Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Tweede Alzheimerweek in Roermond: doe ook mee!
Van 17 tot en met 23 september is de Wereld Alzheimer Week, en op 21 september is het Wereld Alzheimerdag. Rondom deze dag organiseert Dementievriendelijk Roermond voor de tweede keer een Wereld Alzheimer Week. In die week vinden activiteiten plaats voor mensen met dementie, hun naasten en iedereen die geïnteresseerd is. Het thema is dit jaar ‘Muzikale Ontmoeting’.

Evenement Ultimate Warrior Obstacle Run verschoven naar voorjaar 2019
Het evenement Ultimate Warrior Obstacle Run, dat op 1 en 2 september zou plaatsvinden in Roermond, wordt uitgesteld naar 20 en 21 april 2019.

Solar 2018 succesvol verlopen
De zonovergoten 14e editie van Solar is dit jaar succesvol en zonder noemenswaardige incidenten, buiten de aanwezigheid van blauwalg en de extreme hitte, verlopen. Organisatie en gemeente kijken terug op een geslaagd evenement en gaan, net zoals elk jaar, uitgebreid evalueren om de volgende editie nog beter te laten verlopen.

Digitaal Parkeerloket ‘geopend’
Voortaan regelt u de parkeervergunning, -ontheffing blauwe zone en het parkeren voor uw bezoekers (en mantelzorgers) online. Steeds meer inwoners ervaren het gemak van online zaken doen. Ook de gemeente Roermond wil deze service bieden.

Grote jaarmarkt op zaterdag 1 september
Traditioneel is in Roermond op de eerste zaterdag van september de jaarmarkt. Op zaterdag 1 september staat de hele historische binnenstad vol met kramen.

Hoe zit het nu precies met blauwalg en zwemmen?
Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge temperaturen kunnen de blauwalgen tot bloei komen en blauw-groene en/of rode-drijflagen vormen.

Ontruiming woonwijk 't Parcje wegens gaslek
Vanmiddag werd bij werkzaamheden op de Sint Wirosingel een hoofdgasleiding geraakt. De directe omgeving is door de hulpdiensten afgezet. In woonwijk ’t Parcje zijn tientallen woningen ontruimd. Voor de geëvacueerde bewoners is opvang geregeld bij restaurant Parkzicht (Parklaan 8 in Roermond).

Wees alert op weersvoorspellingen, tref maatregelen waar dat kan
Vandaag 9 augustus zijn er forse buien voorspeld voor de hele provincie. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor windstoten en onweer. Hoe kun je je als inwoner hierop voorbereiden?

Walking Football Donderberg
Heeft u vroeger gevoetbald? En kriebelt het soms om weer een balletje te trappen? Kom dan vanaf donderdag 23 augustus naar het Cruyff Court op de Donderberg en doe mee!

Werk in uitvoering: Afsluitingen A73 i.v.m. onderhoudswerkzaamheden
Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A73 tussen oprit (19) Roermond en knooppunt Het Vonderen in de richting van Maastricht. Hierdoor is van maandag 6 augustus 05.00 uur tot maandag 13 augustus 2018 05.00 uur de A73 tussen oprit (19) en knooppunt Het Vonderen richting Maastricht afgesloten voor al het verkeer.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

17 December 2018

- Geen evenementen vandaag


Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.

Stadspark Hattem


Kapel in ít Zand
Een van de drukst bezochte bedevaartskerken in Nederland.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Om!-krant 9: Een krant vol inspiratie
Roermond - Dodelijk verkeersongeval
Breda, Roermond - Speurders moord Safranti onderzoeken bosperceel Roermond
Het nationaal hitteplan is van kracht
Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond
Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden
Solar 2018
Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland
Roermond doet mee aan grensoverschrijdende proef met elektrische auto’s en fietsen
Hogere tevredenheid over Wmo in Roermond
Roermond pakt mobiele bandieten digitaal aan
Breda, Roermond - Zesde verdachte aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Fietsroute N280- Leeuwen vanaf 12 juli in gebruik
Rookvrije gebieden in Zwembad de Roerdomp
Gratis zomeravond sportactiviteiten voor kinderen
Zomercampagne tegen woninginbraak
Tijdelijke aansluiting N280 - Mijnheerkensweg en vleermuishotel geopend
Werk in uitvoering: realisatie Centrumplan Donderberg
Teams Kemp en Donderberg/Hoogvonderen kampioen wijkvoetbal 2018
Eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop