Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Kosteloos energieadvies in Roermond
Vanaf nu kunnen inwoners van Roermond terecht bij een energieadviseur voor gratis advies over het energiezuiniger maken van hun woning.

Meer mogelijkheden voor inwoners om Roermondse raad toe te spreken
Tot nu toe was er in Roermond één keer per zes weken een Sprekersplein waarop inwoners de leden van de gemeenteraad konden toespreken. De raad heeft onlangs echter besloten om vanaf 2023 het vergadersysteem iets aan te passen. Een afzonderlijk Sprekersplein wordt niet meer georganiseerd. Daarvoor in de plaats krijgen inwoners nu andere, ruimere, mogelijkheden om in te spreken.

Individuele bijzondere bijstand voor energie
De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Hierdoor zijn veel inwoners honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Het Rijk heeft een aantal maatregelen genomen om inwoners te helpen met het betalen van de energierekening.

Extra hulp voor inwoners met gestegen energiekosten
De kosten voor energie zijn de afgelopen tijd enorm gestegen. Hierdoor zijn veel inwoners honderden euro’s extra kwijt aan de energierekening. Het Rijk heeft een aantal maatregelen genomen om inwoners te helpen met het betalen van de energierekening. Zo is de energiebelasting verlaagd, ontvingen inwoners met een laag inkomen € 1.300,- energietoeslag en kreeg iedereen € 190,- korting op de energierekening in november en december. En is er sinds 1 januari een prijsplafond voor energie.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Onno Hoes
Op dinsdagmiddag 3 januari stonden de deuren van het stadhuis open voor de nieuwjaarsontmoeting. Het was een moment om stil te staan bij wat achter en voor ons ligt. Bij die gelegenheid hield waarnemend burgemeester Onno Hoes zijn nieuwjaarstoespraak. Deze kunt u hier nu teruglezen.

Tijdstip netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond gewijzigd
Donderdag 19 januari 2023 organiseert Seniorvriendelijk Roermond een netwerkbijeenkomst voor professionals, vrijwilligers, organisaties en actieve inwoners die zich inzetten voor de ouderen in de gemeente Roermond. Het programma begint om 13.00 uur (inloop vanaf 12.30 uur) en duurt tot 15.30 uur. Het thema ‘Een klein gebaar maakt een groot verschil!’ staat gedurende de netwerkbijeenkomst centraal.

Verkeerde datum Afvalwijzer oud papier Donderberg
In de afvalwijzer 2022 staat voor de wijk Donderberg een foute datum voor de december inzameling van oud papier en karton. De Koninklijke Harmonie Roermond haalt hier namelijk vrijdag 30 december vanaf 18:00 uur oud papier op, en dus niet donderdag 29 december.

Landelijke campagne IkPas 2023: Zet je alcoholgebruik op pauze
In 2023 dagen verschillende inwoners uit Noord- en Midden-Limburg zichzelf weer uit door hun alcoholgebruik op pauze tijdens de uitdaging: IkPas. Deze landelijke campagne keert jaarlijks terug met de 30-daagse IkPas actie in januari ‘Dry January’.

Samenwerkingsovereenkomst Roerdelta
De gemeente Roermond en Waterschap Limburg zijn op 22 december een samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het projectgebied Roerdelta. Eerder, in 2020, sloten beide partijen al een intentieovereenkomst om te onderzoeken of en hoe samengewerkt kan worden aan de waterveiligheid en de ruimtelijke ontwikkeling van dit gebied.

Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis van Roermond
Op dinsdag 3 januari zetten wij, tussen 16.00 en 19.00 uur, de deuren van het stadhuis aan de Markt in Roermond open tijdens onze Nieuwjaarsontmoeting.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

25 Maart 2023

- Geen evenementen vandaag


Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Politie houdt brutale dief aan
Eerste zonnepanelen geplaatst in samenwerking met de gemeente
Wijziging kostendelersnorm vanaf 1 januari 2023
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2023
Meld overlast van vuurwerk
Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg: 1000 dagen onderweg
50 jaar Stedenband Mönchengladbach – Roermond
Werk in uitvoering: Sint Wirosingel ter hoogte van de Kemp
Verkeersmaatregelen Black Friday
Orange the World 2022 in Roermond
Werk in uitvoering: Onderhoud Donderbergweg
Geslaagde Boomfeestdag 2022
Samenwerking Midden-Limburg gaat voor een Regio Deal: Transitie met ambitie
Verkeersmaatregelen rond ‘11devande11de’
Onno Hoes waarnemend burgemeester in Roermond
Inschrijving 1e ronde zonnepanelen project gesloten
Roermond - Aanrijding met dodelijke afloop
Ontwikkelingen opvang voor vluchtelingen in Roermond
Schaf zonnepanelen aan via de gemeente
Ook dit winterseizoen staan onze strooiploegen weer voor u klaar!


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app Dj Graham B ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Ijssculpturenfestival Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Ondernemersplein Limburg Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gaslek gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopavond liederen maasplassen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sinterklaas solar sp speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarsmarkt workshop zadelmaker