Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Maatregelen voor vrijdag 1 tot en met dinsdag 5 mei
Ook voor het komend weekend en de aansluitende Bevrijdingsdag worden maatregelen getroffen volgens de noodverordening om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreid.

Dodenherdenking 4 mei 2020 zonder publiek
De herdenkingen in Roermond vinden dit jaar in aangepaste vorm plaats. De belangrijkste aanpassing is dat door de coronamaatregelen de herdenkingen zonder publiek plaatsvinden. Ook in de kernen Maasniel, Herten en Swalmen is het programma van de Dodenherdenking aangepast.

Start gescheiden PMD-afval in ├ę├ęn zak in de gemeente Roermond
Blik en drankenkartons mogen vanaf nu samen met plastic verpakkingsafval in de doorzichtige plastic zak. PMD is de afkorting van Plastic verpakkingsafval, Metaal en Drankenkartons. 
De PMD-zakken worden om de week aan huis opgehaald.

Maatregelen voor vrijdag 1 tot en met 5 mei
Ook voor het komend weekend en de aansluitende Bevrijdingsdag worden maatregelen getroffen volgens de noodverordening om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreid.

Ma├čnahmen Roermond Tag Der Arbeit und anschlie├čende Wochenende
Auch f├╝r den 1. Mai (Tag der Arbeit) und das anschlie├čende Wochenende gilt: bleiben Sie, sofern m├Âglich, zu Hause! Halten Sie sich des Weiteren an die Ma├čnahmen, sofern Sie doch das Haus verlassen m├╝ssen. Bei Missachtung der Ma├čnahmen kann eine Strafe/Bu├čgeld verhangen werden.

Aanvraag Koninklijke Onderscheiding 2021
Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?

Georganiseerd sporten in Roermond
Vanaf 30 april mogen minderjarigen en topsporters weer georganiseerd sporten op de sportparken. Voorwaarde hierbij is dat de verenigingen handelen binnen de richtlijnen uit het (voor Roermond geldende) protocol van de veiligheidsregio.

Vrij rustig weekend met bekeuringen op Arlo-terrein
28 april 2020

Roermond - Slang ontsnapt uit terrarium
Een Californische King Cobra-slang is vermoedelijk donderdag al ontsnapt uit het terrarium in een woning aan de Veldstraat in Roermond. De eigenaar belde vrijdag de politie dat hij het beest in de woning niet meer heeft aangetroffen.

Georganiseerd buitensporten nog niet mogelijk vanaf 29 april
Het (georganiseerd) buitensporten is nog niet meteen mogelijk vanaf 29 april.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

5 Juli 2020

- Geen evenementen vandaag


Ecologische verbindingszone Spik-straat
Het natuurgebied Spik-Straat maakt deel uit van een ecologische verbinding.

Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Koninklijke onderscheidingen Koningsdag 2020
Maatregelen voor komend weekend en Koningsdag
Roermond - Vier aanhoudingen bij steekincident Roermond
Werk in uitvoering: Roerderweg
Werk in uitvoering: Slachthuisstraat-Carmelitessenstraat
Veranderingen in de maatregelen na 28 april 2020 voor ondernemers
Gewijzigde dienstverlening Bevrijdingsdag
Cultuurregio Noord-Limburg investeert in de kracht van cultuur
Maatregelen weekend over het algemeen goed nageleefd
Werkzaamheden stationsomgeving Roermond van start
Gewijzigde dienstverlening Koningsdag en Bevrijdingsdag
Roermond - Politie stelt onderzoek in naar gewapende woningoverval
Haal aangeboden oud papier naar binnen
Maatregelen voor komend weekend
Werk in uitvoering: Vliegeniersbuurt / Componistenbuurt
Dringende oproep aan de horecaondernemers in Roermond
Zondag 12 april: enkele boetes en sluiting van een friture
Zaterdag 11 april: bekeuringen uitgedeeld en uitrit zwembad afgesloten
Ondertekening Sportakkoord Roermond
Vrijdag 10 april: bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight CK-Theater Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Jan Smit Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Limburg Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sint-maarten sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop