Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Polsbandjes voor Roermondse horeca
Om het voor horecaondernemers makkelijker te maken te controleren op het coronatoegangsbewijs, gaat de gemeente polsbandjes beschikbaar stellen op 11 november. Het gaat daarbij om de horeca op het Stationsplein, Munsterplein en Roerkade.

Burgemeesters scherpen evenementenbeleid aan en vragen medewerking inwoners
Regio Noord- en Midden Limburg heeft een zeer hoog aantal coronabesmettingen en de verwachting is dat dit aantal nog verder zal toenemen. Daardoor staat de zorg in onze regio ernstig onder druk. De burgemeesters van de 15 gemeenten in Veiligheidsregio Limburg-Noord hebben vorige week daarom al collectief besloten om grootschalige vergunde carnavalsactiviteiten te verbieden.

Opening punt Archeo Route in Swalmen
Roermond verwelkomt een nieuw speerpunt als onderdeel van de Archeo Route Limburg. In Swalmen langs de Maas, een plek van grote archeologische betekenis, komt de geschiedenis met behulp van augmented reality tot leven. Op 11 november wordt het 11e Roermondse punt op verrassende wijze geopend.

Militaire oefening van 15 tot en met 18 november
De oefening wordt gehouden in het kader van training voor militairen van de Koninklijke Landmacht. Praktisch gezien houdt dit in dat de militairen een oefening houden waarbij zij een aantal objecten en terreindelen doorzoeken op aanwezigheid van springstoffen en doorgaanbaarheid voor eigen eenheden. Men zal hierbij het doorgaand verkeer niet hinderen.

Opening carnavalsseizoen 11 november afgelast
Zoals gisteren al door de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord bekend gemaakt, gaan alle grootschalige carnavalsevenementen in de regio niet door.

Verkeersmaatregelen 11devande11de vervallen
De opening van het carnavalsseizoen, de11vande11de in Roermond, gaat zoals eerder bekend gemaakt niet door. Dit heeft de voorzitter van de Veiligheidsregio Limburg-Noord besloten. Dat betekent ook dat de aangekondigde op- en afbouw activiteiten en verkeersmaatregelen niet zullen plaatsvinden.

Groen&Doen Roermond van start!
Onder toeziend oog van ruim 100 medewerkers onthulde wethouder Marianne Smitsmans donderdagochtend op de nieuwe locatie aan de Daalakkerweg het gevelbord met de naam en het logo voor de werkmaatschappij Groen&Doen Roermond. Medewerkers waren gevraagd zelf een naam te bedenken voor de nieuwe organisatie. Het winnende team ontving uit handen van de wethouder een smakelijk presentje.

Grote carnavalsevenementen afgelast vanwege zorgcontinuïteit
Alle grootschalige carnavalsevenementen in de regio, waaronder de 11de van de 11de om Roermond, gaan tot nader bericht niet door.

José van Aaken verlaat gemeente Roermond
Het college van B&W heeft besloten afscheid te nemen van gemeentesecretaris José van Aaken. Burgemeester Rianne Donders: “Er lag en ligt een gigantische veranderopgave voor onze ambtelijke organisatie. We willen ontwikkelen naar een organisatie die flexibel is en in kan spelen op veranderingen, die luistert naar wat inwoners belangrijk vinden en die dienstverlenend en faciliterend is aan de samenleving.

Draagt u ook bij aan het nóg beter recyclen van papier en karton?
Nederland is koploper papierrecycling. In de afgelopen jaren is ons oud papier steeds meer vervuild geraakt. Dit blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Papier Recycling Nederland is uitgevoerd. Om een circulaire economie te realiseren moet de vervuiling zoveel mogelijk stoppen. U kunt hier ook uw steentje aan bijdragen door een juiste overweging te maken welke producten wel en niet bij het oud papier mogen. De nieuwe scheidingswijzer helpt u om hierin de juiste afweging te maken, hetgeen leidt tot een schone en droge stroom oud papier.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

20 Januari 2022

- Geen evenementen vandaag


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

Kapel in ’t Zand
Een van de drukst bezochte bedevaartskerken in Nederland.

Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Organiseer iets leuks voor jou en je vrienden met het corona-steunpakket voor jongeren
Startersevent Limburg in Roermond
Hoe ervaart u onze dienstverlening?
Starters Limburg in Roermond
Herten - Automobilist aangehouden na achtervolging
Raadslid Dré Peters onwel geworden tijdens raadsvergadering; raadsvergadering geschorst
Groen licht voor nieuwe werkmaatschappij groenonderhoud en reiniging
Gemeente Roermond helpt bij aanschaf zonnepanelen
Werk in uitvoering: Meting waterbodem havens
Interactieve tentoonstelling Respect - editie Roermond
Ontspannen middag voor Roermondse mantelzorgers
Nieuwe stadsgids Roermond verschenen
Begroting 2022
Lindeboom Maasniel ‘Boom van het jaar’
Lindeboom Maasniel mogelijk ‘Boom van het jaar’
Parkeerplaatsen Markt verwijderd
Vuurwerkoverlast in de wijken
Werk in uitvoering - Kapellerlaan
Meldpunt RVO hoogwaterschade nog steeds geopend
FlixBus halte verplaatst naar busstation


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Limburg Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop