Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Prikken zonder afspraak bij pop-up vaccinatie locatie
GGD Limburg-Noord opent tijdelijk, steeds voor één of twee dagen, regionale priklocaties. U kunt hier zonder afspraak terecht voor een (eerste, tweede) coronaprik, booster- of herhaalprik (60+). In Roermond kunt u bij het Laurentius Ziekenhuis een prik halen.

Tegemoetkoming chronisch zieken en mantelzorgwaardering
Heeft u onlangs per post een aanvraag gedaan voor tegemoetkoming chronisch zieken of voor mantelzorgwaardering? Houd er dan rekening mee dat de afhandeling van uw aanvraag 8 weken zal duren. Wij verzoeken u vriendelijk om niet al eerder te bellen over de status van uw aanvraag. Er wordt hard aan gewerkt om alle aanvragen binnen de wettelijke termijn van 8 weken af te handelen. Heeft u na 8 weken nog niks gehoord, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

Militaire oefening in de gemeente Roermond
Van 31 mei tot en met 2 juni 2022 vindt er een militaire oefening plaats in de gemeente Roermond.

Levering nieuwe containers van start
In onze gemeente verdwijnt de duobak. Hiervoor komen twee nieuwe containers in de plaats: eentje voor restafval en eentje voor gft.

Roermond - Slachtoffer Faunasingel overleden door noodlottig ongeval
De jonge vrouw, die door de politie zeven maanden geleden in een woning aan de Faunasingel in Roermond werd aangetroffen, is overleden als gevolg van een noodlottig ongeval. Dit is gebleken na een uitgebreid tactisch en forensisch onderzoek.

Werk in uitvoering: Doctor Philipslaan
Bloem Civieltechniek voert momenteel werkzaamheden uit aan Doctor Philipslaan. Hier worden 2 rioolputten geplaatst ten behoeve van het nieuwbouwplan.

Roermond viert diversiteit op Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie
Dinsdag 17 mei is de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie (IDAHOT). Op deze dag besteden we als Regenboogstad extra aandacht aan de diversiteit en laten we zien dat iedereen zichzelf mag en kan zijn. Zo hijsen we de regenboogvlag, net als vele andere ondernemers en verenigingen in Roermond. Dragen de baliemedewerkers van de gemeente een regenboogpin en kleurt de stationstunnel roze.

Online bijeenkomsten mantelzorg en werk
Mantelzorgondersteuning Roermond biedt in samenwerking met steunpunten mantelzorg in Midden en Noord-Limburg online mantelzorgbijeenkomsten aan.

Wijzigingen afval en openingstijden Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren
De gemeentelijke kantoren zijn gesloten op 5 mei. Ook zijn er wijzigingen in de afvalinzameling.

90 nieuwe locaties voor laadpalen
Gemeente Roermond streeft ernaar dat iedereen die elektrisch wil rijden, toegang heeft tot een laadpunt in de buurt van zijn of haar woning. Omdat niet iedereen een eigen oprit of garage heeft, wil de gemeente meer openbare laadpunten maken.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

14 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Wijzigingen afval en openingstijden Hemelvaartsdag en Pinksteren
Koninklijke Onderscheidingen Koningsdag 2022
Wijzigingen afval en openingstijden Koningsdag, Hemelvaartsdag en Pinksteren
Wijzigingen afval en openingstijden Koningsdag
Denk mee over locaties voor nieuwe elektrische laadpalen
Werk in uitvoering: aanleg glasvezel
Bevrijdingsfestival 2022
Dodenherdenkingen in Roermond
Roermond - Twee personen aangehouden voor schietincident
De bestrijding van eikenprocessierups gaat weer van start
Gemeente bekijkt hoe wandelend stadsbos mogelijk gemaakt kan worden
Wijzigingen Koningsdag
Roermond - Steekincident blijkt mishandeling te zijn
Hoe kunt u Oekra√Įeners helpen?
Uitreiking Koninklijke Erepenning Scouting Pater Bleijs
Eindverslag informateur Franssen
Stimuleringsregeling transformatie nultredewoningen
Wijzigingen Pasen en Koningsdag
Werk in uitvoering - rioolwerkzaamheden Achilleslaan
Formaat nieuwe containers wijzigen? Dat kan nog tot en met 8 april


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop