Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Werk in uitvoering: Brededwarsstraat
Vanaf vrijdag 24 februari 2023 beginnen de werkzaamheden voor het maken van boomvakken in de Brededwarsstraat tussen de huisnummers 12 t/m 60. De werkzaamheden duren ongeveer 5 weken, mede afhankelijk van de weersomstandigheden

Machtsoverdracht Prinsen Roermond live op Omroep ML5
Op zaterdag 18 februari 2023 wordt in het stadhuis van Roermond de macht overgedragen aan de bij de Samenwerkende Roermondse Vastelaovesverenigingen aangesloten Prinsen, Jeugdprinsen en Koningen. Zij ontvangen uit handen van burgemeester Onno Hoes de sleutel van de stad Roermond.

Opwarmen en energiebespaartips in wijkhotspots
De inlooplocaties van Vijf zijn tijdens de wintermaanden omgedoopt tot wijkhotspots. Je kunt er komen opwarmen onder het genot van een gratis kop koffie, thee of kom soep, en je krijgt er tips en tools om te besparen op je energierekening.

Roermond - Aanhouding in onderzoek naar brandstichting
In het onderzoek naar de brand op een school in Roermond van zaterdagmiddag, zijn nieuwe ontwikkelingen. Zondagmiddag werd een minderjarige verdachte aangehouden op verdenking van brandstichting.

Extra geld voor hulp bij hoge energiekosten
De gemeenteraad van Roermond heeft besloten dat er extra geld beschikbaar komt voor de hulp aan inwoners, ondernemers en verenigingen die door de hoge energiekosten in de knel komen. In totaal is er nu 3,3 miljoen euro beschikbaar.

De VoorzieningenWijzer geeft inwoners meer financiële ruimte
De Gemeente Roermond is gestart met de inzet van De VoorzieningenWijzer. Inwoners met weinig financiële ruimte kunnen een afspraak maken met een adviseur, om samen een online overzicht van landelijke en lokale regelingen door te lopen.  Het doel is om deze mensen meer grip te laten krijgen op hun financiën, waardoor onverwachte kosten niet direct tot schulden leiden. Regelingen voor hulp bij hoge energiekosten maken onderdeel uit van De VoorzieningenWijzer.

Tijdelijk landelijk Noodfonds Energie
Op dinsdag 7 februari is het Tijdelijk Noodfonds Energie gelanceerd. Dit is een regeling van energieaanbieders, de Nederlandse SchuldhulpRoute en SchuldenlabNL. De Rijksoverheid ondersteunt het Noodfonds. Het is een aanvulling op bestaande maatregelen zoals het prijsplafond en de energietoeslag.

Denk mee over erfgoed in Roermond
We zijn druk bezig met het maken van een nieuwe erfgoedvisie. We vinden het heel belangrijk om inwoners, bedrijven, instellingen, stichtingen en verenigingen te betrekken om te horen wat zij van belang vinden op het vlak van erfgoed. We nodigen u dan ook graag uit om met ons mee te denken over verschillende erfgoed onderdelen.

Digitale bijeenkomst voor mantelzorgers over de Wlz
Marij Smedts, onderzoeker van het CIZ in onze regio geeft tijdens deze bijeenkomst voorlichting over de Wlz (Wet langdurige zorg).

Provinciale Staten en Waterschapsverkiezingen op woensdag 15 maart
Op woensdag 15 maart 2023 kunt u stemmen. De leden van de provinciale staten en de leden van het algemeen bestuur van het waterschap worden dan gekozen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

25 Maart 2023

- Geen evenementen vandaag


Moskee El Nour
De Moskee El Nour is een rechthoekig houten prefabgebouw met plat dak. De binnenmuren zijn opgetrokken in porisosteen.

Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Wijziging inzameling oud papier binnenstad in februari
Speelse en natuurrijke schoolpleinen in Roermond
Werk in uitvoering: Onderhoudsbaggerwerk havens
Update: Waterstand van de Maas zakt weer
Samen met leerlingen maken we Roermond groener
Update: Verhoogde waterstanden Maas
Meer bomen met hulp van leerlingen
Verhoogde waterstanden in Roermond
Feestelijk moment voor 60.000ste inwoner Roermond
Compensatie voor verenigingen met hoge energierekening
Kosteloos energieadvies in Roermond
Meer mogelijkheden voor inwoners om Roermondse raad toe te spreken
Individuele bijzondere bijstand voor energie
Extra hulp voor inwoners met gestegen energiekosten
Nieuwjaarstoespraak burgemeester Onno Hoes
Tijdstip netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond gewijzigd
Verkeerde datum Afvalwijzer oud papier Donderberg
Landelijke campagne IkPas 2023: Zet je alcoholgebruik op pauze
Samenwerkingsovereenkomst Roerdelta
Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis van Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kamer van Koophandel Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet PVDA Roercenter Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt molen munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen tom-boonen uit met kerst winkels workshop