Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Particuliere hulp Oekra√Įense vluchtelingen
We krijgen op dit moment veel vragen van inwoners over de mogelijkheid om Oekra√Įense vluchtelingen thuis op te vangen. Voor vragen hierover is VluchtelingenWerk Nederland het aanspreekpunt. Deze organisatie heeft vandaag, 2 maart 2022, een landelijk platform nederlandvoorvluchtelingen.nl ¬†ingesteld.

Gemeente Roermond ondersteunt Limburgse Jongerentop op 5 maart
Op zaterdagmiddag 5 maart organiseert de werkgroep ‚ÄúJongerentop Limburg‚ÄĚ een fysieke provinciale jongerenbijeenkomst bij dansschool en sociale broedplaats ‚ÄėThe Movement‚Äô in Roermond. Op de bijeenkomst komen jongeren tussen de 15 en 35 jaar uit alle hoeken van Limburg bij elkaar.

Gemeente Roermond hijst vlag Oekra√Įne
De gemeente Roermond heeft de vlag van Oekra√Įne gehesen. Op deze manier willen wij als stad onze steun aan Oekra√Įne tonen en laten zien dat we meeleven met haar inwoners en slachtoffers.

Roermond leeft mee met de mensen in de Oekra√Įne
Vandaag is het precies 77 jaar geleden dat Roermond werd bevrijd. Ook ik ben deel van de naoorlogse generatie en wil dat ook graag blijven. Zoals iedereen hoop ik. Maar sinds de inval van Rusland in de Oekra√Įne is de kwetsbaarheid van de vrijheid, die soms te vanzelfsprekend lijkt, intens voelbaar.

Liveblog coronavirus gesloten
Tenzij nieuwe ontwikkelingen daar aanleiding toe geven, wordt dit liveblog voor dit moment gesloten. Kijk voor actuele informatie over Corona op de site van de Rijksoverheid.

Werk in uitvoering: Rijksweg Zuid Swalmen
Vanaf 2 maart 2022 vinden werkzaamheden plaatst op en rondom de Rijksweg Zuid in Swalmen.

Transitievisie Warmte als basis voor buurtgerichte aanpak
De gemeenteraad van Roermond heeft op 21 februari 2022 de Transitievisie Warmte vastgesteld. Hierin staat globaal beschreven hoe we in Roermond van het aardgas af gaan. In 2050 moeten we onze woningen en gebouwen namelijk op een duurzame manier kunnen verwarmen en niet meer met aardgas. Roermond moet dan aardgasvrij zijn, net als de rest van Nederland.

Samen aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag
Zaterdag 19 maart is de Landelijke Opschoondag. In het hele land worden diverse leuke opschoonacties georganiseerd om samen de wijk, buurt of straat zwerfafvalvrij te maken. Doet u dit jaar ook (weer) mee?

Ambitieuze investeringsagenda voor Midden-Limburg
De zeven samenwerkende gemeenten van Midden-Limburg (SML) hebben samen met een aantal partnerorganisaties een investeringsagenda opgesteld voor de periode 2022-2032. De agenda is de concretisering van de eerder vastgestelde visie ‚ÄėMidden-Limburg, verbindend Hart van Limburg‚Äô. In totaal gaat het om investeringen tot een bedrag van ruim ‚ā¨ 100 miljoen.

Vastelaovend in Remunj
Afgelopen dinsdag werd echt duidelijk hoe we dit jaar vastelaovend kunnen vieren. Het wordt een mooie vastelaovend, maar ook een andere dan we gewend zijn. Gemeente Roermond heeft de afgelopen dagen intensief overlegd met Koninklijke Horeca Nederland Afdeling Roermond, een grote vertegenwoordiging van Roermondse horecaondernemers en de organiserende vastelaovendverenigingen.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

14 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Werk in uitvoering: Fietspaden langs N280
Afvalinzameling bij stormachtig weer
Wts: uitsluitsel hoogwaterschades nabij
Gemeente Roermond zoekt locaties voor laadpalen
Midden-Limburg bereikbaar in de maak
Komt u de Wmo-raad versterken?
Akkoord over extra financiering revitalisatie Theater De Oranjerie Roermond
Bomen voor een groenere gemeente
Situatie stuw Roermond onder controle
Problemen bij stuw Roermond
Woningbouwplan locatie van Appeven
U ontvangt de nieuwe aanslag van BsGW
Roermond - Identiteit man water Oolderhuuske bekend
Inkomenskaart 2022 verschenen
Leerpunten hoogwater voor Veiligheidsregio Limburg-Noord
Roermond - Verdachte steekincident Bredeweg Roermond aangehouden
Roermond - Identiteit aangetroffen persoon water nog niet bekend
Presentatie resultaten evaluatie hoogwater
Vervanging houten bruggen over de Hambeek
Roermond - Man aangehouden voor bedreiging met vuurwapen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop