Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Aantrekkelijke verbinding Designer Outlet en binnenstad
Binnenkort gaat één van de volgende deelprojecten van het traject Vitale Stad in uitvoering. Vanaf 5 oktober tot medio november wordt in de onderdoorgang onder de N280 gewerkt aan een innovatief lichtontwerp.

Ondertekening Manifest ‘Iedereen doet mee!’
Wethouder Marianne Smitsmans en voorzitter Stichting Gehandicaptenplatform Jan van Roon ondertekende op dinsdag 29 september ’20 het manifest 'Iedereen doet mee!’. Met dit manifest verklaart de Gemeente Roermond samen te werken met inwoners om ervoor te zorgen om de gemeente voor iedereen beter toegankelijk te maken.  Roermond is de 50e gemeente van Nederland die het manifest heeft ondertekend.

WhatsApp buurtpreventie
Ziet of hoort u iets verdachts? Loopt er iemand door uw wijk die er duidelijk niet thuishoort, of hebt u  (vermoedens van)  inbraak, oplichting, vernieling of bedreiging? Dan helpt het enorm als u dat direct door geeft aan uw wijkgenoten.  Dat kan heel eenvoudig, via een buurt WhatsApp groep. 
WhatsApp buurtpreventiegroepen zijn de extra oren en ogen in de wijk!

Roermond - Politie arresteert vijf personen voor straatroven
In een onderzoek dat de politie instelde naar aanleiding van een tiental straatroven in en rond Roermond zijn de afgelopen dagen vijf personen aangehouden. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het gaat om vier jongens in de leeftijd van 16 uit Roermond en Herten en een jongen van 18 uit Horn. Zij zijn in verzekering gesteld.

Roermond - Gezocht - Wie overvielen woning Roermond?
Op zaterdag 18 april wordt een 82-jarige vrouw in haar woning aan de Alexander Idenburgstraat overvallen. Het is ongeveer 03.00 uur in de nacht als het slachtoffer een bewapende man en vrouw aan haar bed ziet staan. Ze binden het slachtoffer vast en maken diverse waardevolle bezittingen buit.

Aanbeveling herbenoeming burgemeester Rianne Donders - de Leest
In zijn vergadering van donderdag 24 september 2020 heeft de gemeenteraad van Roermond besloten Rianne Donders - de Leest bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties aan te bevelen voor herbenoeming als burgemeester van de gemeente Roermond per 30 januari 2021.

Roermond richt eigen overheids-BV op voor groenonderhoud en reiniging
De gemeente Roermond richt een eigen overheids-BV voor groenonderhoud en reiniging op. Mensen die werken in het kader van de WSW en Participatiewet wordt er duurzaam werk mee geboden.

Geen traditionele Sinterklaasintochten in Limburg-Noord
De vijftien burgemeesters binnen de Veiligheidsregio Limburg-Noord hebben besloten om geen traditionele Sinterklaasintochten en/of –optochten toe te staan. Deze beslissing is genomen op basis van onder andere de RIVM-richtlijnen en de geldende noodverordening.

Uitstel van betaling voor huren gemeentelijk vastgoed
De gemeente Roermond biedt de mogelijkheid aan huurders van gemeentelijk vastgoed om de betaling van huur uit te stellen.

Realisatie van het Expertisecentrum Complexe Jeugdhulp Limburg
De gemeente Roermond is door het ministerie van VWS gevraagd om de taak op zich te nemen voor het realiseren van het Expertisecentrum Limburg. Daarmee is Roermond één van de acht coördinerende gemeenten. Hiermee geeft Roermond verdere invulling aan haar rol in de regio op het gebied van jeugdzorg.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

23 November 2020

- Geen evenementen vandaag


Nationaal Indië Monument
Het monument is geplaatst in het Stadspark Hattem, direct naast het Nationaal Monument voor Vredesoperaties.

Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

Stadspark De Karthuis
Het park beslaat een groot gedeelte van de vroegere tuinen van het klooster Onze Lieve Vrouw van Bethlehem.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Verdachten van afpersing aangehouden
Roermond en de Maas(plassen) een stuk schoner na World Cleanup Day en Maas Cleanup Day
Samen op de bres tegen zwerfafval!
Extra hulp voor blinden en slechtzienden op busstation Roermond
Koninklijke Onderscheiding voor de heer Hennie Giesberts
Wereld Alzheimer Week in Roermond; juist nu
Waarschuwing voor afspraakloket.nl
Roermond / Venlo - Twee aanhoudingen na poging inbraak parkeerautomaten
Fietsenstalling Neerstraat weer open
Koninklijke Onderscheiding Margriet Konings
Roermond - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding
Renovatie Park Hattem
Werk in uitvoering - asfaltonderhoud brugdekken Koninginnelaan (N570)
Op zaterdag 5 september geen traditionele Jaarmarkt, wél week- , antiek- en kunstmarkt.
Werk in uitvoering: Kazerneplein
Busstation bij station Roermond weer terug op de vertrouwde plek
De WegWijzer: voor vragen en zorgen rondom eenzaamheid
Landelijk telefoonnummer voor ‘Advies en meldpunt verwarde personen’
A73: Weekendafsluiting
Om!-krant 12: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenmarkt braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-hubertus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten indie intocht iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kerstbomenlabyrint kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarskermis vuurwerk workshop