Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Ontspannen middag voor Roermondse mantelzorgers
Op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg staan mantelzorgers centraal: mensen die dag in dag uit zorgen voor een ander. Op vrijdag 5 november zet de gemeente Roermond hen in het zonnetje. Zij krijgen een ontspannen en leerzame middag aangeboden in ’t Paradies.

Nieuwe stadsgids Roermond verschenen
De nieuwe stadsgids is verschenen en digitaal te raadplegen. Ook bestaat de mogelijkheid om de papieren stadsgids Roermond op een aantal locaties af te halen.

Begroting 2022
Het college van B en W presenteert de begroting voor 2022. De gemeentelijke (programma)begroting geeft informatie over de plannen van het college en van de raad, met de bijbehorende kosten.

Lindeboom Maasniel ‘Boom van het jaar’
Een oude Lindeboom in Maasniel is genomineerd voor de ‘Boom van het jaar’ verkiezing. Vergroening en goede groeivoorzieningen zijn actuele thema’s binnen de gemeente Roermond. Het bomenprogramma is een mooi voorbeeld van het stimuleren van groen in de stad. Bekijk de video voor het verhaal achter de Lindeboom en voor meer informatie over onze activiteiten. Vergeet niet te stemmen!

Lindeboom Maasniel mogelijk ‘Boom van het jaar’
Een oude Lindeboom in Maasniel is genomineerd voor de ‘Boom van het jaar’ verkiezing. Vergroening en goede groeivoorzieningen zijn actuele thema’s binnen de gemeente Roermond. Het bomenprogramma is een mooi voorbeeld van het stimuleren van groen in de stad. Bekijk de video voor het verhaal achter de Lindeboom en voor meer informatie over onze activiteiten. Vergeet niet te stemmen!

Parkeerplaatsen Markt verwijderd
De parkeerplaatsen op de Markt zijn per 1 oktober verwijderd. De plaatsen waren al enige tijd onderwerp van discussie, net als het laden en lossen in de Luifelstraat. Bewoners van de Luifelstraat ervaren namelijk overlast.

Vuurwerkoverlast in de wijken
De gemeente ontvangt meldingen van vuurwerkoverlast in Roermond. Bij overlast kunt u contact opnemen met de afdeling Stadstoezicht.

Werk in uitvoering - Kapellerlaan
Maandag 4 oktober start BLM Wegenbouw met de reconstructie aan de Kapellerlaan vanaf de Andersonweg tot aan de Maria Teuwenstraat. Vervolgens start BLM Wegenbouw met de werkzaamheden aan de Kapellerlaan vanaf de Maria Teuwenstraat tot aan het spoor. De complete werkzaamheden van de Andersonweg tot aan het spoor duren tot eind december 2021.

Meldpunt RVO hoogwaterschade nog steeds geopend
In verband met de schade door het hoge water van de Maas en andere rivieren en beken in Limburg, heeft het kabinet De Wet tegemoetkoming schade bij rampen (Wts) van toepassing verklaard.

FlixBus halte verplaatst naar busstation
Vanaf 4 oktober zal de FlixBus halte aan de Maashaven in Roermond, worden verplaatst naar halte I op het busstation Roermond. Het hoofdstation van Roermond krijgt daarmee nieuwe internationale reismogelijkheden.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

20 Januari 2022

- Geen evenementen vandaag


Nationaal Indië Monument
Het monument is geplaatst in het Stadspark Hattem, direct naast het Nationaal Monument voor Vredesoperaties.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Binnenstad Roermond
Roermond is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente, die ligt aan de samenvloeiiing van Roer en Maas.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Limburgse Veteranendag 2021
Week tegen Eenzaamheid in het teken van ontmoeten
Afsluiting A73 geannuleerd
Komend weekend: Afsluiting A73
Dialooggesprek mantelzorg
Werk in uitvoering - werkzaamheden fietspaden Louis Raemaekersbrug
Brief burgemeester Donders over bestuurscultuur
Anonieme inleveractie steekwapens
Kermis Swalmen gaat door
Verkeersmaatregelen in verband met City Triatlon
Activiteiten in september rondom Wereld Alzheimer Dag
Coming-Outdag 2021: Wie hijst de regenboogvlag met ons mee?
Herten - Vijf gewonden bij aanvaring motorboten
Werk in uitvoering: Heinsbergerweg
Werk in uitvoering: werkzaamheden Terbaansweg
Budget rampenfonds voor projecten
Online bijeenkomst aardgasvrij wonen in Roermond
Werk in uitvoering: A73 weekendafsluitingen van 3 t/m 6 september
Werk in uitvoering: Werkzaamheden Wilhelminasingel op 2 september
Sportservice Roermond lanceert nieuwe activiteit: Sjportiefestasie


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbol eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt meditatie melodica middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren roermond rommelmarkt seminar gamen simplyfit sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop zesde etappe