Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Koninklijke onderscheidingen Koningsdag 2020
De lintjesregen heeft dit jaar in aangepaste vorm plaatsgevonden. De burgemeester informeerde en feliciteerde de gedecoreerden telefonisch met het feit dat zij een Koninklijke onderscheiding hebben ontvangen. Dat gebeurde op vrijdagochtend 24 april.

Maatregelen voor komend weekend en Koningsdag
Ook voor het komend weekend en de aansluitende Koningsdag worden maatregelen getroffen om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreid.

Roermond - Vier aanhoudingen bij steekincident Roermond
Op donderdagmiddag 23 april omstreeks 16:00 kreeg de politie melding van een steekincident in een woning aan de Schoolstraat te Roermond. Twee personen raakten hierbij gewond.

Werk in uitvoering: Roerderweg
Ter voorbereiding op het reconstructiewerk van de Burgemeester Geuljanslaan en rioleringswerkzaamheden in de Roerderweg vinden nu verleggingswerkzaamheden plaats van de gasleiding van Enexis en de waterleiding van WML.

Werk in uitvoering: Slachthuisstraat-Carmelitessenstraat
Ter voorbereiding op de herinrichting van de Slachthuisstraat voeren de nutsbedrijven werkzaamheden uit in de trottoirs.

Veranderingen in de maatregelen na 28 april 2020 voor ondernemers
Op 21 april heeft het Kabinet wederom een update gegeven over de genomen maatregelen: De bestaande maatregelen worden verlengd tot 19 mei 2020. Geen versoepeling dus voor (getroffen) ondernemers.

Gewijzigde dienstverlening Bevrijdingsdag
In verband met Bevrijdingsdag zijn de gemeentelijke kantoren gesloten op maandag 4 en dinsdag 5 mei 2020.

Cultuurregio Noord-Limburg investeert in de kracht van cultuur
In het noorden van Limburg bloeit en broeit cultuur. Daarom investeert de Cultuurregio Noord-Limburg in de verbindende kracht van kunst en cultuur door een nieuwe subsidieregeling te lanceren. Plannen die bijdragen aan de doelstellingen van de Cultuurregio komen in aanmerking voor een bijdrage.

Maatregelen weekend over het algemeen goed nageleefd
Terugkijkend op het weekend, concluderen  we dat de meeste mensen zich goed hielden aan naleving van de gestelde maatregelen. Hoewel zaterdag een file stond op de N280 bij de controle van de Koninklijke Marechaussee, leidde dit niet tot grote drukte of overtredingen in Roermond. Het totale grensverkeer betrof slechts een fractie van de gebruikelijke omvang rond deze tijd.

Werkzaamheden stationsomgeving Roermond van start
Roermond werkt aan het station en omgeving. Het station wordt een regionaal mobiliteitsknooppunt voor de gebruikers van bus, trein, fiets en auto. Aan de rand van onze mooie binnenstad wordt het station een aantrekkelijke omgeving voor de inwoners, reizigers en bezoekers van het gebied.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

5 Juli 2020

- Geen evenementen vandaag


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.

Binnenstad Roermond
Roermond is de stedelijke kern van de gelijknamige gemeente, die ligt aan de samenvloeiiing van Roer en Maas.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Gewijzigde dienstverlening Koningsdag en Bevrijdingsdag
Roermond - Politie stelt onderzoek in naar gewapende woningoverval
Haal aangeboden oud papier naar binnen
Maatregelen voor komend weekend
Werk in uitvoering: Vliegeniersbuurt / Componistenbuurt
Dringende oproep aan de horecaondernemers in Roermond
Zondag 12 april: enkele boetes en sluiting van een friture
Zaterdag 11 april: bekeuringen uitgedeeld en uitrit zwembad afgesloten
Ondertekening Sportakkoord Roermond
Vrijdag 10 april: bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld
Bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld
Buitensportlocaties weer geopend
Parkeerplaatsen afgesloten
Vier buitensportlocaties verboden gebied vanwege coronavirus
Beheerst beeld
Extra handhaving paasweekend
Extra Maßnamen Ostern/Osterwochenende
Roermond voorbereid op naleving corona-maatregelen
Melden van overtredingen is in ieders belang
Aangifte van overlijden tijdens Goede Vrijdag en Pasen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasbrug Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herdenking herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kerstbomenlabyrint kerstman kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond successiewet swalmen uit met kerst vossenjacht workshop