Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Seniorvriendelijk Roermond organiseert Doe Mee weken
In Roermond doet iedereen mee. Onder het motto DOE MEE! organiseert Seniorvriendelijk Roermond diverse activiteiten voor senioren in Roermond. Van 17 september tot en met 12 oktober kan men genieten van meer dan 40 activiteiten op verschillende locaties in Roermond.

Roermond - Getuigenoproep: Politie onderzoekt steekincident
De politie heeft donderdagavond een 25-jarige man zonder vaste woon-of verblijfplaats aangehouden als verdachte van het steekincident op de Veldstraat.

Roermond - Man gewond bij steekincident
Bij een steekincident aan de Veldstraat in Roermond is donderdagavond een man gewond geraakt, nadat hij met een nog onbekend voorwerp was gestoken. Wat de aanleiding van het incident is, wordt onderzocht.

Roermond - Schietincident vond plaats in relationele sfeer
De politie gaat er vanuit dat het schietincident van woensdagavond aan de Kasteel Hillenraedtstraat in Roermond zich binnen de relationele sfeer heeft afgespeeld. De man heeft daarbij de bewoonster van het pand en zichzelf om het leven gebracht.

Roermond - Twee dodelijke slachtoffers in woning Roermond
Woensdagavond trof de politie in een woning aan de Kasteel Hillenraedtstraat twee dodelijke slachtoffers aan. Naast de bewoonster is een man het tweede slachtoffer. Beide slachtoffers zijn door schotwonden om het leven gekomen.

Eenmalige subsidie voor initiatieven gezonde leefstijl
Het kabinet heeft steunpakketten vrijgemaakt om de gevolgen van de coronamaatregelen te beperken en structurele schade zo veel mogelijk te voorkomen. Een van de manieren waarop de gemeente Roermond hier vorm aan geeft is het beschikbaar stellen van een subsidie voor initiatieven die een gezonde leefstijl bevorderen.

Uw rijbewijs online verlengen
Verloopt uw rijbewijs binnenkort of wilt u uw rijbewijs uitbreiden met een categorie? Dan kunt u met ingang van 1 augustus 2022, onder bepaalde voorwaarden, uw rijbewijs online verlengen.

Roermond - Politie zoekt getuigen van gewapende overval op winkelmedewerker
De politie zoekt getuigen van een gewapende overval op een winkelmedewerker aan de Stadsweide. Onder bedreiging van een steekwapen werd rond 22.30 uur zijn geldkoffer afhandig gemaakt.

Roermond vangt tijdelijk 100 asielzoekers op
Onze Veiligheidsregio heeft opdracht gekregen van de regering om nog deze maand tijdelijk 225 asielzoekers op te vangen uit Ter Apel. Het gaat over een periode van ten minste drie maanden, om zo de druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel te verlichten. De gemeente Roermond vangt hiervan tijdelijk 100 asielzoekers op in het voormalige pand van De Trompetter aan de Nassaustraat in de wijk ’t Veld. Waar deze mensen daarna zullen worden opgevangen is nog niet duidelijk.

Afvalinzameling vertraagd door de hitte
De medewerkers van afvalinzamelaar van Kaathoven zijn ondanks de hitte gestart met de afvalinzameling. Zij ondervinden op dit moment technische problemen door de hitte en zijn hierdoor genoodzaakt om te stoppen met de werkzaamheden.1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

6 Augustus 2022

- Geen evenementen vandaag


Kruiswegpark
Het Kruiswegpark Roermond is bijna meer een museum dan een park.

Schaatsvijver
In de jaren zestig en zeventig is ten behoeve van de stadsuitbreiding een groot aantal vijvers in Roermond Oost aangelegd.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Wijziging inzameling oud papier in Swalmen op 2 augustus
Hulphonden zijn welkom in winkels en horeca
Altijd op de hoogte van actuele watersituatie
Nieuwe parkeerloket per 15 juli
Nieuw college gemeente Roermond geïnstalleerd
Parkeerloket op 13 en 14 juli gesloten. Op 15 juli opent het nieuwe parkeerloket.
Controle op de corona toegangsbewijzen 2022
Wethouder Schreurs kan niet aanwezig zijn bij afscheid wethouders
A73: Nachtafsluiting A73 tussen Het Vonderen en Roermond-Oost
Beoogde coalitiepartijen Roermond sluiten akkoord
Aanmelden evenementen voor evenementenkalender 2023
Wmo-cliënten positief over dienstverlening
Afscheidsreceptie wethouders op 11 juli
Miljoenensubsidie voor Limburgse binnenhavens
Roermond - Kledingzaak overvallen
Nieuwe afvalcontainers in gebruik
Vanaf 4 juli nieuwe afvalcontainers in gebruik
Rijbewijs of reisdocument verlopen, kwijt of gestolen?
Energieloket Roermond: gratis en onafhankelijk advies
Expositie Transgeschiedenis ECI Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Midden-Limburg Outlet Poppentheater Roerkade Roermond Swingt Ursulakapel Wim Cox Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie brand broekhin burgemeester bus carnaval circus concert cursus de-weerd donderberg eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten huis-aan-huis intocht intratuin iphone jaarlijks kermis kerst kerstboom kinderen kindervrijmarkt koninginnedag liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie parkeren piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shopbus sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond sterren.nl swalmen uit met kerst workshop