Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Wijziging inzameling oud papier binnenstad in februari
In de binnenstad (Binnen de Singelring inclusief gebied Venloseweg en Maashaven) wordt elke derde vrijdag van de maand door Fanfare St. Cecilia het oud papier en karton aan huis opgehaald. In de maand februari vindt de inzameling Ă©Ă©nmalig een week eerder plaats en wel op vrijdag 10 februari 2023. In de derde week van deze maand zijn namelijk delen van dit gebied niet of niet goed bereikbaar vanwege (opbouw)activiteiten van carnavalsevenementen (Sjolefestasie, Sjtasiefestasie).

Speelse en natuurrijke schoolpleinen in Roermond
Het IVN en Jantje Beton hebben de gemeente Roermond benoemd tot ambassadeur van speelse en natuurrijke schoolpleinen. Dat betekent dat de gemeente, samen met het IVN en Jantje Beton, basisscholen gaat helpen bij de inrichting van een natuurlijk ingericht schoolplein waar spelen, bewegen en leren centraal staan. Scholen nemen hiervoor het initiatief. De gemeente biedt budget, begeleiding en expertise.

Werk in uitvoering: Onderhoudsbaggerwerk havens
In de periode vanaf 30 januari tot begin maart 2023 wordt onderhoudsbaggeren uitgevoerd in de Roerhaven, de Maashaven en de Mijnheerkenshaven.

Update: Waterstand van de Maas zakt weer
Het water in de Maas stijgt niet meer. De piekafvoer is bereikt. Dat betekent dat de waterstand nu weer zakt.

Samen met leerlingen maken we Roermond groener
De komende weken gaan leerlingen van diverse basisscholen en leerlingen van Yuverta VMBO-Roermond meehelpen met het planten van bomen en bosplantsoen voor een groene en natuurrijke omgeving. In totaal worden er in de gemeente 10.000 bomen geplant. Een deel daarvan wordt aangeplant door leerlingen in de periode van 19 januari t/m 9 februari 2023. Hiermee wil de gemeente laten zien dat vergroenen een verantwoordelijkheid is van ons allemaal.

Update: Verhoogde waterstanden Maas
Het water in de Maas stijgt de komende dagen nog. Hierdoor komen enkele gebieden en wegen in De Weerd onder water te staan. Sommige wegen worden daarom afgesloten voor het verkeer. Bewoners in het gebied informeren we hierover.

Meer bomen met hulp van leerlingen
Afgelopen weken hebben leerlingen van diverse scholen in de gemeente Roermond mee geholpen met het planten van 10.000 bomen en bosplantsoen. Hiermee is een belangrijke bijdrage geleverd aan het creëren van een groene en natuurrijke omgeving.

Verhoogde waterstanden in Roermond
Dit weekend worden er verhoogde waterstanden van de Maas verwacht. Om die reden heeft de gemeente op sommige plekken al hekken en borden geplaatst. Die staan er preventief.  Mocht het bijvoorbeeld nodig zijn om een weg af te sluiten, dan kunnen we dat snel doen als de borden en hekken er al staan.

Feestelijk moment voor 60.000ste inwoner Roermond
Revi is de 60.000ste inwoner van Roermond. Hij werd in december 2022 geboren en woont in het Roermondse Veld. Dat moet gevierd worden! De burgemeester bracht een bezoek aan het gezin en alle basisscholen in Roermond kunnen rekenen op een traktatie.

Compensatie voor verenigingen met hoge energierekening
Er komt een financiële compensatie voor verenigingen en maatschappelijke organisaties die de hoge energierekening niet meer kunnen betalen. De regeling waar zij een beroep op kunnen doen, is nu in voorbereiding. Vanaf 1 april a.s. kan de compensatie aangevraagd worden, omdat dan het daadwerkelijke verbruik bekend is.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

25 Maart 2023

- Geen evenementen vandaag


Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Kapel in ’t Zand
Een van de drukst bezochte bedevaartskerken in Nederland.

Kiosk
Het woord kiosk komt van het Turkse woord "kiuska", wat "open paviljoen" betekent.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Kosteloos energieadvies in Roermond
Meer mogelijkheden voor inwoners om Roermondse raad toe te spreken
Individuele bijzondere bijstand voor energie
Extra hulp voor inwoners met gestegen energiekosten
Nieuwjaarstoespraak burgemeester Onno Hoes
Tijdstip netwerkbijeenkomst Seniorvriendelijk Roermond gewijzigd
Verkeerde datum Afvalwijzer oud papier Donderberg
Landelijke campagne IkPas 2023: Zet je alcoholgebruik op pauze
Samenwerkingsovereenkomst Roerdelta
Nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis van Roermond
Roermond - Politie houdt brutale dief aan
Eerste zonnepanelen geplaatst in samenwerking met de gemeente
Wijziging kostendelersnorm vanaf 1 januari 2023
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2023
Meld overlast van vuurwerk
Kansrijke Start Noord- en Midden-Limburg: 1000 dagen onderweg
50 jaar Stedenband Mönchengladbach – Roermond
Werk in uitvoering: Sint Wirosingel ter hoogte van de Kemp
Verkeersmaatregelen Black Friday
Orange the World 2022 in Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbol eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt meditatie melodica middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren roermond rommelmarkt seminar gamen simplyfit sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovend workshop zesde etappe