Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Om!-krant 9: Een krant vol inspiratie
De afgelopen weken is de Om! krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat gevallen. In deze 9de Om! krant aandacht voor de ontwikkelingen rondom de zorg, jeugdhulp en werk & inkomen én voor de initiatieven van de inwoners.

Roermond - Dodelijk verkeersongeval
Bij een verkeersongeval tussen een auto en een vrachtauto op de N280 is vrijdagavond de bestuurder van de auto overleden.

Breda, Roermond - Speurders moord Safranti onderzoeken bosperceel Roermond
Vandaag is in het kader van het onderzoek naar de gewelddadige dood van Kaan Safranti door de politie in samenwerking met specialisten van Defensie in een bosperceel aan de Witteweg in Roermond een gerichte zoekactie gehouden. Het gezochte voorwerp werd aangetroffen en veilig gesteld. Er zitten in verband met deze moord vier mannen en twee vrouwen in voorarrest.

Het nationaal hitteplan is van kracht
In verband met de aanhoudend hoge temperaturen is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het “Hitteplan” geactiveerd. Wilt u weten hoe u de hitte het best de baas kunt blijven en waar u op moet letten?

Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond
De gemeente Roermond heeft de afgelopen weken extra fietsenrekken geplaatst in de binnenstad van Roermond. In totaal komen er 124 fietsparkeerplaatsen bij. Daarnaast zijn er 11 beugels voor scooters en brommers aangebracht in de Neerstraat.

Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden
Maandag 16 juli heeft de gemeente vier illegale kamerverhuurpanden aangetroffen de wijken Donderberg en Tegelarijeveld. Tijdens de avonduren bezocht de Task Force Overbewoning vier panden in deze wijken naar aanleiding van klachten.

Solar 2018
In het weekend van 4 en 5 augustus vindt weer het jaarlijkse Solarfestival plaats in De Weerd rondom de waterplas.

Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland
De Gemeente Roermond en het kerkbestuur van de Munsterkerk hebben de handen ineengeslagen om ervoor te zorgen dat de Munsterkerk kon aansluiten bij het Grootste Museum van Nederland . De Munsterkerk is natuurlijk als gebedshuis altijd al toegankelijk voor bezoek en bezichtiging. Nu kunnen bezoekers gebruik maken van de nieuwe audiotour in het Nederlands en in het Duits! Verder zijn er voortaan speciaal opgeleide gidsen. Een bezoek is gratis.

Roermond doet mee aan grensoverschrijdende proef met elektrische auto’s en fietsen
Roermond gaat, samen met de gemeenten Venlo, Mönchengladbach en Kreis Viersen, samenwerken op het gebied van duurzame mobiliteit. Concreet wordt, onder de naam SHAREuregio, gestart met een proef waarbij grensoverschrijdend elektrische auto’s en fietsen kunnen worden gedeeld. Met het project SHAREuregio zoeken de gemeenten samen naar een nieuwe vorm van mobiliteit, waarbij het Duits-Nederlandse grensgebied een proeftuin voor het delen van elektrische auto’s en fietsen wordt.

Hogere tevredenheid over Wmo in Roermond
87% van de cliënten van de Wmo is tevreden of zelfs heel tevreden over de kwaliteit van de ondersteuning. Dat is hoger dan in 2016 (81%) en 2015 (78%). Dat blijkt uit het jaarlijkse cliëntervaringsonderzoek.



Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende








Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.



   
 
 

11 December 2018

- Geen evenementen vandaag






Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.

Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.



DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.







Op de volgende 2 pagina's

Roermond pakt mobiele bandieten digitaal aan
Breda, Roermond - Zesde verdachte aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Fietsroute N280- Leeuwen vanaf 12 juli in gebruik
Rookvrije gebieden in Zwembad de Roerdomp
Gratis zomeravond sportactiviteiten voor kinderen
Zomercampagne tegen woninginbraak
Tijdelijke aansluiting N280 - Mijnheerkensweg en vleermuishotel geopend
Werk in uitvoering: realisatie Centrumplan Donderberg
Teams Kemp en Donderberg/Hoogvonderen kampioen wijkvoetbal 2018
Eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar
Rotterdam - Rechercheteam houdt derde verdachte aan voor dood Zino Ignasia
Ondernemersbijeenkomst succesvol verkopen
Rotterdam - Tweede aanhouding voor dood Zino Ignasia
Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden blauwe parkeerzone
Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden knooppunt Het Vonderen - Roermond
Gemeente Roermond daagt uit: zeg maar als u het beter kunt!
Kinderen op pad voor nieuw speel- en beweegbeleid
Dementievriendelijk: dat doen we samen!
Zomeravondactiviteiten
Geen taxusinzameling in 2018


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop