Nieuwtjes Agenda Ertussenuit Ontdek Roermond Stadsinformatie Over DSRM Plaats nieuwtje / evenement Contact

Programma Natuurlijk!Roermond verschuift naar volgend jaar
Het evenement Natuurlijk!Roermond dat gepland stond voor zaterdag 16 en zondag 17 mei wordt verplaatst naar 2021 als gevolg van de maatregelen rondom het Coronavirus.

Huwelijken kunnen doorgaan, mits regels worden nageleefd
Groepssamenkomsten zijn op dit moment verboden tot en met 6 april. Daar zijn een paar uitzonderingen op zoals huwelijken.

Campings mogen open, mits ze zich aan de regels houden
Inmiddels is ook het campingseizoen aangebroken. Begrijpelijk krijgen wij vragen van ondernemers of hun camping open mag.  Het antwoord is; ja dat mag, mits de regels worden nageleefd.

Come Together – doet u mee?
Het coronavirus zorgt voor een enorme saamhorigheid in de Roermondse samenleving. Mensen hebben juist nu veel oog voor elkaar en helpen elkaar. Ongeacht afkomst, geloof, geaardheid, arm of rijk. Dát is waar Come Together over gaat.

Come Together - Iedereen kan helpen
Het coronavirus zet de hele wereld op z’n kop. De maatregelen worden steeds strenger en de allerbelangrijkst is nu dat mensen zich allemaal aan de maatregelen houden.

Tijdelijke stop ophalen oud papier en gebruik papiercontainer
Het ophalen van oud papier aan huis stopt tijdelijk per 25 maart 2020. Ook de papiercontainers op locatie kunnen tijdelijk niet gebruikt worden. Deze maatregel duurt in ieder geval tot 1 juni 2020 of zoveel langer als dat nodig is.

Geen The Passion in Roermond
Door de nieuwe maatregelen die maandagavond door de Rijksoverheid zijn afgekondigd, is het duidelijk geworden dat The Passion dit jaar in Roermond op geen enkele manier doorgang kan vinden.

Uitzondering voor Weekmarkt
Er is één uitzondering op het verbod van de week markten dat vanaf 19 maart 2020 is ingesteld.  Een weekmarkt mag wel door gaan als er sprake is van vijf kramen of minder.

Swalmen - Politie onderzoekt gewapende woningoverval
De politie onderzoekt een gewapende woningoverval vannacht op de Asseltsestraat. Bij de overval raakte niemand gewond, maar er werd wel (o.a.) een auto meegenomen. Het voertuig met buit werd even later teruggevonden in de nabije omgeving.

Posteractie
23 maart 2020Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Volgende
Oproep: stembureauleden en tellers gezocht!
Op woensdag 20 maart 2019 zijn de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen.
Daarnaast vinden op donderdag 23 mei de Europese Verkiezingen plaats. De gemeente Roermond is voor beide datums nog op zoek naar stembureauleden en tellers. Je kunt je aanmelden als stembureaulid of teller als je 18 jaar of ouder bent.

Burgemeester Roermond sluit saunaclub vanwege drugsvondst
Eind 2016 trof de politie drugs aan in Saunaclub Yin Yang. Daarom kondigde burgemeester Donders-de Leest in februari 2017 de sluiting aan van het bedrijf, voor de duur van een jaar. Omdat de Raad van State onlangs heeft bevestigd dat dit besluit juist tot stand is gekomen, gaat de burgemeester nu over tot de daadwerkelijke sluiting per 25 februari a.s. Dat heeft zij vandaag laten weten aan het bedrijf.   
 
 

7 Maart 2020

- Geen evenementen vandaag


De Swalm
De rivier heeft een lengte van 45 kilometer, waarvan twaalf op Nederlands grondgebied.

Cattentoren
De Cattentoren is onderdeel van de oude stadsmuur in Roermond.

Kapel in ’t Zand
Een van de drukst bezochte bedevaartskerken in Nederland.DSRM is ook beschikbaar op je iPhone en iPad!

Met de DSRM app ben als eerste op de hoogte van alle laatste nieuwtjes uit de regio. Ook onderweg kun je eenvoudig alle informatie opzoeken die de stad Roermond je te bieden heeft.Op de volgende 2 pagina's

Noodverordeningen coronavirus
Geen weekmarkten meer in Roermond
Noord-Limburg - Doorbraak reeks overvallen Noord-Limburg
Tijdelijke Sluiting Designer Outlet Roermond per zaterdag 21 maart
Noodverordening voor gemeenten Noord- en Midden-Limburg
Aangepaste dienstverlening
Geen raadsbijeenkomsten tot en met 6 april
Geen raads-/commissiebijeenkomsten tot en met 6 april
Raad Roermond schort bijeenkomsten op
Aangepaste dienstverlening in verband met coronavirus
Videoboodschap burgemeester Rianne Donders - de Leest over coronavirus
The Passion zoekt alternatief om het paasverhaal te vertellen
Dienstverlening gemeente in verband met coronavirus
Koninklijke Onderscheiding voor de heer Frans Aelmans
Gemeentelijke sportfaciliteiten gesloten tot en met 28 april
Gemeentelijke sportfaciliteiten gesloten tot en met 6 april
Gemeentelijke sportfaciliteiten gesloten tot en met 31 maart
Boomfeestdag in Roermond even uitgesteld!
Wat iedereen moet weten over het nieuwe coronavirus
Boomfeestdag in Roermond even uitgesteld. Bijenlessen gaan wel door


DSRM is een onderdeel van ltlc.software - Ontwerp: Postul-Art
Tags

't Paradies Bevrijdingsfestival BluesNight Cirque d'hiver DSRM app ECI Cultuurfabriek Foroxity Gemeente Roermond Kloosterwandplein Maasniel Merum Outlet Roerkade Tros Muziekfeest Ursulakapel Wolter Kroes activiteit Roermond avondloop bevrijdingsdag bibliotheek Roermond binnenstad braderie burgemeester bus carnaval circus concert cursus de Weerd de-weerd donderberg eerste-remunjse-echte-kaerelsklup eneco tour etappe fanfare festival gilde-opleidingen gratis herten ijsbaan intocht intocht sinterklaas iphone jaarlijks jewish-culture-festival kermis kerst kinderen koninginnedag koopzondag krakau liederen markt monumentenwandeling munsterplein museum muziek n280 optocht oranjerie piano politie rattentoren roermond rommelmarkt shoppen sinterklaas solar speelgoed stationsplein stedelijk-museum-roermond swalmen uit met kerst wegwerkzaamheden workshop