Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Rotterdam - Rechercheteam houdt derde verdachte aan voor dood Zino Ignasia
Maandag, aan het einde van de middag, is een 21-jarige Rotterdammer aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Zino Ignasia. Ignasia, een 30-jarige inwoner uit Roermond, werd vorige week vrijdag gedood bij een schietincident in een woning aan het Sandelingplein. Met de aanhouding van deze Rotterdammer denkt het rechercheteam de drie hoofdverdachten van dit schietincident aangehouden te hebben. Het onderzoek naar de toedracht gaat onverminderd verder.

Ondernemersbijeenkomst succesvol verkopen
Hoe verkoop ik mijn product of dienst succesvol? Met deze vraag loopt elke ondernemer rond. Op 4 juli kun je antwoorden komen halen! Gemeente Roermond organiseert dan voor haar ondernemers de bijeenkomst ‘succesvol verkopen’.

Rotterdam - Tweede aanhouding voor dood Zino Ignasia
Maandagmorgen is dankzij tips en beelden de tweede verdachte, een 32-jarige Rotterdammer, aangehouden voor betrokkenheid bij het dodelijk schietincident van vorige week vrijdag op het Sandelingplein.

Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden blauwe parkeerzone
Dinsdag 26 juni start de firma Heijmans Infra B.V. met onderhoudswerkzaamheden aan de blauwe parkeerzones.

Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden knooppunt Het Vonderen - Roermond
Tijdens weekendafsluitingen in juli en 1 weekafsluiting in augustus wordt onderhoud uitgevoerd tussen Roermond en knooppunt Het Vonderen.

Gemeente Roermond daagt uit: zeg maar als u het beter kunt!
Inwoners mogen voortaan aangeven als zij vinden dat ze gemeentelijke taken anders en beter kunnen uitvoeren. Voor dit Roermondse ‘Right to Challenge’ (R²C) heeft het college van B&W de uitgangspunten vastgesteld.

Kinderen op pad voor nieuw speel- en beweegbeleid
Goede speel- en beweegvoorzieningen zorgen voor een leuke en gezonde leefomgeving. Hoe benutten we de openbare ruimte beter en haken we aan bij veranderingen en trends in spelen en bewegen? Dat gaat de gemeente Roermond vastleggen in het te actualiseren speel- en beweegbeleid. Daarvoor worden eerst de bestaande voorzieningen en het bestaande beleid tegen het licht gehouden. Dat gebeurt onder andere door de ervaringen van de belangrijkste gebruikers te benutten: de kinderen.

Dementievriendelijk: dat doen we samen!
Het perspectief van mensen met dementie en hun naasten is het uitgangspunt van Dementievriendelijk Roermond. Wat betekent dementie in het dagelijks leven? Hoe gaan zij met hun dementie om, en hoe doet de omgeving dit? Hoe geven we samen vorm aan een dementievriendelijke samenleving? Dit thema staat centraal tijdens dit symposium.

Zomeravondactiviteiten
In de periode van 9 juli t/m 17 augustus 2018 organiseert Sportservice Roermond ‘Zomeravondsportactiviteiten’ op diverse veldjes en pleintjes in Roermond. Tijdens deze dagen worden voor alle kinderen in de wijk tussen 18.30 en 20.30 uur diverse laagdrempelige sportieve activiteiten aangeboden.

Geen taxusinzameling in 2018
Dit jaar vindt er helaas geen aparte inzameling van taxussnoeisel plaats bij het Milieupark. De gemeente Roermond werkt voor deze inzameling samen met de organisatie ‘Taxus voor Hoop’.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

17 December 2018

- Geen evenementen vandaag


Minderbroederskerk
De Minderbroederskerk werd gebouwd in de 15e eeuw als de kerk van een Franciscaner klooster.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.

Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Tijdelijke aansluiting N280 - Mijnheerkensweg bijna klaar
Gemeente Roermond heeft huishoudboekje 2017 op orde
Werk in uitvoering: aanleg extra parkeerplaatsen Dokter Bärstraat
Informatieavond over reanimatie op donderdagavond 14 juni
Roermond Bereikbaar plaatst camera's voor inzicht in verkeersstromen
Kennis-app LVB helpt een licht verstandelijke beperking beter te herkennen
Enkele parkeerverboden in binnenstad op 4 juni
Jongerenraad Roermond gestart!
Roermond voert digitale parkeervergunning en -ontheffing in
Roermond - Onbeheerd koffer in lijnbus Roermond bleek loos alarm
Gilde mediavormgeving ontwerpt campagne voor het Loket Schuldhulp
Breda, Roermond, Sittard, Venlo, Geleen - Vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Afscheid wethouders Raja Fick-Moussaoui en Gerard IJff
Tilburg, Swalmen - Man aangehouden verdacht van bedreiging
Coalitieakkoord: Roermond maken we samen!
Roermond versiert N280 met tekeningen van Pierre Cuypers
Roermond City Swim
Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?
Denkt u met ons mee over Participatie op 23 mei?
Bevrijdingsfestival Limburg 2018


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop