Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Corona: Kunnen we rekenen op elkaar?
Corona houdt ons nog steeds in de greep. Ondernemend Roermond doet daarom een dringend beroep op ons: Help elkaar en hou je aan de maatregelen.

Minder parkeerdruk op straat in stadscentrum Roermond
De parkeertarieven in het centrum, de parkeergarages en de parkeervergunningen worden met terugwerkende kracht per 1 januari 2021 verhoogd

Maak geen afspraak met de gemeente via websites van derden
Let op: maak geen afspraak met de gemeente via websites van derden. Bij meerdere gemeenten hebben inwoners gemeld dat ze zijn opgelicht door deze websites.

Archeologische vondsten bij sloopwerkzaamheden project
De Rekenkamer in Roermond: eindelijk is de herontwikkeling van één van de laatste  bijzondere binnenstadslocaties  een feit. De sloop van de verouderde kantoorgebouwen is praktisch gereed. Bij de sloop van de funderingen zijn interessante archeologische vondsten gedaan. Momenteel bezien partijen hoe deze voor de stad kunnen worden behouden en de bouw binnenkort toch van start kan gaan.

Samen op weg naar een duurzamere inzameling
In de gemeente Roermond vinden we duurzaamheid belangrijk. Daarom starten Van Kaathoven Nederland B.V. en de gemeente Roermond vanaf 1 januari 2021 aan een langdurige samenwerking.

Uitstallingen voorlopig weer toegestaan in de weekenden
Winkels in het centrum van Roermond mogen vanaf aankomend weekend  weer hun uitstallingen/ reclame uitingen plaatsen. Op drukke momenten maken de obstakels in de binnenstad naleving van de 1,5 meter afstandsnorm moeilijker.

Grof tuinafval: versnipperen of ophalen in november
Van maandag 9 november tot en met vrijdag 13 november 2020 kunt u grof tuinafval gratis laten versnipperen. De snippers komen terecht in uw oprit en zijn voor eigen gebruik.

Fietsenstalling Neerstraat vanaf 28 oktober weer geopend
De fietsenstalling aan de Neerstraat (Steenen Trappen) is tot en met dinsdag 27 oktober gesloten. Woensdag 28 oktober gaat de fietsenstalling weer open.

Minder huishoudelijk afval door beter te scheiden
De gemeente Roermond wil het huishoudelijk restafval tussen 2020 en 2025 verminderen. Afval scheiden levert veel op. Materialen als papier, glas, plastic en batterijen kunnen voor een groot deel hergebruikt worden.

De bladkorven staan er weer
Hoewel de herfst nog maar net is begonnen vallen de bladeren al volop. Door de lange droge periode is dit eerder dan gebruikelijk. Natuurlijk willen we de stoepen en wegen zo goed mogelijk ‚Äėbladschoon‚Äô en veilig houden.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

1 Maart 2021

- Geen evenementen vandaag


Maasplassen
Natuur op en rond de Maasplassen

Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

Natuurgebied Hattem
Dit kleine natuurgebied ligt aan de zuidzijde van Roermond en is een onderdeel van het Roerdal.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond ontvangt subsidie voor een slim energienet
Begrotingsbehandeling 2021
Verbeteren kruising Schuitenberg-Mariagardestraat-Zwartbroekplein
Vergunningsprocedure nieuwe coffeeshops van start
Fietsenstalling Neerstraat tijdelijk gesloten
Herten - Gewapende overval op medewerkster
Vervroegde sluiting fietsenstallingen op donderdagen
Help jij mee tijdens de verkiezingen?
Coming Out Dag Roermond 2020
Regionale samenwerking regenboogplannen
GGD Limburg-Noord opent teststraat in Roermond
Zwakke populieren maken plaats voor zwarte elzen, wilgen en vogelkersen
Werk in uitvoering: kruising Kitskensdal - Heinsbergerweg
Week van de Veiligheid
Roermond staat stil bij gevolgen Corona
Roermond en Streetwise pakken leegstand in de binnenstad aan
Renovatie Park Hattem gestart
Werk in uitvoering: Onderdoorgang N280 (verbinding Kazerneplein - Grote Kerkstraat)
Aantrekkelijke verbinding Designer Outlet en binnenstad
Ondertekening Manifest ‚ÄėIedereen doet mee!‚Äô


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasbrug Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de kleine tovenaar de-weerd donderberg donderbergweg eneco tour erfrecht etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks jiddisch kermis kerst kinderen kinderfeest koninginnedag lichtjesoptocht liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roergezellig roermond rommelmarkt sefardisch sinterklaas sjtasiefestasie solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond stotteren successiewet swalmen uit met kerst volleybal workshop