Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond - Arrestatie na schietincident op school
Vrijdagochtend heeft de politie een 16–jarige jongen aangehouden na een melding van een schietincident op een school aan de Kasteel Hillenraedtstraat.

Digitaal loket beperkt bereikbaar
Op zaterdag 15 en zondag 16 september zijn enkele online diensten niet of beperkt beschikbaar in verband met onderhoud.

Werk in uitvoering: Verbeteren stationstunnel Roermond
Vanaf maandag 17 september is de renovatie van de stationstunnel in de Oranjelaan in uitvoering. De eerste fase betreft het geheel vernieuwen van de zuidelijke trap aan de westkant (kant binnenstad) van de stationstunnel.

Statushouders aan de slag in de groensector
Zeventien statushouders en drie zij-instromers worden in Roermond opgeleid tot hovenier. Er is een tekort aan arbeidskrachten in deze sector. Het Citaverde College verzorgt de opleiding. Werkervaring kunnen de deelnemers opdoen bij groenbedrijven in de regio. Op donderdag 6 september is de kick-off van het project ‘Groenmensen’. De kandidaten starten met een cursus veilig werken alvorens ze maandag 10 september beginnen bij hun nieuwe werkgever.

Een nieuw speel- en beweegbeleid
De gemeente Roermond gaat een nieuw speel- en beweegbeleidsplan en daarbij behorend uitvoeringsplan opstellen. In juni 2018 zijn we gestart met het betrekken van de belangrijkste doelgroepen om informatie op te halen: de kinderen zelf! Nu bent u aan de beurt om uw mee te denken en uw mening te geven!

Sport- & Speldag zaterdag 6 oktober 2018
Op zaterdag 6 oktober 2018 vindt in en rondom sporthal Jo Gerris de vierde sport- & speldag plaats voor iedereen met een beperking. Je kunt daar gratis kennismaken met verschillende sporten voor mensen met een beperking. Deelname is gratis en aanmelden kan via www.ikkansporten.nl

Controle hondenbelasting van start
Vanaf de tweede helft van september 2018 gaan controleurs in de gemeente Roermond huis-aan-huis controleren op het bezit van honden. Dit gebeurt ieder jaar. Deze controles worden uitgevoerd door BsGW.

Vacature Lid Wmo-raad
Bent u maatschappelijk betrokken en heeft u een verfrissende kijk op onze samenleving? Kom de Wmo-raad Roermond versterken! Wij zijn op zoek naar een nieuw lid, dat haar/zijn kennis en ervaring in wil zetten voor de Roermondse samenleving.

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Geert Plattel
De heer Plattel kreeg de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door burgemeester Rianne Donders – de Leest op zaterdag 1 september 2018 tijdens een bijeenkomst, georganiseerd door de Stichting Nationaal Indië-Monument 1945 – 1962, over de VN missie in Cambodja.

Klanten heel tevreden over schuldhulpverlening in Roermond
De klanten van het Loket Schuldhulp in Roermond zijn over het algemeen heel tevreden over de dienstverlening door het loket. Dat blijkt uit het klantbelevingsonderzoek dat het externe bureau BMC heeft uitgevoerd. Als totaal rapportcijfer geven zij het loket een 8,2.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

17 December 2018

- Geen evenementen vandaag


Heilig Hartkerk
De Heilig Hartkerk vormt de kern van de eerste planmatige stadsuitbreiding in 1920.

Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.

De Teekenschool
Het interieur van de school laat zien wat er mogelijk is op het gebied van ambachtelijke technieken.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Tweede Alzheimerweek in Roermond: doe ook mee!
Evenement Ultimate Warrior Obstacle Run verschoven naar voorjaar 2019
Solar 2018 succesvol verlopen
Digitaal Parkeerloket ‘geopend’
Grote jaarmarkt op zaterdag 1 september
Hoe zit het nu precies met blauwalg en zwemmen?
Ontruiming woonwijk 't Parcje wegens gaslek
Wees alert op weersvoorspellingen, tref maatregelen waar dat kan
Walking Football Donderberg
Werk in uitvoering: Afsluitingen A73 i.v.m. onderhoudswerkzaamheden
Om!-krant 9: Een krant vol inspiratie
Roermond - Dodelijk verkeersongeval
Breda, Roermond - Speurders moord Safranti onderzoeken bosperceel Roermond
Het nationaal hitteplan is van kracht
Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond
Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden
Solar 2018
Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland
Roermond doet mee aan grensoverschrijdende proef met elektrische auto’s en fietsen
Hogere tevredenheid over Wmo in Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop