Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Vijf korte historische lezingen
Op woensdag 23 mei 2018 vindt de vijftiende bijeenkomst plaats van het Historisch Platform Roermond. Dit platform belicht jaarlijks een aantal onderwerpen uit de rijke historie van Roermond. Iedereen met interesse in lokale en regionale geschiedenis is van harte welkom. Dit jaar vindt de bijeenkomst plaats in het Royal Theater Hamstraat 7a in Roermond.

Ramadan Cup 2018
Sportservice Roermond organiseert samen met Wel.kom Roermond en Tigers Roermond uit de wijk Donderberg dit jaar de Ramadan Cup. Elke vrijdag en zaterdag een zaalvoetbaltoernooi in sporthal Donderberg

Opening wandel- en fietsroutes Grenzgeschichte(n)
De burgemeesters van de gemeenten Roermond, Niederkrüchten en Roerdalen verrichten op zondag 6 mei om 12.00 uur op het parkeerterrein achter Landhotel Bosrijk, Maalbroek 102 (op de grens van Nederland en Duitsland) de opening van een wandelroute en drie fietsroutes die in het teken staan van het project Grenzgeschichte(n).

Roermonds WK
Ook dit jaar is er weer het Roermondse Wijkvoetbal Kampioenschap (Roermonds WK). Gedurende 6 voorrondes in mei en juni spelen teams uit verschillende wijken tegen elkaar. Het WK wordt afgesloten met een spannende finalemiddag op 27 juni. Welk team wint de voorronde en mag zijn/haar wijk vertegenwoordigen tijdens de finaledag?

Dodenherdenking in Roermond
In Roermond, Herten, Maasniel en Swalmen vinden op vrijdag 4 mei herdenkingen plaats. Lees verder voor de locaties en aanvangstijden.

Roermond - Politie zoekt verdachten schietincident, onderzoek loopt
De politie is nog druk bezig met het onderzoek naar het schietincident dat zich zondagmiddag voltrok in Kitskensdal in Roermond. Er wordt nog uitgekeken naar meerdere personen die verdacht worden van betrokkenheid bij het voorval. De twee die gewond raakten worden behandeld in het ziekenhuis.

Roermond - Schoten gelost na vechtpartij
Bij een vechtpartij aan de Kitskensdal zijn vanmiddag rond 15.30 uur schoten gelost. De twee personen die hierbij gewond zijn geraakt, zijn momenteel aanspreekbaar. Hulpdiensten zijn ter plaatse.

Roermond - Overvaller en internetoplichter in kraag gevat
Een team van de Districtsrecherche Noord- en Midden-Limburg en het basisteam Roermond heeft afgelopen maandag een 19-jarige inwoner van die stad aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval van een winkel in de binnenstad op vrijdag 3 november. Ook wordt hij verdacht van internetoplichting.

Koninklijke onderscheidingen in Roermond
In het kader van Koningsdag 2018 zijn in Roermond 11 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

Werk in uitvoering: Centrumplan Donderberg
Maandag 7 mei 2018 start de aannemer met de werkzaamheden van het Centrumplan Donderberg.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

17 December 2018

- Geen evenementen vandaag


Oude Kerkhof
De begraafplaats, nagenoeg de oudste gemeentelijke dodenakker in Nederland, is in gebruik genomen in mei 1785.

Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Kandidaat wethouders Gemeente Roermond
Schooluitval voorkomen door actie tegen spijbelen
Nuenen en Best - Verdachte overval op telefoonwinkels aangehouden
Roermond - Politie onderzoekt gewapende overval
Bestrijding eikenprocessierupsen gestart
Limburgs aanbod voor een duurzamer en toekomstbestendig Nederland
Retail Interventie Team Roermond: een veilige gastheer
Gewijzigde dienstverlening Koningsdag
Verenigingen moeten aan de AVG voldoen
Informateur doet verslag van bevindingen formatie
Website koppelt kwetsbare jongeren en vrijwillige mentoren
Oriëntatiefase coalitievorming nagenoeg afgerond
PLUS Distributiecentrum Ittervoort geeft statushouders een nieuwe kans
Sportieve ochtend tijdens stakingsdag basisonderwijs 13 april 2018
Speeltuin Kitskensberg voortaan grotendeels rookvrij
RESOLVE: Van leren naar planvorming
Koninklijke Onderscheiding voor raadsleden Michiel Huurdeman en Cees Moison
Achtste editie zwemsportdag voor mensen met een beperking
Roermondse sportweek 2018
Nederland - Opsporing Verzocht: cold case Amsterdam


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop