Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Werk in uitvoering: Fietspaden langs N280
Vanaf 28 februari tot 4 maart 2022 vinden werkzaamheden plaats langs het fietspad tussen de Louis Raemaekersbrug en De Weerd.

Afvalinzameling bij stormachtig weer
Wij vragen graag uw medewerking om tijdens een storm de inzameling van huishoudelijk afval (bijv. PMD) en oud papier en karton soepel te laten verlopen.

Wts: uitsluitsel hoogwaterschades nabij
Gedupeerden die hoogwaterschade hebben gemeld, kunnen in aanmerking komen voor een financiële tegemoetkoming. Elk hoogwaterschade dossier is uniek en heeft een zorgvuldige afhandeling nodig. Er zijn diverse dossiers waarbij de afhandeling door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) helaas relatief veel tijd in beslag neemt. We delen de stand van zaken.

Gemeente Roermond zoekt locaties voor laadpalen
Het is wellicht nog moeilijk voor te stellen: waarschijnlijk rijden er in onze gemeente in de toekomst meer elektrische auto’s dan benzine auto’s. Elektrisch vervoer wordt steeds meer de norm. Hiervoor hebben we snel meer laadpalen nodig in Roermond.

Midden-Limburg bereikbaar in de maak
Sinds 2018 werken de gemeente Roermond, Rijkswaterstaat en Provincie Limburg succesvol samen om Roermond bereikbaar te houden. Op dit moment maken de zeven gemeenten in Midden-Limburg plannen om deze aanpak uit te breiden naar de hele regio Midden-Limburg. Dit vindt plaats onder de vlag van Samenwerking Midden-Limburg (SML).

Komt u de Wmo-raad versterken?
Wij zijn op zoek naar twee nieuwe leden, die hun kennis en ervaring in willen zetten voor de Roermondse samenleving. Bent u maatschappelijk betrokken en heeft u een verfrissende kijk op onze samenleving? Kom dan de Wmo-raad Roermond versterken!

Akkoord over extra financiering revitalisatie Theater De Oranjerie Roermond
De gemeente Roermond en de Provincie Limburg zijn tot een akkoord gekomen over een verdeling van het tekort voor de revitalisatie van theater De Oranjerie in Roermond. Nu kan de lang gewenste en noodzakelijke revitalisatie van het theater van start gaan.

Bomen voor een groenere gemeente
Door de grote toeloop zijn alle bomen vergeven. Ook de extra bomen die ter beschikking zijn gesteld, zijn inmiddels op. Aanmelden is helaas niet meer mogelijk. Wij bedanken jullie voor de grote interesse om Roermond mee te vergroenen.

Situatie stuw Roermond onder controle
De werkzaamheden van Rijkswaterstaat aan de stuw in Roermond zijn voorspoedig verlopen. Dat betekent dat de situatie onder controle en weer veilig is.

Problemen bij stuw Roermond
Er zijn technische problemen geconstateerd bij de stuw in de Maas bij Roermond. Er bestaat een kans dat een onderdeel van de stuw, een zogenoemd juk, bezwijkt. Rijkswaterstaat monitort de situatie continu en bereidt maatregelen voor om het probleem op te lossen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

14 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

De Swalm
De rivier heeft een lengte van 45 kilometer, waarvan twaalf op Nederlands grondgebied.

Kiosk
Het woord kiosk komt van het Turkse woord "kiuska", wat "open paviljoen" betekent.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Woningbouwplan locatie van Appeven
U ontvangt de nieuwe aanslag van BsGW
Roermond - Identiteit man water Oolderhuuske bekend
Inkomenskaart 2022 verschenen
Leerpunten hoogwater voor Veiligheidsregio Limburg-Noord
Roermond - Verdachte steekincident Bredeweg Roermond aangehouden
Roermond - Identiteit aangetroffen persoon water nog niet bekend
Presentatie resultaten evaluatie hoogwater
Vervanging houten bruggen over de Hambeek
Roermond - Man aangehouden voor bedreiging met vuurwapen
Roermond lanceert nieuwe initiatieven ter versteviging cultuursector
Meer financiële coronasteun voor culturele sector
Vijf officieel van start in Roermond
Inzameling van kerstbomen
Roermond door de ogen van haar inwoners
Nieuwjaarstoespraak burgemeester Rianne Donders – de Leest
Extra aandacht voor veiligheid in Roertunnel en Swalmentunnel
Verruiming toeristische verhuur van woonruimte
Kerst interview met burgemeester Rianne Donders – de Leest
Werk in uitvoering: Baggerwerkzaamheden diverse vijvers


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop