Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Let op: de eikenprocessierups is er weer!
Helaas is de eikenprocessierups er weer. Blijf daarom uit de buurt van eikenbomen met processierupsen en nesten en vermijd direct contact. Als u toch in contact bent gekomen en u krijgt klachten, spoel dan direct met veel water. Ga vooral niet krabben of wrijven, want dan verspreiden de brandharen zich verder over het lichaam. Bestrijd de jeuk met een anti-jeukmiddel zoals mentholhoudend poeder en raadpleeg eventueel de huisarts als de klachten niet verdwijnen.

Koninklijke Onderscheiding voor de heer Gé Reinders
De heer Reinders kreeg de Koninklijke Onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau, uitgereikt op vrijdag 14 juni 2019 door de burgemeester van Roermond, Rianne Donders – de Leest.

131 kinderen krijgen waardebonnen voor Roermondse kermis
Van 14 tot en met 20 juni is het weer Voorjaarskermis in de binnenstad van Roermond. Bijna 40 attracties kleuren de pleinen en de tussenliggende straten. Waar de één zich al verheugt op leuk vertier op de kermis, is een bezoek aan de kermis voor een ander soms financieel niet haalbaar. Daarom zijn er dit jaar 1.500 waardebonnen voor de kermis geschonken aan kinderen die het wat minder breed hebben.

Tijdelijke vestiging Islamitische basisschool Ambachtsingel 40 Roermond
Het college van burgemeester en wethouders heeft besloten om het pand Ambachtsingel 40 tijdelijk ter beschikking te stellen aan de Stichting Islamitische Educatie Zuid-Oost Nederland (IEZO).

Belangrijke mijlpaal Roerdelta fase 2
Op 6 juni 2019 heeft de gemeenteraad van Roermond ingestemd met het programma van eisen Roerdelta fase 2. Dit is een belangrijke stap in de richting van de nieuwe wijk aan het water.

Geeft u het goede voorbeeld?
Voor de ‘Week van de Toegankelijkheid’ zijn we op zoek naar goede voorbeelden van toegankelijke verenigingen, bedrijven en organisaties. Het gaat om zowel fysieke toegankelijkheid als gastvrijheid/open staan voor mensen met een beperking.

Werkconferentie VN-verdrag op 27 juni
Iedereen is gelijk en zou ook dezelfde kansen moeten hebben op interessant werk, een goede opleiding en een prettige vrijetijdsbesteding. Maar mensen, oud en jong, uit dorpen en steden, met of zonder lichamelijke of geestelijke beperking en met diverse culturele achtergronden ervaren vaak drempels. Dat willen we niet in Roermond. Daarom start de gemeente met het project ‘Iedereen doet mee in Roermond’. Doet u ook mee?

Kadernota 2020: Perspectief op een financieel sluitende meerjarenbegroting
‘Het gaat goed met Roermond’. Dat is de conclusie van het college kijkend naar het over all beeld van de gemeente. Maar het college stelt daarbij ook vast dat er een stevige opgave ligt om op middellange termijn te zorgen voor een gezonde financiële situatie.

Raadsvergadering 6 juni niet te volgen via ML5
De raadsvergadering van 6 juni om 18.00 uur wordt niet uitgezonden via de lokale tv-zender ML5. U bent van harte welkom om op de publieke tribune plaats te nemen om deze vergadering bij te wonen. .

Primeur voor Roermond: prikkelarme kermis
Van 14 tot en met 20 juni vindt de Roermonds voorjaarskermis in de binnenstad plaats. Dit jaar is er voor het eerst een zogenaamde prikkelarme kermis ingepland. Die vindt plaats op dinsdag 18 juni van 17:00 tot 19.00 uur.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

18 Februari 2020

- Geen evenementen vandaag


Kasteeltje Hattem
Verscholen in het groen van het Roermondse stadspark ligt kasteeltje Hattem, het kleinste kasteeltje van Nederland.

Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

Kiosk
Het woord kiosk komt van het Turkse woord "kiuska", wat "open paviljoen" betekent.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Uw mening over onze nieuwe website
Retail Interventie Team wéér genomineerd
Samen pakken we eenzaamheid aan
Uitslag verkiezingen Europees Parlement
Roermond - Getuige houdt berover aan
Ingebruikname ondergrondse containers Nassaustraat
IVN selecteert gemeente Roermond voor aanleg drie Tiny Forests
Sint-Odiliënberg - Inzet traumahelikopter na ongeval op A73
NoCredit, GameOver! Jongeren voor 1 dag in de schuld
Ken jij ondernemende jongeren tussen de 15 en 23 jaar?
Huisuitzettingen Roermond nemen verder af
Roermond - Onderzoek naar mogelijk delen van intieme beelden
Opening woonkamer in de wijk 't Roermondse Veld
Informatie over de toegankelijkheid van de stembureaus voor mensen met een beperking
Bijeenkomst Historisch Platform
Wethouder Evers in Hoogvonderen en Donderberg op donderdag 16 mei
Swalmen - Inbrekerswerktuig in auto, 4 mannen aangehouden
Roermond - Politieoefeningen binnenstad Roermond gaan niet door
Een nieuw speel- en beweegbeleid: ook jongeren kunnen meedenken!
20 mei ontbijtsessie: van willen naar doen!


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Roerkade UB40 Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht iphone jaarlijks jaarmarkt kermis kerst kerstvakantie kinderen koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren reiki roermond rommelmarkt sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst vrouw en spiritualiteit wandeling wintercircus workshop ziekenhuis