Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Burgemeester doet aangifte van ronselen stemmen
Burgemeester Rianne Donders van Roermond heeft op 15 maart 2022 aangifte gedaan van het ronselen van volmachtstemmen. Er zijn concrete aanwijzingen dat er in Roermond gepoogd is om meerdere stemmen te ronselen ten behoeve van de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart.

Energietoeslag voor huishoudens met een laag inkomen
Huishoudens met een laag inkomen komen in aanmerking voor een eenmalige energietoeslag┬ávan ÔéČ 800,-.┬áWij zijn nu aan de slag om zo snel mogelijk deze bedragen uit te keren aan de huishoudens die er recht op hebben.┬áZodra┬áwij weten wanneer en hoe u deze eenmalige toeslag kunt aanvragen, maken we dat hier onmiddellijk bekend.

Veilig op de vlucht
Vluchtelingen zijn kwetsbaar om slachtoffer van mensenhandel en uitbuiting te worden. Veel mensen bieden hulp, maar helaas is niet iedereen te vertrouwen. Lees hier tips en adviezen in meerdere talen.

Opvang vluchtelingen Oekraïne
De gemeente Roermond voert op dit moment afrondende gesprekken voor een eerste opvanglocatie. Zij streeft daarbij in eerste instantie naar plek voor maximaal 200 vluchtelingen.

Zuyd Hogeschool start met onderwijs in Roermond voor werkenden
Er komt hoger onderwijs in Roermond voor werkenden. Met ingang van april 2022 biedt Zuyd Hogeschool in Roermond cursussen en opleidingen aan. Daarbij wordt nauw samengewerkt met Gilde Opleidingen en de gemeente Roermond.

Hulp aan Oekraïners
Veel Oekraïners hebben (nood-) hulp nodig. U kunt zelf op verschillende manieren mensen uit Oekraïne helpen. Kijk hier voor meer informatie.

Voorbereiding op vluchtelingenstroom uit Oekraïne
De Russische aanval op Oekra├»ne laat ons niet onberoerd. We veroordelen deze aanval ten scherpste. We leven mee met de mensen in Oekra├»ne en iedereen die door deze oorlog getroffen wordt. Alle informatie over hulp bieden, hulp vragen en andere themaÔÇÖs rondom de inval in Oekra├»ne, vindt u op deze pagina. Hier leest u ook bij welke organisaties u terecht kunt.

Informatieavond evaluatie hoogwater
Graag nodigen wij u uit voor een informatieavond over de evaluatie van het hoogwater van juli 2021. Deze vindt plaats op maandag 21 maart om 20.00 uur in Het Forum (Elmpterweg 50) in Roermond.

Zondag 6 maart: vredesmars Oekraïne
Aanstaande zondag 6 maart wordt in Roermond een vredesmars gehouden in verband met de gebeurtenissen in Oekraïne. De Markt is daarom vanaf 12:30 uur tot ongeveer 15:00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

Werk in uitvoering: Aanpassen drempels Meestersweg, Gevaren en Heistraat
Vanaf 7 maart 2022 start Besix met het aanpassen van de drempels op de Meestersweg/Gevaren en Heistraat.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

14 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


Roermond
Het best bewaarde geheim van Limburg.

Stadspark Hattem


Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Particuliere hulp Oekraïense vluchtelingen
Gemeente Roermond ondersteunt Limburgse Jongerentop op 5 maart
Gemeente Roermond hijst vlag Oekraïne
Roermond leeft mee met de mensen in de Oekraïne
Liveblog coronavirus gesloten
Werk in uitvoering: Rijksweg Zuid Swalmen
Transitievisie Warmte als basis voor buurtgerichte aanpak
Samen aan de slag tijdens de Landelijke Opschoondag
Ambitieuze investeringsagenda voor Midden-Limburg
Vastelaovend in Remunj
Werk in uitvoering: Fietspaden langs N280
Afvalinzameling bij stormachtig weer
Wts: uitsluitsel hoogwaterschades nabij
Gemeente Roermond zoekt locaties voor laadpalen
Midden-Limburg bereikbaar in de maak
Komt u de Wmo-raad versterken?
Akkoord over extra financiering revitalisatie Theater De Oranjerie Roermond
Bomen voor een groenere gemeente
Situatie stuw Roermond onder controle
Problemen bij stuw Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop