Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Procedure aanwijzing lokale publieke media-instelling.
Het Commissariaat voor de Media (CvdM) wijst elke 5 jaar een lokale publieke media-instelling aan. Tot en met 5 oktober 2020 is de stichting RTV Roermond aangewezen als lokale omroep voor de gemeenten Roermond en Beesel.

Officiële bekendmakingen niet meer in ViaRoermond
Per 1-1-2020 stopt de huis-aan-huis verspreiding van ViaRoermond. Daarom stopt de gemeente Roermond met het publiceren van het overzicht van de officiële bekendmakingen in dit weekblad.

Roermond - Politie onderzoekt steekincident
De politie stelt een onderzoek in naar een steekincident dat donderdagavond rond 19.10 uur plaatsvond op de Kerkeveldlaan.

Roermond gebruikt iLost, dé online oplossing voor gevonden voorwerpen
Vanaf 1 januari 2020 gebruikt de gemeente Roermond iLost. Dat is een website waarop gevonden en verloren voorwerpen geplaatst kunnen worden. Via iLost is de kans groter dat de eigenaar zijn verloren voorwerp terugkrijgt.

Een “Tiny” Forest in uw buurt?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Onlangs is in Roermond, in de wijk Maasniel het eerste Tiny Forest aangeplant. Ze deden dit samen met initiatiefnemer WijZijnMaasniel, gemeente Roermond, buurtbewoners en IVN Natuureducatie.

Roermond - Politie zoekt getuigen van gewapende overval op cafetaria
Bij een gewapende overval op een cafetaria aan de Faunasingel in Roermond is vrijdagavond een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De overval werd gepleegd door twee gemaskerde mannen. Ze bedreigden de eigenaar met een vuurwapen en wisten de kassalade met daarin een nog onbekend geldbedrag mee te nemen. Het tweetal ging er vervolgens te voet vandoor. Bij de overval raakte niemand gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Roermond - Verdachten aangehouden voor gewelddadige beroving
De politie heeft in Roermond dinsdagavond 10 december drie personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij afpersing en diefstal met geweld eerder die avond op de Eiermarkt.

Nunhem/Roermond - Hennepkwekerij aangetroffen in twee woningen, bewoners aangehouden
Woensdagmorgen trof de politie in de kelder van een woning aan de Hoogstraat in Nunhem een hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor dankzij een tip vanuit de het buitenland. In totaal stonden er 400 planten in bloei. Twee mannen uit Roermond, die in de woning aanwezig waren zijn aangehouden. In de woning van het tweetal in Roermond trof de politie een tweede plantage aan.

Fietsruimactie bij stalling NS-station
Op donderdag 19 december heeft bij de fietsenstalling van het NS-station in Roermond een fietsruimactie plaatsgevonden.

Preventieactie zakkenrollerij op 14 en 21 december
Plaatsen met veel winkelend publiek zijn geliefde plekken waar zakkenrollers hun slag slaan. Dat geldt ook voor de binnenstad van Roermond. Om bezoekers te attenderen op de gevaren van zakkenrollerij gaan 60 leerlingen van het Citaverde College op 14 en 21 december onder begeleiding de binnenstad in.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

5 April 2020

- Geen evenementen vandaag


Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.

Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.

Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Jaarverslag klachten 2018
Roermond - Vrouw ernstig gewond bij eenzijdige aanrijding
Roermond - Roermond; Mislukte straatroof. Daders zonder buit weggerend.
Basisschoolleerlingen planten eerste Tiny Forest in Roermond
Roermond - Slachtoffer overleden bij verkeersongeval
Afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Den Haag/Roermond - Vier aanhoudingen door EVA-team
Roermond - Politie stelt onderzoek in naar steekincident
Roermond - Twee aanhoudingen na gewelddadige straatroof
Roermond - Onderzoek naar diefstal dure merkhorloges
The Passion komt naar Roermond
Loop mee en ontdek het DNA van Roermond
Om! in de praktijk: werk maken van werkgelegenheid
Roermond - Belangrijke getuigen brand gezocht
Roermond/Susteren - Verdachte in beeld voor twee zaken
Swalmen - Vierde aanhouding in onderzoek woningoverval
Utrecht/Roermond - Verdachten opgepakt voor voorbereiden plofkraken
Roermond - Beleef ‘t op de Politie Demo Dag
Roermond - Getuigen gezocht van overval winkel
Roermond - Derde aanhouding in onderzoek naar brute woningoverval


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbol eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt meditatie melodica munsterplein museum muziek optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren roermond rommelmarkt seminar gamen shopbus simplyfit sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst wandeling wintercircus workshop zesde etappe