Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Nieuwe ondergrondse containers Voorstad Sint Jacob
Onlangs plaatste de gemeente Roermond twee nieuwe ondergrondse containers in de Voorstad St. Jacob, in de bocht van de Burgemeester Höppenerlaan. U kunt hier uw glas, blik en drankenkartons in de containers kwijt. Zo vergroten we het hergebruik van grondstoffen en hoeft minder afval verbrand te worden.

Roermond - Gezocht - Wie herkent deze inbreker in Roermond?
Dinsdagmiddag 18 februari vindt er in Roermond op klaarlichte dag een brutale inbraak plaats. Rond 15.30 uur in de middag breekt de nog onbekende verdachte in een woning aan de Roerzicht in.

Patiënt met nieuw coronavirus in gemeente Roermond
Bij een persoon uit de gemeente Roermond is het nieuwe coronavirus (COVID-19) gevonden. Met laboratoriumonderzoek is dit op 7 maart 2020 vastgesteld. De patiënt, die met gezin in Noord-Italië op vakantie is geweest, zit in thuisisolatie.

Werk in uitvoering: uitbreidingsplan Maasnielderbeek
Er is gestart met de aanleg van het uitbreidingsplan Maasnielderbeek gelegen nabij het kruispunt Bredeweg – Terbaansweg. De werkzaamheden duren tot het eerste kwartaal van 2021.

Han Geraedts neemt afscheid van gemeente Roermond
Gemeentesecretaris Han Geraedts vertrekt bij de gemeente Roermond. Omdat hij zijn werkzaamheden, op verzoek van het college van burgemeester en wethouders, voorlopig blijft voortzetten, is nog niet duidelijk per wanneer hij afscheid neemt. Geraedts is sinds oktober 2011 in dienst bij de gemeente.

Discipelen en bijrollen The Passion 2020 bekend
De namen van de discipelen en bijrollen van The Passion 2020 zijn bekend! Onder andere cabaretier Klaas van der Eerden, actrice Britt Scholte en presentatrice Tooske Ragas spelen dit jaar de rol van discipel. Cas Jansen en Dwight van van de Vijver vertolken de rol van politieagent. Ontdek hieronder wie er nog meer meespelen in dit grote paasevenement.

Uitnodiging inloopbijeenkomst ontwerp-wijzigingsplan 'Parkwijk 't Ham'
In september 2017 is het bestemmingsplan Roer en Hambeek geactualiseerd. In dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om, onder voorwaarden, de maatschappelijke bestemming van de locatie Burgemeester Geuljanslaan 16, beter bekend als de (voormalige) PABO-locatie, te wijzigen in wonen.

Landelijke Opschoondag op 21 maart
Op zaterdag 21 maart is de Landelijke Opschoondag. In het hele land worden diverse leuke opschoonacties georganiseerd om samen de wijk, buurt of straat zwerfafvalvrij te maken. Doet u dit jaar ook (weer) mee?

Een nieuwe carrière: van salesmanager naar opticien
Angela heeft zich met behulp van het Leerwerkloket verdiept in de mogelijkheid tot omscholing. Zij deed een interessetest en hieruit bleek haar interesse voor optiek. “Ik wist niet eens dat het bestond om school en werk te combineren!” Lees hier haar hele verhaal.

Roermond herdenkt en viert 75 jaar vrijheid
Op zondag 1 maart 2020 is het 75 jaar geleden dat Roermond en de toenmalige gemeenten Maasniel, Herten en Swalmen werden bevrijd van Nazi-Duitsland. Hier wordt komend weekend uitgebreid bij stilgestaan.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

5 April 2020

- Geen evenementen vandaag


Hammerveld-Oost
Hammerveld-Oost ligt vlakbij het centrum van Roermond, langs de oevers van de Roer en de Hambeek. Zowel aan water, moeras als aan droge situaties gebonden planten en dieren komen hier voor.

Munsterkerk
De Sint-Christoffelkerk is de tweede kerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Informatie over het coronavirus
Optochten in Roermond zondag afgelast
Roermond helpt baby’s groente eten
Gemeente Roermond ontvangt het 'Waarmerk Drempelvrij'
Minder zwerfafval bij Vastelaovend
Minder zwerfafval bij Vasteloavond
Roermond - Dodelijk verkeersongeval Roermond
Roermond - Politie onderzoekt woningoverval
Werk in uitvoering: baggeren Roerhaven
Code oranje: onstuimig met zeer zware windstoten
Roermond zoekt deelnemers voor het 'Experiment Integraal Budget'
Hoofdrollen The Passion 2020 bekend
Probeer een e-bike
Informatie coronavirus
Werk in uitvoering: parkeerterrein bij hockeyveld Concordia
Vrijheidsbomen
Reuver - Weer twee aanhoudingen voor overval op supermarkt
Roermond - Geen sprake van schietincident
Inkomenskaart 2020 verschenen
Verward gedrag maar niet acuut? Bel het advies- en meldpunt!


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight CK-Theater Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Grad Damen Kloosterwandplein Maasniel Ondernemersplein Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kinderkleding koninginnedag koor liederen markt melodica munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren restafval roermond rommelmarkt sint-maarten sinterklaas sinterklaasshow solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst walentyn-dubrowski westrom winnaar workshop