Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Vervanging houten bruggen over de Hambeek
De twee houten bruggen voor (brom)fietsers en voetgangers (Roode brug en ’t Ham) over de Hambeek in Roermond zijn aan vervanging toe. In opdracht van de gemeente start aannemer Flora Nova Houtconstructies B.V. aanstaande woensdag 19 januari met de werkzaamheden.

Roermond - Man aangehouden voor bedreiging met vuurwapen
De politie heeft zaterdagmiddag een 62-jarige man aangehouden voor bedreiging met een vuurwapen.

Roermond lanceert nieuwe initiatieven ter versteviging cultuursector
De gemeente Roermond zet in op behoud én versteviging van de culturele infrastructuur in Roermond. Afgelopen maand introduceerden we al de Tweede steun- en herstelregeling waarmee culturele organisaties die door corona hard zijn geraakt, financiële steun kunnen aanvragen. Nu lanceren we ook Maakplaats en een nieuwe cultuurwebsite, bedoeld om de ontwikkeling van nieuwe culturele projecten in Roermond te stimuleren.

Meer financiële coronasteun voor culturele sector
De gemeente Roermond heeft voor het behoud van de lokale culturele infrastructuur middelen van het Rijk ontvangen. Naast de Tweede steun- en herstelregeling culturele sector Roermond 2021, waar de culturele sector beroep op kan doen in geval van acute financiële nood, stelt de gemeente nu in samenwerking met de redactieraad van Maakplaats de subsidieregeling ‘Culturele Maakplaats Roermond 2022’ open.

Vijf officieel van start in Roermond
Nieuwe langdurige samenwerking om inwoners in Roermond te ondersteunen bij het zelfstandig wonen en meedoen in de samenleving.

Inzameling van kerstbomen
Van maandag 10 januari tot en met vrijdag 14 januari 2022 worden de kerstbomen aan huis opgehaald. Kijk op www.mijnafvalwijzer.nl op welke dag uw kerstboom wordt opgehaald en leg deze op de ophaaldag vóór 07.30 uur, zonder versiering en zonder pot, op de stoep voor uw woning klaar.

Roermond door de ogen van haar inwoners
2021 is weer voorbij. Een jaar dat voor veel mensen heel anders verliep dan verwacht. Het virus dat toch weer wild om zich heen greep en een hoogwatercrisis, waarvan velen nu nog steeds de gevolgen ondervinden. Wij hopen dat deze video een beetje hoop en houvast biedt.

Nieuwjaarstoespraak burgemeester Rianne Donders – de Leest
Vanwege de coronamaatregelen is er aan het begin van het nieuwe jaar helaas geen nieuwjaarsontmoeting in het stadhuis. De nieuwjaarstoespraak van de burgemeester is eerder opgenomen en kunt u hier zien.

Extra aandacht voor veiligheid in Roertunnel en Swalmentunnel
Rijkswaterstaat spant zich momenteel maximaal in om de Roertunnel en de Swalmentunnel (A73) veilig toegankelijk te houden. Dat komt omdat een technisch onderdeel van de tunnel niet goed onderhouden kan worden. Hierdoor kan dit onderdeel nu sneller uitvallen. Om te voorkomen dat dit gebeurt en de tunnels moeten sluiten, wordt er nu extra goed gemonitord en naar een oplossing gezocht.

Verruiming toeristische verhuur van woonruimte
Bij toeristische verhuur van woonruimte bieden eigenaars/ bewoners/ huurders hun woning tegen betaling aan voor een gedeelte van het jaar. Dit was voorheen niet toegestaan in Roermond. Vanaf nu mag dit wel, mits de opgestelde regels en voorwaarden worden nageleefd.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

23 Januari 2022

- Geen evenementen vandaag


Cuypershuis
Om meer te weten te komen over de architectuur in Roermond moet u in het Cuypershuis zijn.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.

Synagoge
Roermond behoorde tot de eerste plaatsen in Nederland waar gewag wordt gemaakt van joodse inwoners.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Kerst interview met burgemeester Rianne Donders – de Leest
Werk in uitvoering: Baggerwerkzaamheden diverse vijvers
Draagvlakmeting BIZ Retailpark
Zorgverleners uit Noord- en Midden-Limburg slaan handen ineen voor Kansrijke Start
Fijne kerstdagen en een gelukkig 2022
Deelauto’s SHAREuregio beschikbaar voor inwoners
Werk in uitvoering: Vervangen 2 houten bruggen Hambeek
Prestatieafspraken woningbouwcorporaties en de huurdersorganisaties
Let op uw brievenbus: u ontvangt uw afvalwijzer 2022
Nieuwjaarsontmoeting gaat niet door
Dijkversterking Willem Alexanderhaven
Roermond - Steekincident Roermond verdachte aangehouden
Steun- en subsidieregelingen culturele sector Roermond
Roermond krijgt duurzaamheidscentrum
Leden gevraagd voor de Cliëntenraad Participatiewet
Werk in uitvoering: Vervangen verkeersregelinstallaties op de N293
Brandweer stopt met sleutelkluis en -buis
Eénmalige vergoeding controle coronatoegangsbewijzen
Samenwerking gemeenten Midden-Limburg en Kennisloket Coöperatie VGZ
Keuzehulp bij zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond JazzNight Kloosterwandplein Maasniel Outlet Paradies Poppentheater Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes accordeon activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg donderbol eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag liederen markt meditatie melodica middeleeuwen munsterplein museum muziek optocht oranjerie orgel piano politie rattentoren roermond rommelmarkt seminar gamen simplyfit sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop zesde etappe