Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Hoe zit het nu precies met blauwalg en zwemmen?
Een laag waterpeil, hoge watertemperatuur en stilstaand water vormen het ideale klimaat voor de blauwalg. De blauwalgen of blauwwieren zijn cyanobacteriën die eruit zien als wier. Blauwalgen zitten van nature in oppervlakte water, maar bij hoge temperaturen kunnen de blauwalgen tot bloei komen en blauw-groene en/of rode-drijflagen vormen.

Ontruiming woonwijk 't Parcje wegens gaslek
Vanmiddag werd bij werkzaamheden op de Sint Wirosingel een hoofdgasleiding geraakt. De directe omgeving is door de hulpdiensten afgezet. In woonwijk ’t Parcje zijn tientallen woningen ontruimd. Voor de geëvacueerde bewoners is opvang geregeld bij restaurant Parkzicht (Parklaan 8 in Roermond).

Wees alert op weersvoorspellingen, tref maatregelen waar dat kan
Vandaag 9 augustus zijn er forse buien voorspeld voor de hele provincie. Het KNMI heeft code geel afgekondigd voor windstoten en onweer. Hoe kun je je als inwoner hierop voorbereiden?

Walking Football Donderberg
Heeft u vroeger gevoetbald? En kriebelt het soms om weer een balletje te trappen? Kom dan vanaf donderdag 23 augustus naar het Cruyff Court op de Donderberg en doe mee!

Werk in uitvoering: Afsluitingen A73 i.v.m. onderhoudswerkzaamheden
Rijkswaterstaat voert groot onderhoud uit aan de A73 tussen oprit (19) Roermond en knooppunt Het Vonderen in de richting van Maastricht. Hierdoor is van maandag 6 augustus 05.00 uur tot maandag 13 augustus 2018 05.00 uur de A73 tussen oprit (19) en knooppunt Het Vonderen richting Maastricht afgesloten voor al het verkeer.

Om!-krant 9: Een krant vol inspiratie
De afgelopen weken is de Om! krant weer bij alle huishoudens in Roermond op de deurmat gevallen. In deze 9de Om! krant aandacht voor de ontwikkelingen rondom de zorg, jeugdhulp en werk & inkomen én voor de initiatieven van de inwoners.

Roermond - Dodelijk verkeersongeval
Bij een verkeersongeval tussen een auto en een vrachtauto op de N280 is vrijdagavond de bestuurder van de auto overleden.

Breda, Roermond - Speurders moord Safranti onderzoeken bosperceel Roermond
Vandaag is in het kader van het onderzoek naar de gewelddadige dood van Kaan Safranti door de politie in samenwerking met specialisten van Defensie in een bosperceel aan de Witteweg in Roermond een gerichte zoekactie gehouden. Het gezochte voorwerp werd aangetroffen en veilig gesteld. Er zitten in verband met deze moord vier mannen en twee vrouwen in voorarrest.

Het nationaal hitteplan is van kracht
In verband met de aanhoudend hoge temperaturen is door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) het “Hitteplan” geactiveerd. Wilt u weten hoe u de hitte het best de baas kunt blijven en waar u op moet letten?

Extra fietsenrekken en scooterbeugels in binnenstad Roermond
De gemeente Roermond heeft de afgelopen weken extra fietsenrekken geplaatst in de binnenstad van Roermond. In totaal komen er 124 fietsparkeerplaatsen bij. Daarnaast zijn er 11 beugels voor scooters en brommers aangebracht in de Neerstraat.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Laad gratis je E-bike op in Roermond
In de fietsenstallingen in de binnenstad van Roermond kunnen fietsers vanaf nu op twee plekken hun E-bike gratis opladen. In de stalling in de Neerstraat kunnen vier E-bikes tegelijkertijd opladen. In de fietsenstalling op het Kloosterwandplein zijn 2 wandcontactdozen beschikbaar, goed voor het opladen van acht E-bikes tegelijkertijd.

Limburg Light Run
Hardloopevenement voor de recreatieve loper.   
 
 

17 Februari 2019

- Geen evenementen vandaag


Gemeentehuis beeldengroep
Een figurenspel om de toren van levensgrote poppen verpersoonlijkt de historie van Roermond.

Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.

De Swalm
De rivier heeft een lengte van 45 kilometer, waarvan twaalf op Nederlands grondgebied.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Gemeente start procedure tegen vier illegale kamerverhuurpanden
Solar 2018
Munsterkerk nu ook Grootste Museum van Nederland
Roermond doet mee aan grensoverschrijdende proef met elektrische auto’s en fietsen
Hogere tevredenheid over Wmo in Roermond
Roermond pakt mobiele bandieten digitaal aan
Breda, Roermond - Zesde verdachte aangehouden voor betrokkenheid dood Kaan Safranti
Fietsroute N280- Leeuwen vanaf 12 juli in gebruik
Rookvrije gebieden in Zwembad de Roerdomp
Gratis zomeravond sportactiviteiten voor kinderen
Zomercampagne tegen woninginbraak
Tijdelijke aansluiting N280 - Mijnheerkensweg en vleermuishotel geopend
Werk in uitvoering: realisatie Centrumplan Donderberg
Teams Kemp en Donderberg/Hoogvonderen kampioen wijkvoetbal 2018
Eerste werkgevers sluiten zich aan bij Roermond Bereikbaar
Rotterdam - Rechercheteam houdt derde verdachte aan voor dood Zino Ignasia
Ondernemersbijeenkomst succesvol verkopen
Rotterdam - Tweede aanhouding voor dood Zino Ignasia
Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden blauwe parkeerzone
Werk in uitvoering: onderhoudswerkzaamheden knooppunt Het Vonderen - Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Ondernemersplein Limburg Outlet PVDA Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wolter Kroes Zangggroep Toesjee activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie broekhin burgemeester bus cafe carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks kazerneplein kermis kerst kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie overval piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst winkels workshop