Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Huisuitzettingen Roermond nemen verder af
In 2018 vond in Roermond een historisch laag aantal huisuitzettingen plaats als gevolg van huurachterstanden: 8 keer. Een jaar eerder waren dat er nog 12. Deze dalende trend is al langer zichtbaar. In 2009 telde Roermond nog 32 huisuitzettingen als gevolg van huurschulden. Dit resultaat is te danken aan de samenwerking tussen de gemeente, de woningcorporaties, het Algemeen Maatschappelijk Werk Midden Limburg en MET ggz.

Roermond - Onderzoek naar mogelijk delen van intieme beelden
De politie is bezig met een onderzoek naar het mogelijke delen van intieme beelden via sociale media.

Opening woonkamer in de wijk 't Roermondse Veld
Op zaterdag 18 mei 2019 vindt de officiële opening plaats van de nieuwe woonkamer in de wijk ’t Roermondse Veld aan de Spoorlaan Noord 95. Ook wordt ook de Veldenaar van het Jaar 2019 voor de 15e keer uitroepen. Aansluitend is er een feestelijk programma voor groot en klein.

Informatie over de toegankelijkheid van de stembureaus voor mensen met een beperking
Aan mensen met een lichamelijke beperking mag in het stemhokje bijstand worden verleend. Aan mensen met een andere (dan lichamelijke) beperking mag in het stemhokje geen bijstand worden verleend. Buiten het stemhokje mag wel bijstand worden verleend.

Bijeenkomst Historisch Platform
Op woensdag 22 mei 2019 vindt de zestiende bijeenkomst plaats van het Historisch Platform Roermond. Dit platform belicht jaarlijks een aantal onderwerpen uit de rijke historie van Roermond. Iedereen met interesse in lokale en regionale geschiedenis is van harte welkom. De bijeenkomst vindt plaats in het Royal Theater Hamstraat 7a in Roermond.

Wethouder Evers in Hoogvonderen en Donderberg op donderdag 16 mei
Eén donderdag in de maand houdt wethouder Rens Evers kantoor in de wijk. De komende vier maanden wil hij op deze manier in gesprek met de wijkbewoners. De wethouder is donderdag 16 mei in Hoogvonderen en Donderberg.

Swalmen - Inbrekerswerktuig in auto, 4 mannen aangehouden
Bij de controle van een personenauto op de Rijksweg in Swalmen trof de politie maandagmorgen inbrekerswerktuig aan. De vier inzittenden van de auto zijn aangehouden. De politie onderzoekt of het viertal onlangs betrokken was bij een inbraak en of zij zich mogelijk schuldig maken aan mobiel banditisme.

Roermond - Politieoefeningen binnenstad Roermond gaan niet door
De reeds eerder aangekondigde politieoefeningen in de binnenstad van Roermond gaan niet door.

Een nieuw speel- en beweegbeleid: ook jongeren kunnen meedenken!
De gemeente Roermond werkt aan nieuw beleidsplan voor speel-, sport- en beweegvoorzieningen in de openbare ruimte. We nodigen alle inwoners in Roermond uit om mee te denken. In juni 2018 zijn we gestart met de belangrijkste doelgroep: de kinderen! In september 2018 zijn vanuit heel Roermond verschillende enquêtes ingevuld. Nu is het speciaal de beurt aan de jongeren.

20 mei ontbijtsessie: van willen naar doen!
Hoe zet je ambities op het gebied van duurzaamheid om in actie. Bedrijven en overheden ontmoeten elkaar én gaan direct aan de slag. Centrale thema’s: wat gebeurt er momenteel in Roermond en omstreken? Welke energie-uitdagingen liggen er en hoe kun je hiermee besparen? Wat levert samenwerking op en hoe doe je dat?Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

18 Februari 2020

- Geen evenementen vandaag


Nationaal Indië Monument
Het monument is geplaatst in het Stadspark Hattem, direct naast het Nationaal Monument voor Vredesoperaties.

Roermond
Het best bewaarde geheim van Limburg.

Stadspark De Karthuis
Het park beslaat een groot gedeelte van de vroegere tuinen van het klooster Onze Lieve Vrouw van Bethlehem.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Susteren / Roermond - Verdachte aangehouden voor schietincident
Vrijdag 10 mei start videoproject Stationsplein Roermond
Nieuwe ondergrondse containers in Roermond
Streven gemeente Roermond en Stichting Bevrijdingsfestival: “Bevrijdingsfestival behouden voor Roermond”
Dodenherdenking 2019
Roermond staat stil bij 100 jaar vrouwenkiesrecht
Gemeente Roermond plaatst nieuwe ondergrondse containers
Bestrijding Japanse Duizendknoop
Koninklijke onderscheidingen in Roermond
New York Pizza Roermond krijgt alsnog omgevingsvergunning
Verhoogd risico op natuurbranden
Gemeente Roermond en zorgverzekeraar CZ komen met maatwerk bij medische en sociale ondersteuningsvragen
Roermond City Run op zondag 28 april
Proef kleinebeurslimburg.nl van start
Wijzigingen in verband met Pasen
Meivakantie activiteit
De bestrijding van eikenprocessierupsen gaat weer van start!
Werk in uitvoering: afsluiting Roertunnel A73 voor onderhoud
Meedenken over omgeving station Roermond
Wethouder houdt kantoor in de wijk


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brandweer burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg duurzame dag eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag lezing liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wijkagent workshop