Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Tijdelijke aansluiting N280 - Mijnheerkensweg bijna klaar
Nabij het viaduct van de N280 met de Mijnheerkensweg werd sinds maart gewerkt aan een tijdelijke aansluiting die de N280 en de Mijnheerkensweg met elkaar verbindt. Deze tijdelijke aansluiting is nu bijna klaar. Om de laatste afrondende werkzaamheden uit te kunnen voeren is het nodig de N280, tussen de Wirosingel en de Wilhelminasingel, 1 nacht af te sluiten voor het verkeer. De afsluiting is vanaf 13 juni 19.00u tot 14 juni 7.00u. Het verkeer wordt omgeleid via de Venloseweg.

Gemeente Roermond heeft huishoudboekje 2017 op orde
Over het jaar 2017 laat de jaarrekening van de Gemeente Roermond een (netto) positief resultaat zien van ruim een half miljoen euro. De jaarrekening 2017 wordt op 21 juni 2018 besproken door de commissie en op donderdag 5 juli 2018 door de gemeenteraad. Dit is de laatste verantwoording van het college over de periode 2014-2018.

Werk in uitvoering: aanleg extra parkeerplaatsen Dokter Bärstraat
De aanleg van extra parkeerplaatsen in de Dokter Bärstraat start op maandag 18 juni door aannemer KWS infra bv.

Informatieavond over reanimatie op donderdagavond 14 juni
Samen redden we levens! Daarom wordt er op donderdagavond 14 juni een informatieavond georganiseerd over reanimatie. Een bijeenkomst voor iedereen die hier meer over wil weten. Het is tegelijkertijd een kickoff voor de grote Reanimatie Estafette Limburg die op 28 september in Roermond plaatsvindt.

Roermond Bereikbaar plaatst camera's voor inzicht in verkeersstromen
Woensdag 30 mei zijn op wegen in en rond Roermond camera's geplaatst om inzicht te krijgen in verkeersstromen in en rond Roermond.

Kennis-app LVB helpt een licht verstandelijke beperking beter te herkennen
Het Expertisepunt Verstandelijke Beperking heeft de Kennis-app LVB ontwikkeld die zorgprofessionals helpt bij het herkennen van een licht verstandelijke beperking. Met behulp van deze app kunnen zij beter inspelen op de specifieke behoeften van mensen met een licht verstandelijke beperking.

Enkele parkeerverboden in binnenstad op 4 juni
In verband met de aanvoer van een boorstelling gelden er op maandag 4 juni in de binnenstad enkele parkeerverboden:

Jongerenraad Roermond gestart!
Op 30 mei is het officiële startsein gegeven aan de Jongerenraad Roermond. Achttien jongeren uit Roermond zijn door wethouder Marianne Smitsmans geïnstalleerd in het stadhuis. De jongerenraad gaat het college gevraagd en ongevraagd adviseren over beleid dat jongeren direct en indirect raakt.

Roermond voert digitale parkeervergunning en -ontheffing in
Gemeente Roermond gaat dit jaar de parkeerproducten digitaliseren om zo meer service te bieden. Vanaf half augustus 2018 kunnen inwoners de parkeervergunning of -ontheffing blauwe zone en het parkeren voor hun bezoekers, en voor hun mantelzorgers online regelen. Ook kraskaarten voor bezoekers worden vervangen door een digitaal systeem. Parkeervergunningen en -ontheffingen voor bedrijven worden later dit jaar gedigitaliseerd. Inwoners in de buurten waar betaald parkeren of blauwe zone geldt, ontvangen hierover kort na de zomervakantie meer informatie.

Roermond - Onbeheerd koffer in lijnbus Roermond bleek loos alarm
Naar aanleiding van het aantreffen van een onbeheerd koffer in een lijnbus bij het busstation aan het Stationsplein is de politie een onderzoek opgestart. Hiervoor is het trein- en busverkeer stilgelegd en de omgeving afgezet. Later werd duidelijk dat er kleding in het koffer zat.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

11 December 2018

- Geen evenementen vandaag


Kiosk
Het woord kiosk komt van het Turkse woord "kiuska", wat "open paviljoen" betekent.

Roermond Walk of Fame
Roermond heeft nu ook een eigen Walk of Fame.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Gilde mediavormgeving ontwerpt campagne voor het Loket Schuldhulp
Breda, Roermond, Sittard, Venlo, Geleen - Vijf verdachten aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Afscheid wethouders Raja Fick-Moussaoui en Gerard IJff
Tilburg, Swalmen - Man aangehouden verdacht van bedreiging
Coalitieakkoord: Roermond maken we samen!
Roermond versiert N280 met tekeningen van Pierre Cuypers
Roermond City Swim
Kent u iemand die in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding?
Denkt u met ons mee over Participatie op 23 mei?
Bevrijdingsfestival Limburg 2018
Vijf korte historische lezingen
Ramadan Cup 2018
Opening wandel- en fietsroutes Grenzgeschichte(n)
Roermonds WK
Dodenherdenking in Roermond
Roermond - Politie zoekt verdachten schietincident, onderzoek loopt
Roermond - Schoten gelost na vechtpartij
Roermond - Overvaller en internetoplichter in kraag gevat
Koninklijke onderscheidingen in Roermond
Werk in uitvoering: Centrumplan Donderberg


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop