Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Gewijzigde dienstverlening Koningsdag en Bevrijdingsdag
In verband met Koningsdag en Bevrijdingsdag zijn de gemeentelijke kantoren gesloten op maandag 27 april, maandag 4 en dinsdag 5 mei 2020.

Roermond - Politie stelt onderzoek in naar gewapende woningoverval
De politie stelt een onderzoek in naar een gewapende overval op een woning aan de Alexander Idenburgstraat. Er raakte niemand gewond.

Haal aangeboden oud papier naar binnen
Sinds 25 maart geldt een tijdelijke stop voor het ophalen van oud papier aan huis. Ook de papiercontainers in de openbare ruimte kunnen tijdelijk niet gebruikt worden.  Deze maatregel is genomen om de richtlijnen van het RIVM te kunnen volgen en om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Maatregelen voor komend weekend
Ook voor het komend weekend worden maatregelen getroffen volgens de noodverordening .om te voorkomen dat het coronavirus zich verspreid.

Werk in uitvoering: Vliegeniersbuurt / Componistenbuurt
Maandag 20 april wordt gestart  met de aanleg van 2 kruispuntplateau’s op de Donderberg.

Dringende oproep aan de horecaondernemers in Roermond
De komende dagen wordt het weer goed weer. Daarom doet de gemeente een oproep aan de horecaondernemers om hun uitgestalde terrassen in de openbare ruimte, op te stapelen.

Zondag 12 april: enkele boetes en sluiting van een friture
Zondag 12 april, eerste paasdag, was het rustig in Roermond.  Politie heeft geen enkele bekeuring uitgedeeld voor overtredingen in relatie tot het coronavirus. Ook de beelden van de politiedrones lieten een beheerst beeld zien.

Zaterdag 11 april: bekeuringen uitgedeeld en uitrit zwembad afgesloten
Zaterdag 11 april was het redelijk rustig in Roermond. Politie en Stadstoezicht hebben enkele bekeuringen uitgedeeld. Bij het Arlopark zijn 5 personen bekeurd en in de Gebroeders Pijpersstraat zijn 4 personen bekeurd.

Ondertekening Sportakkoord Roermond
In de kantine van hockeyvereniging Concordia werd op 10 maart het Sportakkoord Roermond ondertekend.  Met het sportakkoord wil de gemeente Roermond  bereiken dat zo veel mogelijk mensen in Roermond onbelemmerd  kunnen sporten en bewegen.  Een vijftigtal vertegenwoordigers uit wijken, verenigingen en organisaties gaan dit de komende jaren mogelijk maken.

Vrijdag 10 april: bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld
Vrijdag 10 april heeft handhaving diverse bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

5 Juli 2020

- Geen evenementen vandaag


Historiehuis
In het HistorieHuis gelegen in de stadsbibliotheek is de geschiedenis te zien van de stad Roermond.

Midweekmarkt Munsterplein
Sfeervolle woensdagmarkt met rond de 35 a 40 marktkramen.

Roermond
Het best bewaarde geheim van Limburg.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Bekeuringen en waarschuwingen uitgedeeld
Buitensportlocaties weer geopend
Parkeerplaatsen afgesloten
Vier buitensportlocaties verboden gebied vanwege coronavirus
Beheerst beeld
Extra handhaving paasweekend
Extra Maßnamen Ostern/Osterwochenende
Roermond voorbereid op naleving corona-maatregelen
Melden van overtredingen is in ieders belang
Aangifte van overlijden tijdens Goede Vrijdag en Pasen
Statement Veiligheidsregio Limburg-Noord
Noodverordening en aanwijzingsbesluit corona
Aangescherpte noodverordening corona
Ook bij mooi weer geldt: blijf zoveel mogelijk thuis!
Like en volg jij Come Together al?
Lintjesregen 24 april 2020
Tijdelijk gratis hulp ondernemersklankbord OKB
Gewijzigde dienstverlening in verband met Pasen
Mantelzorgwaardering 2020 aanvragen
Tijdelijke stop ophalen oud papier: zet het niet buiten!


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Jan Smit Kloosterwandplein Maasniel Merum Ondernemersplein Ondernemersplein Limburg Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sint-maarten sinterklaas sinterklaasshow solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop