Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Om!-krant 15: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Vanaf maandag 22 november verschijnt de Om!-krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat. Vanwege corona neemt de verspreiding meer tijd in beslag dan gebruikelijk. Het kan daarom wat langer duren voordat de krant bij u in de brievenbus ligt. U kunt hem wel alvast digitaal lezen.

Noodverordening van kracht
Tientallen jongeren hebben vuurwerk afgestoken en voor onrust op straat gezorgd. Daarom heeft burgemeester Rianne Donders - de Leest een noodverordening afgekondigd die per direct ingaat tot en met maandag 22 november 12.00 uur.

Verkeersmaatregelen tijdens topdagen in november
De komende 2 weekenden (zaterdag 20 en zondag 21 november en vrijdag 26 tot en met zondag 28 november 2021) worden topdagen in Roermond. Om te zorgen voor goede verkeersdoorstroming in de stad worden er enkele verkeersmaatregelen genomen.

Verkeersmaatregelen tijdens drukke dagen in november
De komende 2 weekenden (zaterdag 20 en zondag 21 november en vrijdag 26 tot en met zondag 28 november 2021) worden drukke dagen in Roermond. Om te zorgen voor goede verkeersdoorstroming in de stad worden er enkele verkeersmaatregelen genomen.

Van kantoorbaan naar op de vloer staan
Een hele andere richting op qua carrière kan altijd. Daar zijn veel mogelijkheden voor waaronder een leerwerktraject. Ilse Camps heeft de sprong in het diepe gewaagd. Ze zei haar baan bij personeelszaken vaarwel en combineert nu een studie met werk in de zorg bij Proteion. Ilse vertelt: “Ik liep al langer rond met het idee om iets in de zorg te doen. Ik merkte dat mijn werk me niet meer bracht wat ik wilde. Daar kwam bij dat mijn contract door een fusie niet werd verlengd. Zo is het balletje gaan rollen.”

Stop geweld tegen vrouwen en meisjes!
Elke 10 dagen sterft in Nederland een vrouw als gevolg van huiselijk geweld. Samen kunnen we het geweld tegen vrouwen en meisjes stoppen. Vandaag start de internationale ‘Orange the World’ campagne, waarbij aandacht wordt gevraagd voor dit onderwerp. Door het initiatief te steunen kan iedereen een steentje bijdragen. In Roermond werd de campagne afgetrapt door het hijsen van de Orange the World vlag. Wethouder Marianne Smitsmans deed dit samen met een vertegenwoordiging van FAM!, Zonta, SMKK, Soroptimisten, Ladies Circle Roermond en Round Table Roermond.

Campagne Orange the World van start
Van 25 november t/m 10 december 2021 wordt de internationale campagne “Orange The World” gehouden. Dit zijn 16 dagen van actie om aandacht te vragen voor geweld tegen vrouwen en te werken aan een toekomst die vrij is van geweld.

Roermond - Dertien aanhoudingen na ontdekken illegale tabaksfabriek
In een bedrijfspand op de Albert Einsteinweg in Roermond is maandag een illegale tabaksfabriek ontdekt. De politie heeft dertien verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de fabriek.

Project Waterrobuust: wateroverlast op bedrijventerreinen aanpakken
Extreme regenbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. Een groeiend probleem, zo ook voor de ondernemers op bedrijventerrein Roerstreek. Een van de oplossingen voor de toenemende wateroverlast is het afkoppelen van regenwater, waardoor het riool niet meer overloopt. Het project Waterrobuust zet zich in om wateroverlast op bedrijventerreinen aan te pakken. In samenwerking met BIZ Roerstreek, Waterschap Limburg en de Provincie Limburg is er een proefproject gestart, om ondernemers te stimuleren regenwater af te koppelen. En met succes.

Strengere regels voor evenementen: intochten kunnen doorgaan
Op 12 november heeft Het kabinet strengere eisen gesteld ter beteugeling van het coronavirus. Ook voor evenementen zijn de maatregelen strenger geworden.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

21 Januari 2022

- Geen evenementen vandaag


Rattentoren
Bij de St Christoffelkathedraal staat de Rattentoren, een restant van de vestingwerken uit 1300.

Heilig Hartkerk
De Heilig Hartkerk vormt de kern van de eerste planmatige stadsuitbreiding in 1920.

Minderbroederskerk
De Minderbroederskerk werd gebouwd in de 15e eeuw als de kerk van een Franciscaner klooster.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Polsbandjes voor Roermondse horeca
Burgemeesters scherpen evenementenbeleid aan en vragen medewerking inwoners
Opening punt Archeo Route in Swalmen
Militaire oefening van 15 tot en met 18 november
Opening carnavalsseizoen 11 november afgelast
Verkeersmaatregelen 11devande11de vervallen
Groen&Doen Roermond van start!
Grote carnavalsevenementen afgelast vanwege zorgcontinuïteit
José van Aaken verlaat gemeente Roermond
Draagt u ook bij aan het nóg beter recyclen van papier en karton?
Organiseer iets leuks voor jou en je vrienden met het corona-steunpakket voor jongeren
Startersevent Limburg in Roermond
Hoe ervaart u onze dienstverlening?
Starters Limburg in Roermond
Herten - Automobilist aangehouden na achtervolging
Raadslid Dré Peters onwel geworden tijdens raadsvergadering; raadsvergadering geschorst
Groen licht voor nieuwe werkmaatschappij groenonderhoud en reiniging
Gemeente Roermond helpt bij aanschaf zonnepanelen
Werk in uitvoering: Meting waterbodem havens
Interactieve tentoonstelling Respect - editie Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Praktijk Lotus Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus clinic concert cursus de-hubertus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks juwelier kathedraal kermis kerst kerst roermond kerstbomendoolhof kinderen koninginnedag liederen markt mejoeches munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed spiritualiteit stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vastelaovesoptoch wegwerkzaamheden wijkagent workshop