Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Aanmelden evenementen voor evenementenkalender 2023
Wilt u een evenement organiseren in 2023? Dan dient u dit evenement aan te melden voor de evenementenkalender 2023. Vanaf 15 juli tot 1 september 2022 is het weer mogelijk uw evenement hiervoor aan te melden.

Wmo-cliënten positief over dienstverlening
Als gemeente vinden we het belangrijk om te weten hoe inwoners de ondersteuning vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) ervaren. In samenwerking met ZorgfocuZ, een onafhankelijk onderzoek- en adviesbureau, is er een cliëntervaringsonderzoek uitgevoerd. Uit onderzoek blijkt een hoge mate van tevredenheid over de dienstverlening.

Afscheidsreceptie wethouders op 11 juli
Op maandag 11 juli 2022 nemen Angely Waajen-Crins, Frans Scheurs, Ferdinand Pleyte en Rens Evers afscheid als wethouder van de gemeente Roermond. Wilt u graag persoonlijk afscheid nemen van de vier wethouders? De receptie vindt plaats op 11 juli Theaterhotel De Oranjerie.

Miljoenensubsidie voor Limburgse binnenhavens
Tijdens de Connecting Europe Days in Lyon is bekend gemaakt dat de Europese Unie (EU) opnieuw een miljoenensubsidie ter beschikking stelt voor de doorontwikkeling van zes binnenhavens. De Willem Alexanderhaven in Roermond maakt hier onderdeel van uit.

Roermond - Kledingzaak overvallen
Dinsdagavond werd een kledingzaak aan de Stadsweide overvallen. Daarbij raakte niemand gewond. De politie heeft onderzoek opgestart.

Nieuwe afvalcontainers in gebruik
De duobak is in onze gemeente verleden tijd. Alle huishoudens die tot nu toe hun restafval en gft-afval in de duobak aanboden, doen dat nu in twee aparte containers: eentje voor restafval (grijs met grijs deksel) en eentje voor gft (grijs met groen deksel).

Vanaf 4 juli nieuwe afvalcontainers in gebruik
Vanaf maandag 4 juli is in onze gemeente de duobak verleden tijd. Alle huishoudens die tot nu toe hun restafval en gft-afval in de duobak aanboden, doen dat vanaf 4 juli in twee aparte containers: eentje voor restafval (grijs met grijs deksel) en eentje voor gft (grijs met groen deksel).

Rijbewijs of reisdocument verlopen, kwijt of gestolen?
Verloopt uw paspoort, identiteitskaart of rijbewijs binnenkort en heeft u plannen om straks naar het buitenland te gaan? Vraag dan tijdig uw nieuwe document aan, zodat u geen extra kosten hoeft te maken.

Energieloket Roermond: gratis en onafhankelijk advies
Via het online energieloket van de gemeente Roermond kunt u informatie vinden over energiebesparing, een stappenplan naar een aardgasvrije woning, subsidie- en financieringsregelingen. Bovendien staan hier contactgegevens van onafhankelijke, deskundige adviseurs die gratis uw vragen kunnen beantwoorden.

Expositie Transgeschiedenis ECI Roermond
De gemeente Roermond is – samen met de gemeente Weert – Regenboogstad. Dat houdt in dat we ons sterk maken voor het verbeteren van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van LHBTI+. Iedereen verdient de vrijheid en veiligheid om altijd en overal, zichtbaar zichzelf te kunnen zijn. In de zomer van 2022 krijgt het thema Transgender extra aandacht.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

14 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.

Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond
Nieuwe afvalwijzer
Gemeentelijke onderscheiding 'de Christoffel' voor Edwin Jacobsz
Geen brief gehad over de nieuwe containers? Laat het ons weten!
Giften tot € 1200,- toegestaan voor inwoners in bijstand
Uitnodiging informatieavond omgevingsvisie Roermond
Voorjaarskermis van 10 tot en met 16 juni
Deelauto’s nu ook over Duitse grens beschikbaar
Wijzigingen afval en openingstijden rond Pinksteren
Voortgangsbericht formatieproces Roermond
Prikken zonder afspraak bij pop-up vaccinatie locatie
Tegemoetkoming chronisch zieken en mantelzorgwaardering
Militaire oefening in de gemeente Roermond
Levering nieuwe containers van start
Roermond - Slachtoffer Faunasingel overleden door noodlottig ongeval
Werk in uitvoering: Doctor Philipslaan
Roermond viert diversiteit op Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie
Online bijeenkomsten mantelzorg en werk
Wijzigingen afval en openingstijden Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren
90 nieuwe locaties voor laadpalen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop