gaan alle grootschalige carnavalsevenementen in de regio niet door.

Verkeersmaatregelen 11devande11de vervallen
De opening van het carnavalsseizoen, de11vande11de in Roermond, gaat zoals eerder bekend gemaakt niet door. Dit heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten. Dat betekent ook dat de aangekondigde op- en afbouw activiteiten en verkeersmaatregelen niet zullen plaatsvinden.

Groen&Doen Roermond van start!
Onder toeziend oog van ruim 100 medewerkers onthulde wethouder Marianne Smitsmans donderdagochtend op de nieuwe locatie aan de Daalakkerweg het gevelbord met de naam en het logo voor de werkmaatschappij Groen&Doen Roermond. Medewerkers waren gevraagd zelf een naam te bedenken voor de nieuwe organisatie. Het winnende team ontving uit handen van de wethouder een smakelijk presentje.

Grote carnavalsevenementen afgelast vanwege zorgcontinuïteit
Alle grootschalige carnavalsevenementen in de regio, waaronder de 11de van de 11de om Roermond, gaan tot nader bericht niet door.

José van Aaken verlaat gemeente Roermond
Het college van B&W heeft besloten afscheid te nemen van gemeentesecretaris José van Aaken. Burgemeester Rianne Donders: “Er lag en ligt een gigantische veranderopgave voor onze ambtelijke organisatie. We willen ontwikkelen naar een organisatie die flexibel is en in kan spelen op veranderingen, die luistert naar wat inwoners belangrijk vinden en die dienstverlenend en faciliterend is aan de samenleving.

Draagt u ook bij aan het nóg beter recyclen van papier en karton?
Nederland is koploper papierrecycling. In de afgelopen jaren is ons oud papier steeds meer vervuild geraakt. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Papier Recycling Nederland is uitgevoerd. Om een circulaire economie te realiseren moet de vervuiling zoveel mogelijk stoppen. U kunt hier ook uw steentje aan bijdragen door een juiste overweging te maken welke producten wel en niet bij het oud papier mogen. De nieuwe scheidingswijzer helpt u om hierin de juiste afweging te maken, hetgeen leidt tot een schone en droge stroom oud papier.

Organiseer iets leuks voor jou en je vrienden met het corona-steunpakket voor jongeren
Ben jij in de leeftijd van 12 t/m 27 jaar en woon je in de Gemeente Roermond? Wil je graag een toffe activiteit voor jouw leeftijdsgenoten organiseren? Dan kun je tot 10 december 2021 hier geld voor aanvragen. De activiteit kun je dit jaar nog organiseren of volgend jaar. Voor kleinere activiteiten kun je tot maximaal € 1.000,- vragen en voor grotere maximaal € 5.000,-. Hoe cool!

Startersevent Limburg in Roermond
Donderdag 4 november vindt de 10de editie van het Startersevent Limburg plaats in Roermond. Een gratis Limburgs evenement voor iedereen die overweegt als zelfstandig ondernemer te starten of onlangs is gestart.

Hoe ervaart u onze dienstverlening?
Een groep studenten van de Hotel Management School Maastricht doet onderzoek naar onze dienstverlening. Daartoe hebben zij een enquête opgesteld voor inwoners en ondernemers van de gemeente Roermond.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

8 December 2021

- Geen evenementen vandaag


Binnenstad Roermond
Roermond is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente, die ligt aan de samenvloeiiing van Roer en Maas.

Stadsweide
Het gebied Stadsweide, tussen de Willem-Alexanderhaven, Leeuwen en de Maas, Is nu in bezig van Staatsbosbeheer.

Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Starters Limburg in Roermond
Herten - Automobilist aangehouden na achtervolging
Raadslid Dré Peters onwel geworden tijdens raadsvergadering; raadsvergadering geschorst
Groen licht voor nieuwe werkmaatschappij groenonderhoud en reiniging
Gemeente Roermond helpt bij aanschaf zonnepanelen
Werk in uitvoering: Meting waterbodem havens
Interactieve tentoonstelling Respect - editie Roermond
Ontspannen middag voor Roermondse mantelzorgers
Nieuwe stadsgids Roermond verschenen
Begroting 2022
Lindeboom Maasniel ‘Boom van het jaar’
Lindeboom Maasniel mogelijk ‘Boom van het jaar’
Parkeerplaatsen Markt verwijderd
Vuurwerkoverlast in de wijken
Werk in uitvoering - Kapellerlaan
Meldpunt RVO hoogwaterschade nog steeds geopend
FlixBus halte verplaatst naar busstation
Limburgse Veteranendag 2021
Week tegen Eenzaamheid in het teken van ontmoeten
Afsluiting A73 geannuleerd


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Limburg Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen man en vrouw en spiritualiteit markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop