Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Eenmalige subsidie voor initiatieven gezonde leefstijl
Het kabinet heeft steunpakketten vrijgemaakt om de gevolgen van de coronamaatregelen te beperken en structurele schade zo veel mogelijk te voorkomen. Een van de manieren waarop de gemeente Roermond hier vorm aan geeft is het beschikbaar stellen van een subsidie voor initiatieven die een gezonde leefstijl bevorderen.

Uw rijbewijs online verlengen
Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dan kunt u met ingang van 1 augustus 2022, onder bepaalde voorwaarden, uw rijbewijs online verlengen.

Roermond - Politie zoekt getuigen van gewapende overval op winkelmedewerker
De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een winkelmedewerker aan de Stadsweide. Onder bedreiging van een steekwapen werd rond 22.30 uur zijn geldkoffer afhandig gemaakt.

Roermond vangt tijdelijk 100 asielzoekers op
Onze Veiligheidsregio heeft opdracht gekregen van de regering om nog deze maand tijdelijk 225 asielzoekers op te vangen uit Ter Apel. Het gaat over een periode van ten minste drie maanden, om zo de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verlichten. De gemeente Roermond vangt hiervan tijdelijk 100 asielzoekers op in het voormalige pand van De Trompetter aan de Nassaustraat in de wijk ’t Veld. Waar deze mensen daarna zullen worden opgevangen is nog niet duidelijk.

Afvalinzameling vertraagd door de hitte
De medewerkers van afvalinzamelaar van Kaathoven zijn ondanks de hitte gestart met de afvalinzameling. Zij ondervinden op dit moment technische problemen door de hitte en zijn hierdoor genoodzaakt om te stoppen met de werkzaamheden.

Wijziging inzameling oud papier in Swalmen op 2 augustus
In verband met de zomervakantie zal Jong Nederland Swalmen geen oud papier inzamelen op dinsdag 2 augustus 2022 aan de Oostzijde Rijksweg Swalmen met uitzondering van de Bosrandbuurt. U kunt uw oud papier gratis naar het Milieupark brengen (mijnheerkensweg 31 in Roermond).

Hulphonden zijn welkom in winkels en horeca
In het winkelcentrum Donderberg en bij de Donderie zijn raamstickers geplakt van de Stichting Hulphond Nederland. Daarmee laten deze accommodaties zien dat hulphonden van harte welkom zijn. Zo wordt invulling gegeven aan het recht op mobiliteit en zelfstandigheid van mensen die afhankelijk zijn van hun hulphond.

Altijd op de hoogte van actuele watersituatie
Onlangs lanceerde Waterschap Limburg ‘Waterbeeld Limburg’. Dit informatiepunt is gebouwd om mensen sneller en beter te informeren over de meest actuele watersituatie.

Nieuwe parkeerloket per 15 juli
Vanaf 15 juli is er een nieuw digitaal parkeerloket en een nieuwe webapp voor het aan- en afmelden van bezoek. Voor uw eigen auto hoeft u geen nieuwe parkeervergunning aan te vragen. Als u in het bezit bent van een bezoekersvergunning dan verandert er wel iets. In dit bericht vertellen we u er meer over.

Nieuw college gemeente Roermond geïnstalleerd
Op 13 juli is het nieuwe het college van burgemeester en wethouders geïnstalleerd in het stadhuis in Roermond. LVR, GroenLinks, VVD en PvdA, vormen samen het dagelijkse bestuur van de gemeente Roermond. Het college bestaat uit burgemeester Rianne Donders – de Leest en wethouders Dirk Franssen, Marianne Smitsmans - Burhenne, Vincent Zwijnenberg, Felix van Ballegooij en Jos van Rey. Gemeentesecretaris Jan-Willem Kradolfer (a.i.) adviseert het college.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

25 Maart 2023

- Geen evenementen vandaag


Ecologische verbindingszone Spik-straat
Het natuurgebied Spik-Straat maakt deel uit van een ecologische verbinding.

Stadspark De Karthuis
Het park beslaat een groot gedeelte van de vroegere tuinen van het klooster Onze Lieve Vrouw van Bethlehem.

Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Parkeerloket op 13 en 14 juli gesloten. Op 15 juli opent het nieuwe parkeerloket.
Controle op de corona toegangsbewijzen 2022
Wethouder Schreurs kan niet aanwezig zijn bij afscheid wethouders
A73: Nachtafsluiting A73 tussen Het Vonderen en Roermond-Oost
Beoogde coalitiepartijen Roermond sluiten akkoord
Aanmelden evenementen voor evenementenkalender 2023
Wmo-cliënten positief over dienstverlening
Afscheidsreceptie wethouders op 11 juli
Miljoenensubsidie voor Limburgse binnenhavens
Roermond - Kledingzaak overvallen
Nieuwe afvalcontainers in gebruik
Vanaf 4 juli nieuwe afvalcontainers in gebruik
Rijbewijs of reisdocument verlopen, kwijt of gestolen?
Energieloket Roermond: gratis en onafhankelijk advies
Expositie Transgeschiedenis ECI Roermond
Netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond
Nieuwe afvalwijzer
Gemeentelijke onderscheiding 'de Christoffel' voor Edwin Jacobsz
Geen brief gehad over de nieuwe containers? Laat het ons weten!
Giften tot € 1200,- toegestaan voor inwoners in bijstand


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app De Raadskelder ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brandweer burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-stapsteen de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis harmonie herten intocht iphone jaarlijks juwelier kermis kerst kerst roermond kinderen koninginnedag lezing liederen man en vrouw en spiritualiteit markt munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wegwerkzaamheden wijkagent workshop