Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Meedoen met The Passion?
Omdat The Passion in Roermond plaatsvindt, krijgen Roermondenaren de kans om deel uit te maken van het swingende Passion-koor! Dus heb je zangervaring en heb je altijd al eens mee willen zingen in het koor van The Passion? Dan is dit je kans.

De regeling tegemoetkoming meerkosten chronisch zieken verandert
De regeling meerkosten chronisch zieken wordt aangepast met ingang van 2020. Met ingang van 2020 kunnen alleen inwoners met een inkomen niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm gebruik blijven maken van de regeling.

The Passion in Roermond
Op 9 april 2020 is Roermond het decor van The Passion. Tijdens dit grote live-evenement krijgen de laatste uren van Jezus' leven, lijden en opstanding vorm door optredens van bekende artiesten en Nederlandstalige muziek. The Passion staat voor liefde, verbinding en vrijheid voor iedereen.

Nieuwjaarstoespraak van burgemeester Rianne Donders – de Leest
Lees hier de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Rianne Donders – de Leest zoals voorgedragen tijdens de nieuwjaarsontmoeting op maandag 6 januari 2020.

Procedure aanwijzing lokale publieke media-instelling.
Het Commissariaat voor de Media (CvdM) wijst elke 5 jaar een lokale publieke media-instelling aan. Tot en met 5 oktober 2020 is de stichting RTV Roermond aangewezen als lokale omroep voor de gemeenten Roermond en Beesel.

Officiële bekendmakingen niet meer in ViaRoermond
Per 1-1-2020 stopt de huis-aan-huis verspreiding van ViaRoermond. Daarom stopt de gemeente Roermond met het publiceren van het overzicht van de officiële bekendmakingen in dit weekblad.

Roermond - Politie onderzoekt steekincident
De politie stelt een onderzoek in naar een steekincident dat donderdagavond rond 19.10 uur plaatsvond op de Kerkeveldlaan.

Roermond gebruikt iLost, dé online oplossing voor gevonden voorwerpen
Vanaf 1 januari 2020 gebruikt de gemeente Roermond iLost. Dat is een website waarop gevonden en verloren voorwerpen geplaatst kunnen worden. Via iLost is de kans groter dat de eigenaar zijn verloren voorwerp terugkrijgt.

Een “Tiny” Forest in uw buurt?
Een Tiny Forest is een dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Onlangs is in Roermond, in de wijk Maasniel het eerste Tiny Forest aangeplant. Ze deden dit samen met initiatiefnemer WijZijnMaasniel, gemeente Roermond, buurtbewoners en IVN Natuureducatie.

Roermond - Politie zoekt getuigen van gewapende overval op cafetaria
Bij een gewapende overval op een cafetaria aan de Faunasingel in Roermond is vrijdagavond een onbekend geldbedrag buitgemaakt. De overval werd gepleegd door twee gemaskerde mannen. Ze bedreigden de eigenaar met een vuurwapen en wisten de kassalade met daarin een nog onbekend geldbedrag mee te nemen. Het tweetal ging er vervolgens te voet vandoor. Bij de overval raakte niemand gewond. De politie heeft de zaak in onderzoek.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

18 Februari 2020

- Geen evenementen vandaag


Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.

Stadsweide
Het gebied Stadsweide, tussen de Willem-Alexanderhaven, Leeuwen en de Maas, Is nu in bezig van Staatsbosbeheer.

Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Verdachten aangehouden voor gewelddadige beroving
Nunhem/Roermond - Hennepkwekerij aangetroffen in twee woningen, bewoners aangehouden
Fietsruimactie bij stalling NS-station
Preventieactie zakkenrollerij op 14 en 21 december
Jaarverslag klachten 2018
Roermond - Vrouw ernstig gewond bij eenzijdige aanrijding
Roermond - Roermond; Mislukte straatroof. Daders zonder buit weggerend.
Basisschoolleerlingen planten eerste Tiny Forest in Roermond
Roermond - Slachtoffer overleden bij verkeersongeval
Afsluiting tunnels A73 voor regulier onderhoud
Den Haag/Roermond - Vier aanhoudingen door EVA-team
Roermond - Politie stelt onderzoek in naar steekincident
Roermond - Twee aanhoudingen na gewelddadige straatroof
Roermond - Onderzoek naar diefstal dure merkhorloges
The Passion komt naar Roermond
Loop mee en ontdek het DNA van Roermond
Om! in de praktijk: werk maken van werkgelegenheid
Roermond - Belangrijke getuigen brand gezocht
Roermond/Susteren - Verdachte in beeld voor twee zaken
Swalmen - Vierde aanhouding in onderzoek woningoverval


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies App store Bevrijdingsfestival BluesNight CDA Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Lisette Thooft Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenmarkt braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-hubertus de-weerd den-ekkert donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten indie intocht iphone jaarlijks kathedraal kermis kerst kerstbomendoolhof kerstbomenlabyrint kinderen klezmermuziek koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst voorjaarskermis workshop