Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Liveblog: Hoogwater rond Maas, Roer en Swalm
Ook in onze regio neemt de wateroverlast toe. De gemeente monitort de situatie nauwgezet in samenwerking met de Veiligheidsregio. Lokaal zijn al een aantal maatregelen genomen en waarschuwingen afgegeven.

Persstatement burgemeester Rianne Donders
“Ook Roermond ontkomt niet aan de gevolgen van het hoogwater. Op dit moment gaan we er vanuit dat we inwoners in het gebied ten noorden en zuiden van de Hambeek zullen moeten evacueren later vandaag. Mijn oproep aan de mensen in dit gebied is dan ook: bereid je voor op een mogelijke evacuatie. Om 15.30 uur is er een persconferentie waarin meer bekend zal worden. Indien er in de tussentijd nieuwe informatie beschikbaar is, zullen wij dat communiceren. Volg hiervoor de media.”

Liveblog: Toenemende wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Ook in onze regio neemt de wateroverlast toe. De gemeente monitort de situatie nauwgezet in samenwerking met de Veiligheidsregio. Lokaal zijn al een aantal maatregelen genomen en waarschuwingen afgegeven.

Toenemende wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Ook in onze regio neemt de wateroverlast toe. De gemeente monitort de situatie nauwgezet in samenwerking met de Veiligheidsregio. Lokaal zijn al een aantal maatregelen genomen en waarschuwingen afgegeven.

Mogelijke wateroverlast rond Maas, Roer en Swalm
Ook in onze regio hebben we te maken met veel neerslag, en dat kan leiden tot wateroverlast. Om te voorkomen dat meldcentrales overbelast raken, vragen we u om alléén 112 te bellen wanneer er mensen in gevaar zijn of levensbedreigende situaties ontstaan.

Wie moet ik bellen als ik wateroverlast heb?
Ook in onze regio hebben we te maken met veel neerslag, en dat kan leiden tot wateroverlast. Om te voorkomen dat meldcentrales overbelast raken, vragen we u om alléén 112 te bellen wanneer er mensen in gevaar zijn of levensbedreigende situaties ontstaan.

Een nieuwe koers voor het Leerwerkloket
Het Leerwerkloket is een onafhankelijk adviespunt voor werkenden, werkzoekenden en werkgevers. Al bijna 4 jaar stimuleert en faciliteert zij de combinatie leren en werken binnen de arbeidsmarktregio Midden-Limburg. Met onder meer de subsidieregeling Stimulans ArbeidsmarktPositie (STAP) in het vooruitzicht, waarvan werkenden en niet-werkenden vanaf 2022 gebruik kunnen maken om (om)scholing aan te vragen, zet Leerwerkloket een tandje bij. Zij breiden hun capaciteit uit met meer en vaste mankracht.

Blijf op de hoogte van Keyport, dé ondernemende regio!
De gemeente Roermond onderneemt samen met andere gemeenten onder de naam; Keyport, dé ondernemende regio! Een regio die zich kenmerkt door flexibele en slimme MKB bedrijven. Bedrijven die samen met vele handige handjes en slimme koppen de economische motor van de regio zijn.

De heer Har Geelen uit Roermond benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau
Op zaterdag 10 juli ontving de heer Har Geelen uit Roermond een Koninklijke Onderscheiding. Omdat zijn vrijwilligersactiviteiten voor het grootste gedeelte plaatsvinden in de gemeente Roerdalen werd de Koninklijke Onderscheiding uitgereikt door de burgemeester van de gemeente Roerdalen, mevrouw Monique de Boer-Beerta. Dit gebeurde tijdens het Muzikaal Trioconcert in Montfort.

De Cultuurregio Noord-Limburg gaat door
De samenwerkende gemeenten in Noord- en Midden-Limburg hebben ingestemd met het voortzetten van de vruchtbare samenwerking tot en met 2024. Samen met de provincie Limburg wordt voortgebouwd op de resultaten van de eerste twee jaar ‘Ontwikkelen door te doen’: een coproductie van en voor makers e?n mogelijkmakers voor een betere zichtbaarheid, meer talentontwikkeling en een vruchtbaar productieklimaat van deze bloeiende cultuurregio.Vorige 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

21 Januari 2022

- Geen evenementen vandaag


Station Roermond
Station Roermond is een belangrijk spoorwegknooppunt, omdat alle treinen naar Zuid-Limburg dit station passeren. Met ruim 13.000 passagiers per dag is het bijna het drukste station van Limburg.

Moskee El Nour
De Moskee El Nour is een rechthoekig houten prefabgebouw met plat dak. De binnenmuren zijn opgetrokken in porisosteen.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Meld Misdaad Anoniem
Wijzigingen verkeerssituatie Roerkade en Roersingel in verband met tijdelijke terrasuitbreiding
Noord- en Midden-Limburg zet volgende stap naar een duurzame regio
Nieuwe informatie over omwisselactie duocontainers
Vergunning Solar mogelijk
Nol Hofman zet handtekening in het Gulden Boek
Roermond vlagt tijdens de Nederlandse Veteranendag op zaterdag 26 juni
Werk in uitvoering - Aanleg fietsoversteek Koninginnelaan
Kinderkledingdagen voor gezinnen die het niet zo breed hebben
Roermond - Gewonde bij steekpartij
Gratis adviesgesprek voor ondernemers
Vacatures Wmo-raad Roermond
Om!-krant 14: Een krant vol inspiratie en mooie verhalen
Werk in uitvoering: Reconstructie Koninginnelaan - Prins Bernhardstraat
Damhert en runderen blijven in natuurgebied ‘het Kerkebroek’
Informatieavond Herenboeren Roermond
Roermondse wijk ’t Veldj is weer de schoonste plek
Roermond - Drie mannen aangehouden voor diefstal met geweld
Maatregelen tegen verkeersdrukte designer outlet
Roermond zoekt rechthebbenden van begraafplaatsen


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies A73 App store Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad boekenbeurs braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de kleine tovenaar de-weerd donderberg donderbergweg eneco tour erfrecht etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten intocht iphone jaarlijks kermis kerst kinderen kinderfeest koninginnedag lichtjesoptocht liederen markt munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt sefardisch sinterklaas sjtasiefestasie solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond stotteren swalmen uit met kerst volleybal vossenjacht workshop