Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Gemeente bekijkt hoe wandelend stadsbos mogelijk gemaakt kan worden
Het college was verrast door het initiatief van het wandelend stadsbos. Er heeft vooraf geen afstemming plaatsgevonden, wat tot problemen kan leiden. Denk bijvoorbeeld aan de bereikbaarheid van hulpdiensten en de beschikbaarheid van de ruimte door andere activiteiten, zoals de zaterdagmarkt.

Wijzigingen Koningsdag
De gemeentelijke kantoren zijn gesloten op 27 april (Koningsdag). Ook zijn er wijzigingen in de afvalinzameling.

Roermond - Steekincident blijkt mishandeling te zijn
De verwondingen die een man zondagmiddag opliep op de Nassaustraat in Roermond blijken niet te zijn veroorzaakt bij een steekincident maar door een mishandeling.
Onderzoek tot nu toe wijst in die richting.

Hoe kunt u Oekraïeners helpen?
Veel Oekraïners hebben (nood-) hulp nodig. U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. Kijk hier voor meer informatie.

Uitreiking Koninklijke Erepenning Scouting Pater Bleijs
Op 15 februari 2021 bestond Scouting Pater Bleijs vijfenzeventig jaar. De meeste jubileumactiviteiten heeft de vereniging vanwege de coronamaatregelen moeten uitstellen. Maar op zaterdag 9 april 2022 kon deze vereniging dan eindelijk haar 75-jarig jubileum vieren. Bij die gelegenheid reikte de burgemeester van Roermond, mevrouw Rianne Donders ÔÇô de Leest, de Koninklijke Erepenning uit.

Eindverslag informateur Franssen
Informateur Dirk Franssen heeft gesprekken gevoerd met vertegenwoordigers van alle negen in de raad van Roermond vertegenwoordigde politieke partijen. In een openbare bijeenkomst vandaag om 18.00 uur zal de informateur zijn eindverslag uitbrengen.

Stimuleringsregeling transformatie nultredewoningen
Bent u eigenaar van een commercieel pand in de Binnenstad, maar buiten het kernwinkelgebied en wilt u uw pand omzetten naar een nultredewoning, dan kunt u gebruik maken van onze subsidieregeling.

Wijzigingen Pasen en Koningsdag
De gemeentelijke kantoren zijn gesloten op vrijdag 15 april (Goede Vrijdag) en maandag 18 april (tweede paasdag) en 27 april (Koningsdag). Ook zijn er wijzigingen in de afvalinzameling rond deze dagen.

Werk in uitvoering - rioolwerkzaamheden Achilleslaan
In opdracht van de gemeente start Asfaltbouw maandag 11 april met rioolwerkzaamheden in het plantsoen en de rijbaan van de Achilleslaan.

Formaat nieuwe containers wijzigen? Dat kan nog tot en met 8 april
Heeft u een duobak? Dan heeft u een brief ontvangen over de omwisselactie. In deze brief staat welk formaat containers u krijgt: 140 liter of 240 liter. In de brief staat de keuze die u vorig jaar al aan ons heeft doorgegeven of is gebaseerd op het aantal bewoners per huishouden. Wilt u deze alsnog wijzigen, dan kan dat. Doe dat wel uiterlijk vrijdag 8 april a.s. Daarna gaan we de containers bestellen en uitleveren.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

14 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.

Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Tweede opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen
Koninklijke Onderscheiding voor Leon Guffens
Gemeenten en zorgaanbieders: help jeugdigen zoveel mogelijk in de vertrouwde omgeving
Gemeente en Vijf samen op weg naar een positief gezond Roermond
Eerste opvanglocatie in Roermond bekend
Lokale evaluatie hoogwater gepresenteerd
Lokale quickscan hoogwater juli 2021 Roermond gereed
Nieuwe containers voor iedereen met een duobak
Einduitslag van de verkiezingen gemeenteraad
Voorlopige einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen
Burgemeester doet aangifte van ronselen stemmen
Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen
Veilig op de vlucht
Opvang vluchtelingen Oekraïne
Zuyd Hogeschool start met onderwijs in Roermond voor werkenden
Hulp aan Oekraïners
Voorbereiding op vluchtelingenstroom uit Oekraïne
Informatieavond evaluatie hoogwater
Zondag 6 maart: vredesmars Oekraïne
Werk in uitvoering: Aanpassen drempels Meestersweg, Gevaren en Heistraat


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop