Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Roermond staat stil bij 100 jaar vrouwenkiesrecht
Dit jaar bestaat het vrouwenkiesrecht 100 jaar. Een moment om bij stil te staan. Dat doet de gemeente Roermond op woensdag 29 mei met een bijzondere bijeenkomst in het Stadhuis.

Gemeente Roermond plaatst nieuwe ondergrondse containers
In de loop van dit jaar plaatst de gemeente Roermond nieuwe ondergrondse containers.
In mei worden de oudste containers voor glas, textiel, blik en drankenkartons vervangen door nieuwe. Dit gebeurt bij het winkelcentrum Donderberg, in de Nassaustraat, Burgemeester Joostenlaan, Keulsebaan en bij het winkelcentrum in Herten.

Bestrijding Japanse Duizendknoop
De Japanse duizendknoop vormt een bedreiging voor onze inheemse flora en fauna en onze bouwwerken. U kunt ons helpen om deze plant te bestrijden. Wanneer de plant in uw tuin staat, dan kunt u hem zelf verwijderen.

Koninklijke onderscheidingen in Roermond
In het kader van Koningsdag 2019 zijn in Roermond 16 Koninklijke onderscheidingen uitgereikt.

New York Pizza Roermond krijgt alsnog omgevingsvergunning
Vanuit het adres Minderbroederssingel 1 mag New York Pizza etenswaren gaan bezorgen. Dat heeft het college van B&W van Roermond besloten. Op dinsdag 23 april is daartoe de omgevingsvergunning verleend. Doorslaggevend was het feit dat de ondernemer geen afhaalfunctie inricht, zoals oorspronkelijk de bedoeling was, maar vanuit dit adres alleen bereidt en bezorgt.

Verhoogd risico op natuurbranden
In de regio Limburg-Noord geldt op dit moment Fase 2 - Extra Alert. Het is al langere tijd droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een natuurbrand kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind.

Gemeente Roermond en zorgverzekeraar CZ komen met maatwerk bij medische en sociale ondersteuningsvragen
De gemeente Roermond en zorgverzekeraar CZ komen met een maatwerkaanpak voor mensen die op meerdere terreinen problemen hebben. Daarbij kun je denken aan schulden, woonproblemen, gezondheidsproblemen en psychische klachten.

Roermond City Run op zondag 28 april
Op zondag 28 april vindt voor de negende keer de Roermond City Run plaats. Om de veiligheid van de deelnemers te waarborgen, moet het parcours tijdens de wedstrijden verkeersvrij zijn.

Proef kleinebeurslimburg.nl van start
Wie weinig geld heeft, kan vanaf nu op kleinebeurslimburg.nl in een oogopslag zien waar goedkope uitstapjes, winkels en financiële hulp te vinden zijn in Limburg.

Wijzigingen in verband met Pasen
De gemeentelijke kantoren en zwembad de Roerdomp zijn gesloten op vrijdag 19 april (Goede Vrijdag) en maandag 22 april (tweede paasdag). Ook zijn er mogelijk wijzigingen in het ophalen van het afval op uw adres.Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 

20 Maart 2019

- Geen evenementen vandaag


Sint Christoffelkathedraal
De Sint-Christoffelkerk is de hoofdkerk van de Roermondse Sint-Christoffelparochie.

Maasplassen
Natuur op en rond de Maasplassen

Roermond Walk of Fame
Roermond heeft nu ook een eigen Walk of Fame.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Meivakantie activiteit
De bestrijding van eikenprocessierupsen gaat weer van start!
Werk in uitvoering: afsluiting Roertunnel A73 voor onderhoud
Meedenken over omgeving station Roermond
Wethouder houdt kantoor in de wijk
ANWB AutoMaatje binnenkort van start in Roermond
Aanvragen Koninklijke Onderscheidingen voor Koningsdag 2020
Aanvraag bijzondere bijstand nu ook digitaal
Roermond / Heinsberg - Politie zoekt 14 jarige Luc Finken update
Herontwikkeling V&D pand Munsterplein
Roermond - Onderzoek naar beschietingen bedrijfspand
Roermond - Politie reikt waarderingsprijs uit aan Retail Interventie Team (RIT)
Nederland - Opsporing Verzocht: aanrander van 13-jarige jongen gezocht
Zie, doe en beleef de natuur op 19 mei op de publieksdag Natuurlijk!Roermond
Roermond - Cold case overlijden Piet Mergelsberg in Opsporing Verzocht
Basisschool de Berensprong winnaar posterwedstrijd Leerplicht
Uitslag verkiezingen 20 maart 2019
Vacature Vakleerkracht Basisonderwijs
Landelijke Opschoondag 23 maart 2019
Online veiling van BKR-kunstwerken Gemeente Roermond


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Hoogvonderen Kloosterwandplein Maasniel Outlet Roerkade Thomas Berge UB40 Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester burgernet bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten iPod touch intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst workshop ziekenhuis