Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Individuele bijzondere bijstand voor energie
De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Hierdoor zijn veel inwoners honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Het Rijk heeft een aantal maatregelen genomen om inwoners te helpen met het betalen van de energierekening.

Extra hulp voor inwoners met gestegen energiekosten
De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Hierdoor zijn veel inwoners honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Het Rijk heeft een aantal maatregelen genomen om inwoners te helpen met het betalen van de energierekening. Zo is de energiebelasting verlaagd, ontvingen inwoners met een laag inkomen € 1.300,- energietoeslag en kreeg iedereen € 190,- korting op de energierekening in november en december. En is er sinds 1 januari een prijsplafond voor energie.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Onno Hoes
Op dinsdagmiddag 3 januari stonden de deuren van het stadhuis open voor de nieuwjaarsontmoeting. Het was een moment om stil te staan bij wat achter en voor ons ligt. Bij die gelegenheid hield waarnemend burgemeester Onno Hoes zijn nieuwjaarstoespraak. Deze kunt u hier nu teruglezen.

Tijdstip netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond gewijzigd
Donderdag 19 januari 2023 organiseert Seniorvriendelijk Roermond een netwerkbijeenkomst voor professionals, vrijwilligers, organisaties en actieve inwoners die zich inzetten voor de ouderen in de gemeente Roermond. Het programma begint om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) en duurt tot 15.30 uur. Het thema ‘Een klein gebaar maakt een groot verschil!’ staat gedurende de netwerkbijeenkomst centraal.

Verkeerde datum Afvalwijzer oud papier Donderberg
In de afvalwijzer 2022 staat voor de wijk Donderberg een foute datum voor de december inzameling van oud papier en karton. De Koninklijke Harmonie Roermond haalt hier namelijk vrijdag 30 december vanaf 18:00 uur oud papier op, en dus niet donderdag 29 december.

Landelijke campagne IkPas 2023: Zet je alcoholgebruik op pauze
In 2023 dagen verschillende inwoners uit Noord- en Midden-Limburg zichzelf weer uit door hun alcoholgebruik op pauze tijdens de uitdaging: IkPas. Deze landelijke campagne keert jaarlijks terug met de 30-daagse IkPas actie in januari ‘Dry January’.

Samenwerkingsovereenkomst Roerdelta
De gemeente Roermond en Waterschap Limburg zijn op 22 december een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het projectgebied Roerdelta. Eerder, in 2020, sloten beide partijen al een intentieovereenkomst om te onderzoeken of en hoe samengewerkt kan worden aan de waterveiligheid en de ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied.

Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis van Roermond
Op dinsdag 3 januari zetten wij, tussen 16.00 en 19.00 uur, de deuren van het stadhuis aan de Markt in Roermond open tijdens onze Nieuwjaarsontmoeting.

Roermond - Politie houdt brutale dief aan
In het onderzoek naar een aantal diefstallen c.q. brutale berovingen heeft de politie woensdag in Roermond een man uit Horst aangehouden. Met name oudere mensen zijn slachtoffer geworden.

Eerste zonnepanelen geplaatst in samenwerking met de gemeente
Deze week zijn de eerste zonnepanelen in samenwerking met de gemeente Roermond geplaatst bij inwoners van Maasniel. Een mijlpaal binnen het project waar zich in oktober vele huishoudens voor inschreven.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

22 Juni 2024

- Geen evenementen vandaag


Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.

Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Wijziging kostendelersnorm vanaf 1 januari 2023
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2023
Meld overlast van vuurwerk
Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg: 1000 dagen onderweg
50 jaar Stedenband Mönchengladbach – Roermond
Werk in uitvoering: Sint Wirosingel ter hoogte van de Kemp
Verkeersmaatregelen Black Friday
Orange the World 2022 in Roermond
Werk in uitvoering: Onderhoud Donderbergweg
Geslaagde Boomfeestdag 2022
Samenwerking Midden-Limburg gaat voor een Regio Deal: Transitie met ambitie
Verkeersmaatregelen rond ‘11devande11de’
Onno Hoes waarnemend burgemeester in Roermond
Inschrijving 1e ronde zonnepanelen project gesloten
Roermond - Aanrijding met dodelijke afloop
Ontwikkelingen opvang voor vluchtelingen in Roermond
Schaf zonnepanelen aan via de gemeente
Ook dit winterseizoen staan onze strooiploegen weer voor u klaar!
Duurzaam wonen? Kijk eens bij anderen!
Tegemoetkoming forse omzetschade hoogwater


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenmarkt braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten indie intocht intratuin iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerstbomenlabyrint kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarskermis workshop