Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Tweede opvanglocatie voor Oekra√Įense vluchtelingen
Vanaf deze week kunnen Oekra√Įense vluchtelingen in Roermond ook aan de Heinsbergerweg worden opgevangen. Het voormalig klooster aan de Heinsbergerweg 90 biedt onderdak aan zo‚Äôn 50 mensen.

Koninklijke Onderscheiding voor Leon Guffens
Bij gelegenheid van zijn afscheid van de gemeenteraad heeft burgemeester Rianne Donders ‚Äď de Leest een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan de heer Leon Guffens. De uitreiking van de versierselen vond plaats tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad in de bestuursperiode 2018 - 2022. De heer Leon Guffens werd benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Gemeenten en zorgaanbieders: help jeugdigen zoveel mogelijk in de vertrouwde omgeving
Kinderen die zorg nodig hebben, moeten die zoveel mogelijk in hun eigen vertrouwde omgeving krijgen. Dat is de ambitie die de veertien Noord en Midden-Limburgse gemeenten en tien jeugdhulpaanbieders samen uitspreken. Om dit samen te bewerkstelligen, ondertekenden ze op 23 maart 2022 een intentieverklaring.

Gemeente en Vijf samen op weg naar een positief gezond Roermond
Sinds dit jaar werken Gemeente Roermond en Vijf nauw samen om welzijn, ondersteuning en zorg voor  volwassen inwoners van Roermond anders te organiseren. Aanleiding voor de samenwerking was de uitdaging om de vraag naar professionele ondersteuning en zorg in de toekomst betaalbaar te houden. De uitkomst is een vernieuwende aanpak die gebaseerd is op het gedachtengoed van Positieve Gezondheid.

Eerste opvanglocatie in Roermond bekend
Het appartementencomplex aan de Wilhelminasingel 5 wordt momenteel in gereedheid gebracht voor de opvang van Oekra√Įense vluchtelingen. Vanaf, naar verwachting, 1 april aanstaande¬†kunnen de eerste Oekra√Įners hier hun intrek nemen.

Lokale evaluatie hoogwater gepresenteerd
Op 21 maart presenteerde de gemeente Roermond de lokale evaluatie van de hoogwateraanpak in juli 2021. Op regionaal niveau hebben de veiligheidsregio Limburg-Noord en het Waterschap Limburg al eerder hun leerevaluaties afgerond. De lokale evaluatie biedt belangrijke leerpunten voor de gemeentelijke inzet bij het hoogwater.

Lokale quickscan hoogwater juli 2021 Roermond gereed
In juli 2021 zorgde zware regenval voor hoogwater in de provincie Limburg. Ook in Roermond kregen we vanaf 14 juli 2021 te maken met de gevolgen hiervan. De waterstanden van de Roer en de Maas waren uitzonderlijk hoog en zorgden voor veel overlast voor inwoners en ondernemers in de getroffen wijken.¬†De gemeente Roermond heeft de lokale aanpak van de hoogwatercrises ge√ęvalueerd. De uitkomsten hiervan zijn op maandagavond 21 maart 2022 gepresenteerd tijdens een informatieavond voor de inwoners van Roermond.

Nieuwe containers voor iedereen met een duobak
In onze gemeente verdwijnt de duobak. Dat is de container die de meeste huishoudens nu gebruiken voor het aanbieden van afval. De duobak wordt ingewisseld voor twee nieuwe containers: eentje voor restafval en eentje voor gft.

Einduitslag van de verkiezingen gemeenteraad
Op deze pagina vindt u de einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart 2022.

Voorlopige einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen
Op deze pagina vindt u de voorlopige einduitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 16 maart 2022. Morgen delen wij meer gedetailleerde informatie op deze verkiezingspagina www.roermond.nl/verkiezingen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

14 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.

Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.

Roermond Walk of Fame
Roermond heeft nu ook een eigen Walk of Fame.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Burgemeester doet aangifte van ronselen stemmen
Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen
Veilig op de vlucht
Opvang vluchtelingen Oekra√Įne
Zuyd Hogeschool start met onderwijs in Roermond voor werkenden
Hulp aan Oekra√Įners
Voorbereiding op vluchtelingenstroom uit Oekra√Įne
Informatieavond evaluatie hoogwater
Zondag 6 maart: vredesmars Oekra√Įne
Werk in uitvoering: Aanpassen drempels Meestersweg, Gevaren en Heistraat
Particuliere hulp Oekra√Įense vluchtelingen
Gemeente Roermond ondersteunt Limburgse Jongerentop op 5 maart
Gemeente Roermond hijst vlag Oekra√Įne
Roermond leeft mee met de mensen in de Oekra√Įne
Liveblog coronavirus gesloten
Werk in uitvoering: Rijksweg Zuid Swalmen
Transitievisie Warmte als basis voor buurtgerichte aanpak
Samen aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag
Ambitieuze investeringsagenda voor Midden-Limburg
Vastelaovend in Remunj


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop