Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Website koppelt kwetsbare jongeren en vrijwillige mentoren
Op vrijdag 6 april is de website www.nextturnroermond.nl online gegaan. Het project NextTurn richt zich op jongeren die zelf niet meer zo goed weten hoe ze hun leven kunnen en willen vormgeven. Vrijwillige mentoren helpen deze jongeren bij het zetten van nieuwe stappen en het maken van keuzes. NextTurn biedt een platform voor ontmoetingen tussen deze jongeren en vrijwilligers.

Oriëntatiefase coalitievorming nagenoeg afgerond
Op maandag 9 april wordt de rapportage van de oriëntatiefase uitgereikt aan de vertegenwoordigers van de politieke partijen die de afgelopen dagen gesprekken met informateur Marianne Smitsmans – Burhenne hebben gevoerd.

PLUS Distributiecentrum Ittervoort geeft statushouders een nieuwe kans
Onlangs zijn een viertal statushouders gestart met een taal-werktraject bij PLUS Distributiecentrum in Ittervoort. Het taal-werktraject is tot stand gekomen door een intensieve samenwerking tussen de gemeente Roermond, PLUS Distributiecentrum Ittervoort en het WerkgeversServicepunt Midden- Limburg.

Sportieve ochtend tijdens stakingsdag basisonderwijs 13 april 2018
In verband met de staking van de basisscholen in Roermond op vrijdag 13 april aanstaande organiseert Sportservice Roermond een sportieve ochtend voor alle kinderen van de basisscholen in Roermond.

Speeltuin Kitskensberg voortaan grotendeels rookvrij
Met ingang van het nieuwe speelseizoen is Speeltuin Kitskenbergs grotendeels rookvrij. Dit betekent dat er alleen nog op het terras gerookt mag worden, waardoor onze kinderen rookvrij kunnen spelen. Een prachtige bijdrage aan de Rookvrije Generatie!

RESOLVE: Van leren naar planvorming
RESOLVE nadert een nieuwe fase in het project. In de eerste anderhalf jaar hebben projectpartners vooral gewerkt aan het verwerven van nieuwe kennis over het verminderen van vervoersgerelateerde CO2 uitstoot. Zo is een register opgesteld met goede voorbeelden van projecten of beleidsmaatregelen en hebben de 8 RESOLVE partners elkaars beleid beoordeeld.

Koninklijke Onderscheiding voor raadsleden Michiel Huurdeman en Cees Moison
Bij gelegenheid van het afscheid van de huidige gemeenteraad heeft burgemeester Rianne Donders – de Leest Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt aan de vertrekkende raadsleden, de heren Huurdeman en Moison. Na een raadsperiode van 12 jaar komt een raadslid in aanmerking voor deze onderscheiding. De uitreiking van de versierselen vond plaats tijdens de laatste vergadering van de gemeenteraad op 27 maart 2018.

Achtste editie zwemsportdag voor mensen met een beperking
Zaterdag 14 april vindt de jaarlijkse regionale zwemsportdag voor mensen met een beperking plaats. Zwembad en waterskibaan De IJzeren Man opent de deuren tussen 13.00 uur en 17.00 uur om alle kinderen en volwassenen met een beperking een onvergetelijke dag te bezorgen.

Roermondse sportweek 2018
Beste Roermondse sportvrienden. De jaarlijkse Roermondse sportweek staat weer voor de deur. Ook dit jaar hebben we weer verschillende sportactiviteiten voor alle doelgroepen.
Hieronder vinden jullie alle sportactiviteiten die wij dit jaar organiseren. Laat je inspireren maar doe vooral mee. Tot snel.

Nederland - Opsporing Verzocht: cold case Amsterdam
In de zomer van 1998 wordt in Amsterdam-Noord het lichaam van een man gevonden. Na bijna twintig jaar is nog steeds niet bekend wie hij is. Het hoofdstedelijke cold case team roept vanavond (20 maart) via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in om achter de identiteit van deze man te komen.Vorige 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 Volgende
Wessem / Roermond / Herten / Ohé en Laak - Gezocht - Havenbranden in Midden-Limburg
In de vroege ochtend van 15 januari 2015 woedde een grote brand in de jachthaven in Wessem. Tientallen boten raakten hierbij ernstig beschadigd of werden helemaal door de brand verwoest. Maar dit was niet de eerste brand. Op 16 december 2014 brak er ook al brand uit in de Steelhaven in Roermond. Veel boten die in de winterstalling lagen, zijn in vlammen opgegaan en het schadebedrag loopt in de miljoenen euro's. Bij de brand kwamen asbestdeeltjes vrij die door de wind over het centrum van de stad verspreid zijn.

Word vrijwilliger bij het Reanimatie Oproep Netwerk
Het Reanimatie Oproep Netwerk (RON) van Ambulancezorg Limburg-Noord bestaat uit vrijwilligers die hulp verlenen bij een hartstilstand.   
 
 

16 Januari 2019

- Geen evenementen vandaag


Maasplassen
Natuur op en rond de Maasplassen

De Roer
Het stroomgebied van de Roer meet 234.000 hectare; dat is 7% van dat van het totale stroomgebied van de Maas.

ECI Waterkrachtcentrale
Op 8 september 2000 is de ECI-waterkrachtcentrale, na 26 jaar stilstand opnieuw in gebruik genomen door Nederstroom.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Roermond - Gezocht - Ramkraak belwinkel in Opsporing Verzocht
Participatietrajecten bij stichting De Graasj
Yageo-terrein wordt C’Ya
Verlaging Dam Lateraalkanaal biedt nieuwe kansen
Roermond heeft Regenboogpad bij Station
Gemeente Roermond en SDK Vastgoed sluiten realisatieovereenkomst
Extra bomen zorgen voor groenere stad
Aanleg tijdelijke aansluiting N280- Mijnheerkensweg gestart
Burgemeester Donders: “Elke stem telt en dus is ook uw stem belangrijk!”
Midden-Limburgse samenwerking Leren en Werken officieel gestart
Operatie Boomfeestdag: Maak ’t buiten beter! tijdens Boomfeestdag 2018
Werk in uitvoering: verbeterplan Oranjelaantunnel
Samen werken aan een gezondere regio
Kinderwijkraad geïnstalleerd in Roermondse Veld
Roermond - Treinverkeer tussen Weert en Roermond stilgelegd na aantreffen mogelijk WOII-explosief
Start digitaal participatieplatform: doe je ook mee?
Wat vindt u van de afvalinzameling? Hoe komen we tot minder restafval?
Roermond werkt aan het station!
Limburg - 23 verdachten opgespoord voor oplichting
Gemeente Roermond bereikbaar via WhatsApp


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg duurzame dag eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gezondheid gilde-opleidingen gratis herten intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek natuurlijk roermond optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop